Cultură-n Șură la Domnin, Bobota, Ortelec, Nadiș și Bocșa

0
241

Vara aceasta teatrul revine în aer liber, în cele mai pitorești și inedite spații alternative de joc: șurile și curțile sătenilor, grădinile și parcurile de vară din întreaga țară vor deveni, pentru o seară, săli de spectacol.

„Teatru pe uliță”, un proiect demarat de asociația Cultură-n Șură, va duce teatrul profesionist în 12 sate și comune din mai multe județe, între care și Sălajul.

Caravana Cultură-n Șură va poposi în localitățile Domnin, Bobota, Ortelec, Nadiș și Bocșa. Spectacolele vor avea loc în zilele de 7,8,9,13 și 14 august, ordinea localităților urmând a fi stabilită zilele următoare, spun reprezentanții caravanei.

Toate spectacolele vor începe la ora 21:30, iar intrarea va fi liberă.

În zilele în care va avea loc spectacolul de teatru, copiii din sat vor participa la un atelier teatral susținut de actrița Ana Turos. Din echipa de implementare a proiectului face parte și dramaturgul sălăjean Flavius Lucăcel.

Participanții la spectacole și atelier sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială.

„Cultură-n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale. Din 2013 și până în prezent, asociația a prezentat gratuit 5 spectacole de teatru în peste 50 de localități rurale. S-au jucat mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată, chiar în sânul comunității lor, piese de teatru clasice sau contemporane.

Proiectul cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar printre parteneri se numără Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, primăriile comunelor Bobota, Bocșa, Cehu Silvaniei, Someș Odorhei, Asociația de Dezvoltare Comunitară Ortelec Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.