SondajRSS Feed

Cum a fost administrat Zalaul doua saptamani cu vicele Teodor Balajel in fotoliul primarului

11 August 2017

Viceprimarul Teodor Balajel, care a preluat atributiile primarului Ionel Ciunt in perioada 1 - 14 august, cat timp acesta a fost in concediu, ne-a impartasit ieri din exeperienta sa de doua saptamani in care a fost practic primarul Zalaului..

"Atat viata de primar, cat si cea de viceprimar, daca persoanele sunt implicate, cum este echipa noastra, presupune responsabilitate, implicare si solicitare, pentru ca problemele sunt foarte diversificate. De la cazuri familiale, pana la probleme de investitii, probleme de negocieri, de analiza contracte, proiecte de viitor. Tot timpul suntem preocupati de a cauta resursa financiara necesara sa punem in aplicare gandurile, ideile si mai ales sa reusim sa rezolvam integral asteptarile cetatenilor", ne spune Balajel despre ce apasa pe umerii celor care administreaza orasul.
In ce priveste felul in care au trecut cele doua saptamani in care s-a aflat in fotoliul de primar, Teodor Balajel spune ca s-a descurcat bine.
"Aceste doua saptamani au trecut bine, am facut fata asteptarilor si am gestionat totul impreuna cu colegii mei in asa fel in cat sa rezolvam tot ce inseamna acte administrative, tot ce inseamna contracte, pregatiri pentru trimestrul IV si inclusiv solicitarile specifice venite din partea cetatenilor".
Ce i-a fost cel mai greu lui Balajel ca primar?
"Eu sunt o persoana obisnuita cu decizia. Am fost pus tot timpul, si cat timp am lucrat in privat, peste 30 de ani, in situatii sa iau decizii. De aceea, nu mi se pare asa un lucru deosebit; stiu ce inseamna fiecare decizie, ce implica, ce efecte poate avea o decizie luata gresit. De exemplu, o decizie foarte importanta si grea ar fi cand intram (cu lucrarile – n.r.) pe Bulevardul Mihai Viteazul si cum o sa ramana bulevardul in urma noastra", exemplifica vicele.
Cel mai important pentru Teodor Balajel in cele doua saptamani a fost sa ia decizii corecte pentru a rezolva probleme, ne spune el, iar cea mai mare problema e viteza de lucru.
"Cel mai important lucru pentru un conducator este capacitatea lui de a lua decizii si de a solutiona probleme. Un lucru important este ca am reusit sa ajungem la final cu lucrarile la PG-urile subterane (puncte de colectare a gunoiului – n.r.), iar maine (azi – n.r.) se fac

Cum a fost administrat  Zalaul doua saptamani cu vicele Teodor Balajel  in fotoliul primarului
e receptia finala a lucrarilor. Cetatenii o sa vada ca se poate gestiona problema deseurilor si altfel. Am mai reusit in perioada aceasta sa asfaltam 4 - 5 strazi din cartierul Ortelec. Am reusit sa semnam toate proiectele pentru reabilitare termica a blocurilor, toate proiectele sau calificat si s-au semnat contractele de finantate pentru 14 blocuri. Un lucru important este sa gestionezi problemele in asa fel incat sa nu sufere si sa isi urmeze ciclul normal, sa nu treneze.
In aceasta perioada analizam orasul, sa vedem ce investitii vom promova anul viitor. Un lucru foarte important este ca am luat decizia acuma, ce proiecte vom pe Progamul de Mobilitate Urbana Durabila, incat in 2018 - 2019 sa finalizam urmatoarele strazi: Gheoghe Doja, Coposu, 22 Decembrie, Simion Barnutiu, Avram Iancu, Voievod Gelu. Am batut in cuie proiecte in valoare totala de 17,8 milioane de euro. Diferenta de 5 milioane de euro sunt bani destinati pentru proiecte spatii verzi, zone defavorizate, infrastructura scolara. Noi vrem sa-i luam toti cei 22 de milioane de euro pusi la dispozitie de ADR Nord-Vest. Noi o sa facem proiecte in valoare de 30 de milioane de euro. Peste doua saptamani incep lucrarile de modernizare la strada Closca; va fi prima strada complet reabilitata. Am semnat contractul cu firma care va executa lucrarile.
In data de 9 septembrie am convocat la Primaria Municipiului Zalau toate asociatiile de proprietari, la o discutie sa vedem fiecare cum vede in zona ei dezvoltarea si amenajarea, dar si pentru responsabilizarea acestora privind investitiile si mentinerea lor intr-o stare cat mai buna si ingrijita.
Cea mai mare problema, din punctul meu de vedere, este ca inca nu am reusit sa avem o viteza mare de rezolvare a nevoilor care sunt in oras, cum ar fi pe partea de investitii, de amenajari si altele. 

Vizualizari 2397
Comentarii articol

>

in 11 August 2017 0:35

Cand citesc stiri despre politicieni mi-as dori sa am probleme psihice ca sa pot infige vreun obiect contondent in fiecare.Fix in jugulara.

>

in 11 August 2017 4:57

Deja nu mai are orașul probpeme

>

in 11 August 2017 7:43

Toate le o rezolvat domnul BALAJEL..asa capabil om mai rar..

>

in 11 August 2017 8:02

cum dracu o ajuns asta viceprimar nu stie sa lege doua vorbe, se face de ras la fiercare sedinta, unde-i meritocratia?

>

in 11 August 2017 9:06

Mare noroc are zalau si salajul cu politicianul Liviu Balint care a tinut in spate Zalaul de mult timp deja.

>

in 11 August 2017 9:38

Como era cel mai bun, Como se lupta pentru bunastarea cetatenilor din tot Salajul

9:06 si 9:38>

in 11 August 2017 10:15

narciso si como!nu sunteti in concediu?relaxati-va fratilor ca oricum v-au pierit laudatorii.

>

in 11 August 2017 10:26

Vai de curu nost,borduri si panselute,un mare "gospodar" !

>

in 11 August 2017 10:51

Ne bucurăm că băgăjelu rezolvă problemele comunităţii că, bani zălăuani a băgat deja

>

in 11 August 2017 11:49

Tov Balajel.Din iunie se caca pe ei astia cu pavajele si alte alea in centru.Ma intreb:nu cumva au primit ordin s o lalaie ca sa vedem noi in tata zi cum rezolva primaria estetica centrului?nu de alta domne dar doua luni pentru atata lucrare si inca in fata la silvania i tot santier?pi aduceti domne doi chinezi ca aia gata treaba n doua zile.Si ca tot veni vorba.Nu s ar putea face coborarile de pe trotuar la trecerile de pietoniai domoale cumva?Se chinuie mamele cu carucioarele si biciclistii care fug de soferii transurbisului de numa la urcare coborare de pe trotuar

>

in 11 August 2017 11:52

Arturica cat ai luat sa-l pupi asa tare in dos pe Balasel ? Oricum in primarie nici nu mai sti cine conduce.De mai sta mult in concediu primarul astia nu-l mai lasa in primarie !

>

in 11 August 2017 13:27

De ce sa criticam mereu...trebuie vazut si apreciat lucrurile bune care chiar se vad,nu pot decat sa-i felicit atat pe d-nul primar cat si pe viceprimar d-nul Balajel care a fost vazut mereu pe teren sa verif.cum se desfsoara lucrarile incepute ,chiar arata bine bulevardul trebuie sa recunoasca si cei mai carcotasi!

>

in 11 August 2017 13:53

Oare in aceasta perioada Balajel a primit salariul de primar?

>

in 11 August 2017 17:00

Pt 13,27 bă esti prost sau faci pe pe prostul (proasta)unde a luat idiotul ăsta decizii in sistem privat 30 de ani că de la revuluția de kkt au trecut abia 27 ! T

>

in 11 August 2017 17:03

Bulevardul ar trebui asfaltat in primul r

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 11 August 2017 18:22

Oferim urgent munca pe net acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 12 August 2017 0:22

Vai,vai ce realizari

17:00>

in 12 August 2017 7:18

13:27 ii raluca jireada muresan ,marea tsd-ista si fosta aprozareasa ,cum sa nu-l laude pe vicele psd-ist ?

>

in 12 August 2017 10:43

Dupa ce se face asflatarea bulevardului se vor face din nou trotuarele, corect nu?

>

in 12 August 2017 14:41

Asta in 14 zile a facut mai mult decat ciunt intr-un an.

oameni de nimic ,care se bat cu nesimtire in piept cu caramida...Jalnici!>

in 13 August 2017 15:55

Ce infectii,care se lauda cu trei pavele puse intr/o vara... ? Bulevardul si centura Zalaului neputinciosilor ,prima prioritate ! Un bulevard avem spre deosebire de 2-3-4 cum au alte orase precum Zalaul ( vezi Bistrita,Alba,Valcea,Roman,Piatra ,Sighisoara etc) si arata ca dupa bombardament ,canale care rup rotile,directia .. Il vedeti nemernicilor care ati condus orasul de 15 ani??? Jafurilor ordinare!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.