Cum începe școala la Zalău

0
3031

Reprezentanții Primăriei Zalău, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică Sălaj au avut o întâlnire online cu directorii unităților de învățământ din municipiu pentru a identifica nevoile acestora și măsurile care se impun pentru începerea școlii în condiții de siguranță.

Urmare a discuțiilor purtate, s-a decis ca, începând din 9 septembrie, în toate unitățile de învățământ din municipiu să fie efectuate tratamente de dezinfecție. Pentru achiziția de materiale de protecție (măști și soluții dezinfectante), Primăria Municipiului Zalău a anunțat că va repartiza unităților de învățământ suma necesară pentru ca fiecare în parte să demareze procedura de achiziție directă.

Cât privește alocarea de bani pentru asigurarea unor lucrări de cablare și conectare la internet, admnistrația locală a alocat 167,22 mii lei pentru cablarea rețelei de internet în toate sălile de clasă. Școlile au cerut inițial de la primărie 968.090 lei, sumă care includea, pe lângă cheltuilelile impuse de învățământul online, și banii necesari pentru efectuarea unor lucrări de reparații capitale și reparații curente.

Legat de achiziția de tablete și echipamente IT, după publicarea ghidului de finanțare din fonduri europene (în perioada 7-30 septembrie), se va stabili procedura de achiziție pentru echipamente din domeniul tehnologiei informației-IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice. Valoarea solicitărilor este de 12,1 milioane lei, spun reprezentanții administrației locale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here