Cultura orașului Jibou depinde de o instalație de desfumare

0
10

Casa orașeneasca de cultura din Jibou și-a suspendat activitatea la început de an. Mihai Petriș, referentul instituției de cultura din orașul de pe Someș, spunea ieri ca pâna la sfârșitul lunii februarie situația va fi remediata, adica se va realiza acea instalație de desfumare (aerisire) care îi lipsește ca sa poata funcționa și va putea fi reluata activitatea. Tot ieri, Lucian Jacodi, purtatorul de cuvânt al ISU Salaj, ne-a precizat ca nu pompierii a pus lacat pe ușa Casei de cultura din Jibou, ci conducerea instituției a decis sa suspende activitatea din cauza unor nereguli semnalate de echipa de control a ISU. Cu alte cuvinte pompierii au controlat Casa de cultura din Jibou, a constata nereguli în privința apararii contra incendiilor, dar nu a închis-o, ci a lasat conducerea instituției sa o închida. Și așa a scapat și de o amenda. N-ai fi singura unitate care și-a autosuspendat activitatea pentru a nu fi sancționata. Zis și facut.

Așa a fost proiectata, fara aerisire

La mijlocul lunii august a anului trecut, la șase luni dupa demararea lucrarilor de reabilitare, Casa orașeneasca de cultura Jibou arata ca un bibelou. Cladirea a fost reabilitata în proporție de 90 la suta. Din hangarul care era, cu 400 de locuri, dupa reabilitare sala de spectacole a ramas cu 264 de locuri, conform normelor în vigoare, suficiente pentru orașul Jibou, susțin reperezentanții instituției. stop_coloana Valoarea proiectului a fost de peste doua milioane de lei, cu o cofinanțare a Primariei din Jibou de 11 la suta. Și totul era bine și frumos!
Dupa tragedia de la Clubul Colectiv, pompierii au facut o serie de verificari la unitați și instituții din mai multe domenii, printre care și la Casa de cultura din Jibou. Ei au stabilit ca pentru eliberarea autorizației de funcționare ISU este necesara realizarea unei instalții de aerisire (desfumare) “Lucrarea nu era prevazuta în proiect”, susține primarul interimar al Jiboului, Ana Indreieș. “Proiectul a fost derulat prin CNI și în proiect nu era prevazuta o astfel de instalație. Primaria a demarat procedurile pentru achiziționarea unei instalații de acest fel, iar pâna la sfârșitul lunii februarie speram sa o instalam pentru a obține autorizația de funcționare”, a mai spus Indreieș. Hai sa zicem ca proiectul Anei Indreieș va fi concretizat pâna la începutul lunii martie. Cert este ca la ora actuala cultura Jiboului depinde de o instalație de aerisire.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here