Cu ce s-au ocupat politistii locali in aceasta saptamana de octombrie

3
1358

 

Cu ce s-au ocupat politistii locali in aceasta saptamana de octombrie

La solicitarea noastra Primaria Zalau ne-a transmis un raport de activitate al Politiei Locale pentru perioada 14 – 17 octombrie 2019. Am solicitat acest lucru pentru a arata opiniei publice cu ce se ocupa politisti nostri locali, care nu de putine ori in presa locala au avut parte de o prezentare sifonata, mai ales in ultima vreme. Periodic vom solicita astfel de rapoarte, pentru ca daca pentru unii activitatea politistilor locali nu este ceva spectaculoasa, dupa ce o sa parcurgeti acest mini raport, o sa realizati cat de important si necesar, este aportul acestora in mentinerea ordinii si linistii publice, in pastrarea curateniei, in identificarea persoanelor care parcheaza autovehicule in alte locuri decat cele special amenajate, in combaterea actelor de cersetorie si a comertului stradal, in depistarea si identificarea societatilor comerciale care nu respecta orarul de functionare afisat la intrarea in unitate, precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si a pietelor din orasul nostru Zalau.

Conform ratportului in aceasta perioada de 4 zile au fost aplicate un numar de 53 sanctiuni contraventionale (21 cu amenda si 32 cu avertisment scris), in valoare totala de 8945 lei. Acum imaginati-va cate astfel de actiuni realizeaza politisti locali in decrusul unui an de zile menite sa descurajeze si sa combata infractiunile, faptele antisociale si oricare alte fapte de natura care sa perturbe ordinea si linistea publica. In raport se arata ca in aceasta perioada: "S-a urmarit prevenirea si combaterea actelor de incalcare a normelor legale privind circulatia, oprirea stationarea si parcarea tuturor categoriilor de autovehicule, astfel, conform HCL 170/2007, modificata, OUG 195/2002, HCL 165/2018 sau in baza altor acte normative, s-au aplicat 33 invitatii sau somatii scrise, unor conducatori auto care au parcat autoturismele neregulamentar pe domeniul public - trotuare, locuri destinate spatiilor verzi, sau care au incalcat alte prevederi legale.
La dispeceratul Politiei Locale au fost primite telefonic un numar de 59 sesizari, din care 47 au fost rezolvate operativ, iar 12 au fost trimise spre solutionare altor institutii.
Au fost desfasurate 6 actiuni impreuna cu inspectori din cadrul Primariei Zalau.
Politistii locali au avut 3 intalniri cu cetatenii in zonele de responsabilitate, preluand problemele acestora, iar modul de rezolvare fiind in limita competentelor acestora.
in aceasta perioada, politistii locali au intervenit in 3 situatii, in urma mesajelor primite de la ISU Salaj.
Au fost verificate unitatile comerciale din zonele de responsabilitate cu privire la sistemele de inchidere pe timp de noapte.
S-a asigurat ordinea si linistea publica in zona parcarilor auto aflate pe domeniul public, in parcuri, piete, precum si in zonele hipermaketurilor, unde s-a actionat pentru indepartarea cersetorilor, fluidizarea traficului rutier.
in zilele in care s-au desfasurat cursuri, politistii locali au fost prezenti in zona unitatilor de invatamant arondate (6 unitati), la intrarea si iesirea elevilor de la cursuri;
in vederea pastrarii curateniei orasului, s-a actionat zilnic pentru depistarea si sanctionarea persoanelor care distrug domeniul public, a celor care depoziteaza gunoi menajer, moloz, deseuri etc. in locuri neautorizate, prin patrularea si organizarea de pande in locurile in care de obicei se manifesta acest fenomen.
Dispeceratul Politiei Locale a trimis echipajele din teren la unitatile de invatamant unde s-au declansat sistemele de alarma efractie, in 4 cazuri (scoli sau gradinite), fara a constata probleme de efractie.
in data de 15/16.10.2019, s-a asigurat fluidizarea circulatiei in zona sens giratoriu Kaufland, unde Compania de Apa a efectuat lucrari la reteaua de apa a orasului.
in 14.10, 15.10 si 16.10, politistii locali asigurat fluenta traficului rutier, in zonele in care angajati ai SC Citadin SRL au amplasat ornamente pentru sarbatorile de iarna.
in 14.10, 15.10, 16.10 si 17.10, politistii locali au eliberat zonele in care cei de la SC Citadin SRL au efectuat lurari de asfaltare (cartierul Bradet).
Au fost organizate actiuni de verificare la blocul de locuinte sociale C3, din cart. Dumbbrava si o actiune la comunitatea de rromi de pe str. M. Eminescu."

 

 

COMENTARII

  1. De ce domni politisti nu sanctioneaza carosatele si dubele din cartiere unde si domni cu aceste carosate mai detin si ei autoturisme personale dar nu merg la servici cu ele mai bine isi parccheaza si duba de servici langa bloc si ceilalti se uita la soare daca nu ajung inaintea lor acasa

  2. I a mergeti si in spate la bloc D53 Tudor Vladimirescu intre politie si tribinal si inpartiti amenzi si pe acolo!\r\nDar acolo nu mergeti ca nu aveti coaie sa amendati politisti, avocati si asa mai departe.... Refuzati sa faceti interventi la solicitari.... Se ocupa abuziv zilnic parcarile platite de alti cetatenti!\r\nSi tu Domnule care ai scris articolul esti doar o petarda care executa comenzile de la sefu de redactie!\r\nVai de mama voastra de slugi

  3. Asta asa e degeaba ai parcare platita ca smecheri si tupeisti si \r\n BLAZATII cei cu functii si ranguru si cu pile tot nu ai parcare .Daca se darama si garajele toti smecherii vor fi in largu lor degeaba iti licitezi o parcare ca o so vezi numai din an in pasti\r\n

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.