„Culegem amintiri” pentru expoziția “Bibelou, pește, mileu – decorarea spațiului locuit în comunism”

0
226

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău lansează un concurs de fotografii intitulat „Culegem amintiri”, care să surprindă maniera în care erau decorate locuințele în perioada comunismului.

Acesta a început în 1 iulie și se desfșăoară pană în ultima zi a lunii, în cadrul expoziției „Bibelou, pește, mileu – decorarea spațiului locuit în comunism”. Cele mai ilustrative imagini, dar și cele mai frumoase povești vor fi premiate, iar toate fotografiile și poveștile lor vor fi prezentate într-o expoziție online pe site-ul muzeului și pe paginile de Facebook și Instagram ale muzeului.

Cei interesați pot trimite fotografii cu interioare ale apartamentelor de bloc din perioada 1950 – 1989 însoțite de o scurtă poveste (când au fost făcute, la ce eveniment, ce semnifică ele, ce amintiri vă trezesc, unde au fost ținute, de la cine le aveți, cine este în fotografie) pe adresa de e-mail concurs@muzeuzalau.ro sau la Galeria de artă „Ioan Sima”, unde vor fi scanate și apoi returnate proprietarilor.

“Îți amintești sărbătorile și aniversările de familie, când rudele și prietenii erau primiți în camera considerată cea mai frumoasă (sufrageria)? Dar de momentele în care mobila trebuia mereu lustruită ca să te poți oglindi în luciul ei? Sau când, copil fiind, erai mereu îngrijorat să nu spargi bibelourile mamei, atât de frumos etalate pe mobilă sau televizor? Ai moștenit albumul de fotografii al familiei și ai imagini cu apartamentul părinților, bunicilor din anii 50 – 80? Trimite-ne fotografii care să ilustreze cât mai bine ce înseamna pentru tine <acasă>, dar și cum era înfrumusețat apartamentul tău în anii regimului comunist și noi te premiem”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.