SondajRSS Feed

Pericol public - puscariasii eliberati de guvern cu ajutorul ministrului Tudorel Toader

Cresterea ingrijoratoare a infractionalitatii in Salaj are intre cauze si legea recursului compensatoriu

8 Aprilie 2019

Seful procurorilor din Salaj, Bogdan Chis, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, spune ca legea recursului compensatoriu, prin care guvernul a eliberat inainte de termen o multime de puscariasi – foarte multi si in Salaj – este una din cauzele principale care au dus la creterea infractionalitatii in judet.

"Referitor la ultimele evenimente petrecute in Municipiul Zalau - de exemplu jaf armat, cresterea furturilor din locuinte -, acestea reprezinta un fenomen despre care noi, procurorii, am avertizat ca se va intampla inca de la momentul introducerii recursului compensatoriu, in urma caruia multe persoane condamnate pentru astfel de fapte au fost eliberate inainte de termen.
Printre cei care au beneficiat de recursul compensatoriu se numara si multe persoane condamnate din Zalau si din Salaj.
Treaba noastra si a politiei este sa-i identificam si sa-i tragem la raspundere. Un semnal pozitiv, puternic, in acest sens a fost dat de identificarea si arestarea autorilor jafului armat de la bijuterie (din 18 martie, la Tiara Luxury, langa Galeriile Meses - n.r.), fapt pentru care tin sa felicit politistii si procurorii care lucreaza la acest caz", ne-a declarat seful procurorilor din Salaj, prim-procurorul Bogdan Chis.

Cazuri recente care au ingrozit Salajul

Doar in ultimele 2 - 3 luni, sase locuinte din Zalau au fost sparte de hoti, care au furat bani si bijuterii si s-au facut nevazuti. Iar zilele trecute politistii salajeni din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au anuntat ca au pus mana pe trei suspecti in cazul jafului armat din seara zilei de 19 martie de la bijuteria Tiara Luxury, de la Galeriile Meses, cand a fost furate, sub amenintarea unui pistol, aur de aproape 100.000 de euro.
Recent, ziarul nostru a facut public cazul lui Cheres Dezideriu, condamnat pentru tentativa de omor la trei ani si patru luni, dar care iesit dupa numai un an si ceva din inchisoare; iar dupa o luna de libertate i-a dat cu toporul in cap unui om.
Ne amintim, pentru ca e recent, si cazul Daniel Cosmin Bojan, un tanar de 28 de ani, care a incercat sa violeze o fata in varsta de 16 ani pe pista pietonala amenajata pe malul raului Crasna din Simleu Silvaniei. Bojan a fost condamnat la 7 februarie 2018, de Judecatoaria Simleu Silvaniei, la 5 ani de inchisoare pentru te

Cresterea ingrijoratoare a infractionalitatii in Salaj  are intre cauze si legea recursului compensatoriu
ntativa de viol in forma agravata, in stare de recidiva postexecutorie. Fusese eliberat conditionat in martie 2017 de Judecatoria Satu-Mare.

"Promotia Toader" de puscariasi
eliberati ucid, violeaza si talharesc

Ministrul Justitiei din actualul, Tudorel Toader, a legiferat recursul compensatoriu, in urma caruia detinutii sunt scutiti de o parte din pedeapsa, dar si despagubeste infractorii care si-au ispasit pedepsele in penitenciare in perioada 2012 - 2017. Suma maxima care poate fi obtinuta de un detinut pentru o perioada de 5 ani este de 9.125 de euro (la o despagubire de 5 euro pe zi de detinut) sau de 14.600 euro (la o despagubire de 8 euro pe zi de detinut).
Vicepresedintele PNL Florin Roman tinea sa sublinieze la inceputul acestui an ca, potrivit unei informari oficiale, in perioada octombrie 2017 – noiembrie 2018, adica in decurs de un an, au fost eliberati, in baza legi recursului compensatoriu, 10.880 de detinuti. Din totalul acestora, 649 au revenit in inchisori, iar 188 dintre ei au comis violuri, crime si talharii, aceasta ultima cifra fiind confirmata si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Cei eliberati in baza acestei legi mai sunt numiti si "Promotia Toader".
De subliniat ca, in acelasi timp in care condamnatii ies in valuri din inchisori inainte de termen, a scazut dramatic numarul patrulelor politiei nationale. Faptul este confirmat de un raspuns oficial al ministrului de interne, Carmen Dan, care confirma scaderea numarului patrulelor la nivel national, de la 3.571 in 2016, la 3.296 in 2017 si la 3.157 in 2018. Reducerea numarului patrulelor de politisti si jandarmi este determinata de pensionarile masive de la nivelul MAI. "Asadar, sub guvernarea cuplului Dragnea - Toader, Romania a devenit raiul infractorilor si nimeni nu se mai simte in siguranta", sublinia liderul liberal Florin Roman.

Vizualizari 2641
Comentarii articol

Politia bogatanilor !>

in 8 Aprilie 2019 6:16

Asta-i una dar, mai e o problema. Politia zalau serveste patronii, pe cei care au spart bijueria i-a prins.\r\n In schimb, pe cei care au apart 6 apartamente nu i-a prins si nu e o intimplare!\r\n

>

in 8 Aprilie 2019 8:37

ASTA E MANA LUI DRAGNEA! IA SCAPAT PE HOTI DIN PUSCARII SA AIBA CINE IL VOTA!ZALAUL E IMPANZIT DE HOTI SI CERSETORI PRIMARIA SI POLITIA DE CE NU FACE NIMIC?? IN SATU-MARE SI ORADEA NU VEZI PICIOR DE CERSETOR ASTA DATORITA PRIMARIEI SI POLITIEI CARE ISI FACE TREABA! SUNT TIGANI VENITI DIN ALTE LOCALITATI IN ZALAU SI NU-I DA NIMENI AFARA!

>

in 8 Aprilie 2019 10:39

foarte bine, salajenii sa voteze in continuare, cu foarte multa incredere, psd..

>

in 8 Aprilie 2019 14:16

ASTAI PSD

>

in 8 Aprilie 2019 14:38

JOS PSD GASCA DE INFRACTRI IN SLUJBA INFRACTORILOR, Rusine sustinatorilor PSD FSN COMUNISTI

Nebuni>

in 11 Aprilie 2019 20:23

Ce dracu tot comentati de politica si de hotii din guvern??? CE ARE DE A FACE CA UNI FURA CU POLITICA????

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.