SondajRSS Feed

Crucea Rosie Salaj cauta donatori de celule stem pentru a salva viata unei asistente din Simleu Silvaniei

17 Ianuarie 2018

Crucea Rosie Salaj a demarat o campanie de recrutare de donatori voluntari de celule stem hematopoietice pentru o colega bolnava de leucemie, asistenta medicala la sectia Interne a Spitalului Orasenesc "dr. Ioan Puscas" din Simleu Silvaniei. Femeia care are nevoie de sprijin, Anca Sabou, este mama a doi copii minori.

Crucea Rosie Salaj cauta voluntari care sa se integistreze in Registrul national al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopeietice. Donatorii trebuie sa fie persoane sanatoase, cu varsta intre 18 si 45 de ani. Nu pot fi donatori cei care au suferit de hepatita sau persoanele care urmeaza un tartament medicamentos pentru o afectiune cronica, inclusiv hipertensiune arteriala.
Pentru inceput, este necesar ca voluntarii sa se inscrie in registrul donatorilor, prin completarea unui formular privind consimtamantul la inscriere. Ulterior, vor fi contactati de o echipa mobila pentru recoltarea de sange (15 ml), pentru efectuarea analizelor medicale necesare si includerea in registrul national al donatorilor de celule stem. “n cazul in care donatorul este compatibil cu un bolnav care are nevoie de transplant, se vor efectua un nou set de analize medicale, dupa care se va face recoltarea de celule stem.


Voluntarii Crucii Rosii au amplasat ieri un cort stradal in Zalau, pe platoul de marmura. “n 6 ore au reusit sa stranga cateva zeci de potentiali donatori voluntari, care au completat formularele de inscriere in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem. Au fost si cetateni care s-au oferit, dar nu s-au putut inregistra ca donatori, fie pentru ca sunt bolnavi, fie pentru ca nu au varsta. Dar au dorit sa doneze bani, insa voluntarii le-au explicat ca

Crucea Rosie Salaj cauta donatori  de celule stem pentru a salva viata  unei asistente din Simleu Silvaniei
de data aceasta se cauta "inimi", nu bani.
"Colega noastra Anca Sabou, este bolnava de leucemie. “n in prezent este internata la sectia Hematologie Cluj, pentru ca a facut recidiva. Sansa ei este transplantul de celule stem. Noi dorim transparenta in promovarea si oferirea de informatii cu privire la inscrierea in REGISTRUL NATIONAL AL DONATORILOR DE CELULE STEM! Orice persoana care se inscrie ofera o sansa colegei noastre si altor persoane aflate in aceeasi situatie, de a-si gasi un donator compatibil" este mesajul transmis de Olariu Mariana, coordonatorul campaniei.
“n prezent sunt inscrisi 50.100 de donatori. 22 de bolnavi astepta un donator care sa fie compatibil. 159 de pacienti au fost deja transplantati in Romania.
Pentru analize de testare, cel mai aproape de Salaj este Laboratorul clinic de analize medicale si imunologie din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.
Centre de prelevare de celule stem hematopoietice sunt doar in Bucuresti – Institutul Clinic Fundeni, Timisoara – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu" si Targu Mures - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.
Cei care vor si pot ajuta, se pot adresa Crucii Rosii Salaj.

Vizualizari 1961
Comentarii articol

>

in 17 Ianuarie 2018 17:55

O persoana minunata.Fii puternica.Dumnezeu sa te ajute..

>

in 17 Ianuarie 2018 17:58

Trebuie sa luptam împreună.Felicitari Mariana Olariu !

>

in 17 Ianuarie 2018 18:32

Felicitări , Mihaela Pestean ! Un articol care aduce speranța .Voi sunteți singura sansa pentru cei care au nevoie de ajutor.

>

in 17 Ianuarie 2018 19:03

Anca este o mama minunata pentru cele 2 fetițe micuțe.Impreuna o putem ajuta.Felicitari pentru acest articol.

>

in 17 Ianuarie 2018 21:03

Maine 18.01.2018 se mai pot face dolari am grupa b3 pozitiv?

>

in 17 Ianuarie 2018 22:21

In fiecare zi se poate dona .Mulțumim!

>

in 17 Ianuarie 2018 22:23

O știre care poate face o familie fericita.Multumim Mihaela Pestean.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.