Creșterere vertigioasă a numărului de cazuri de covid în școli

2
607
De la începerea școlii până în prezent, numărul cazurilor de coronavirus în rândul copiilor a crescut cu 22 la sută, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro. Din 14 septembrie până în 7 octombrie s-au înregistrat 2.787 de cazuri la grupa de vârstă 0-19 ani și a avut loc o dublare a numărului de focare în școli.
Procentual, din cele 38.383 de cazuri înregistrate la nivel național în perioada 14 septembrie-7 octombrie, cazurile din grupa de vârstă 0-19 ani reprezintă 7,26 la sută.

În prima săptămână de școală au fost înregistrate, cumulat, 664 de cazuri pe intervalul de vârtă 0-19 ani. Media cazurilor zilnice a fost de 94.

În a doua săptămână de școală au fost cu 14,1 la sută mai multe cazuri (758). Media cazurilor zilnice a ajuns la 108, scrie Edupedu.ro. În săptămâna a treia numărul a crescut la 926, cu 22,16 la sută peste a doua săptămână.

În această a patra săptămână, numărul de cazuri a ajuns deja la 439 după doar 3 zile. Media de creștere este 146 de cazuri pe zi.

În județul Sălaj, cazurile de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor au închis deja mai multe unități de învățământ. Se fac cursuri online la Liceul Pedagogic ,,Gheorghe Șincai” din municipiul Zalău, în perioada 05-18 octombrie. Cursuri exclusiv online se fac și la Colegiul Naţional “Silvania” din municipiul Zalău, în perioada 05-18 octombrie, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău, în perioada 06-16 octombrie, la Liceul Tehnologic ,,Cserey Goga” din localitatea Crasna, în perioada 03-16 octombrie 2020. S-au suspendat cursurile clasei a XI-a A, din cadrul Liceului Tehnologic “Gheorghe Pop de Băseşti” din localitatea Cehu Silvaniei, pentru intervalul 06-20.10.2020. Sunt suspendate, de asemenea, cursurile claselor a V-a A, a V-a B, a VII-a A, a VIII-a A, a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu” din localitatea Cehu Silvaniei, pentru intervalul 06 -19 octombrie. La Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” din localitatea Şimleu Silvaniei, pentru intervalul 07-14.10.2020, cursurile s-au suspendat la clasele a IX-a A, a IX-a C, a XI-a A, a XII-a A.Clasele a IV-a C, a V-a A, a V-a B, a V-a C, aVI -a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a A, a VII-a B, a VII-a C din cadrul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” din localitatea Zalău,au cursurile suspendate în intervalul 07-20.10.2020.

  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.