Cu o lună înainte de alegeri, în Sălaj doar „dreapta” are o alianţă electorală

2
471


PNL, USR şi PLUS sunt singurele filiale ale unor partide politice din Sălaj care au constiuit o alianţă pentru alegerile din acest an, în vreme ce PSD, ALDE şi Pro România vor candida fiecare pe cont propriu, cu toate că au primit „dezlegare” pentru constituirea unor alianţe și chiar anunțaseră, la un moment dat, în plan local, că vor purta discuții și negocieri în acest sens.   

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara la mijlocul lunii iunie că pentru alegerile locale nu va exista o alianță propriu-zisă cu Pro România și cu ALDE, decisă de la nivel central, dar pe plan local, organizațiile județene vor avea această opțiune, de a decide pe cont propriu să încheie alianțe în cazul în care pot obține un avantaj electoral. În Sălaj, însă, a asemenea alianţă nu s-a concretizat.

Pe partea „dreaptă” a eşichierului politic, PNL, USR şi PLUS şi-au dat mâna, în Sălaj, cu înţelegeri punctuale de susţinere reciprocă în anumite localităţi. Mai mult, USR şi PLUS au fuzionat la nivel naţional, însă organizarea la nivel judeţean într-un singur partid se va face după alegerile parlamentare.  

„În ceea ce priveşte fuziunea USR-PLUS, acum se aşteaptă decizia Tribunalului. Oricum, alegeri pentru constituirea filialelor judeţe vor avea loc doar după alegerile parlamentare. În Sălaj, Alianţa USR-PLUS funcţiona şi înainte de fuziune. Pentru alegerile locale doar în Şimleu Silvaniei şi Hida cele două partide au candidat propriu la primărie şi liste separate de consilieri. Mai sunt comunele Camăr, Carstelec, Boghiş şi Ip unde nu avem candidaţi. A fost un efort uriaş din partea noastră în această perioadă. Avem, la nivel de judeţ, peste 200 de candidaturi la alegerile locale şi 150 de candidaţi unici”, precizează Florin Iordache, liderul PLUS Sălaj.  

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here