Cu exceptia urgentelor, se suspenda internarile pentru interventii chirurgicale

2
628

 

Cu exceptia urgentelor, se suspenda internarile pentru interventii chirurgicale

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat luni, 23 martie 2020, ca incepand de marti, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate.
Luni a fost "emis ordinul comandantului actiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea masurilor necesare limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unitatilor sanitare publice si private. Astfel, incepand de maine, 24 martie, pentru o perioada de 14 zile, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate", se arata in comunicat.
De asemenea, se suspenda consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private.
In termen de 48 de ore, de la intrarea in vigoare a ordinului, se externeaza toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in spital.
Astfel, conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului si a permanentei personalului, prin introducerea activitatii medicale in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.