HC Zalau s-a calificat cu emotii in sferturile Cupei Romaniei

Într-un meci desfasurat miercuri dupa-amiaza la Sebes, gruparea condusa de Gheorghe Tadici a avut nevoie de o serie de aruncari de departajare pentru a trece de HC Alba si pentru a ajunge în sferturile competitiei


Daca Liga Nationala s-a terminat la finalul saptamânii trecute, sezonul competitional din handbalul feminin continua cu meciurile din Cupa României.Astfel, în cursul zilei de miercuri au avut loc partidele din optimile competitiei, în care HC Zalau a avut un singur meci pe terenul “lanternei rosii” din campionat,HC Alba Sebes.

Claudia Constantinescu si compania au fost favorite, desi jocul s-a disputat în judetul Alba, iar partida din campionat de pe acelasi teren s-a terminat la egalitate. În jocul din cupa, elevele profesorului Seviștean Popa au avut o prestatie încurajatoare si le-a apartinut prima parte, tabela de marcaj indicând 8 – 5 la un moment dat!
Încet-încet, diferenta de valoare dintre cele doua combatante s-a simtit si HC Zalau a revenit la cârma jocului, astfel ca salajencele aveau deja patru goluri avans la pauza (scor 15 – 19).
Aflate deja cu gândul la liga secunda, amfitrioanele au vrut sa faca o impresie frumoasa în ultima înfatisare din acest sezon si s-au batut pâna la ultima stop_coloana picatura de energie. Astfel, spectatorii din tribune au vazut un meci dârz, în care Zalaul s-a aflat în avantaj de cele mai multe ori, dar adversara s-a tinut scai si pe final au reusit sa egaleze în ultimul minut (scor 32 – 32)!
S-a ajuns la aruncarile de departajare, acolo unde elevele lui Tadici au ratat de doua ori, dar nici adversarele nu au fost atât de concentrate, aruncând mingea în bara tot de doua ori! Cu scorul a ramas egal (35 – 35), a urmat aruncarile decisive, acolo unde portarul Ana Maria Inculet si-a intrat în rol si si-a dus echipa în faza superioara!
Altfel spus, HC Zalau s-a calificat în sferturile Cupei României, iar adversara va putea fi cunoscuta în data de 4 mai, când vor avea loc tragerile la sorti. Trebuie spus ca, în aceasta faza, nu exista capi de serie, iar partidele se vor desfasura într-o singura mansa, pe data de 11 mai. Câstigatoarele se vor califica în final-four, la fel ca si la volei.
 
 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *