COVID-19. Salajeanca Andreea Paul: Tot raul are mereu si-un bine

12
10438

 

COVID-19. Salajeanca Andreea Paul: Tot raul are mereu si-un bine

Oportunitatile aduse de criza COVID-19 sunt fantastice, scrie salajeanca Andreea Paul, Presedintele INACO- Initiativa pentru Competitivitate, pe site-ul oficial.

Potrivit acesteia, in actualul context generat de epidemia COVID-19, oamenii se spala mult mai atent si mai des iar igiena publica si privata redevine o prioritate.

Andreea Paul a impartasit cateva concluzii:

"(...) Esecul este parte a succesului. Cei mai de succes oameni din lume au facut mai multe greseli decat restul. Asadar, sa fim curajosi si creativi.
Nu esuezi decat atunci cand renunti. Pana atunci inveti. Esecul adevarat este acela din care nu inveti absolut nimic. Asadar, sa invatam din fiecare criza.
Nu ai succes cu adevarat pana nu reusesti sa-i ajuti pe altii sa aiba succes. Asadar, nu ezita sa intinzi o mana de ajutor zilnic celor care au nevoie. Zilele acestea am devenit mai multi mai buni, avem mai multi voluntari in cauze nobile. Cine nu reuseste asta acum, pierde pe termen lung!

Odata intelese acestea, hai sa nu ne irosim energiile in tot felul de frici, sa vedem oportunitatile si sa facem "ceva" in acest sens.
Ne spalam mult mai atent si mai des. Igiena publica si privata redevine o prioritate. Responsabilitatea civica si etica societala devin esentiale. Repetarea timp de 3 saptamani a acestor noi practici de igiena individuala si institutionala dezvolta reactii pavloviene, iar criza actuala va dura mai mult. Mai curati devenim mai sanatosi. Un castig!
Ne disciplinam. Regulile mereu ocolite, principiul "lasa ca merge si asa" costa vieti umane, fie ca e vorba de reactii nesabuite individuale sau institutionale, de incapacitatea publica de a pregati vara sanie si iarna caruta, pentru a nu mai continua cu gestionarea bugetelor publice pe deficite in vremuri bune. Un castig!

Cunoasterea se democratizeaza. Accesul digital liber, gratuit, la toate domeniile cunoasterii deschid fanstatice oportunitati, pentru copii, adulti sau seniori deopotriva, de neimaginat pana acum o luna. Timpul petrecut acasa ne ajuta sa ne gasim sau sa ne dezvoltam pasiunile, sa ne cultivam noi abilitati personale, sa ne antrenam atitudinea de invingator. Un castig!
Ne alfabetizam digital si tehnologic mai repede decat in vremuri normale, inertiale in dezvoltare, totul avand in centrul OMUL. Au dovedit profesorii si elevii ca pot! Au dovedit institutiile publice ca pot! Cu "te rog frumos" nu a prea functionat! Nevoia i-a impins la actiuni ferme. Companiile sunt mai versatile si pregatite, dar si aici salturile au fost semnificative prin tele-munca si colaborarea digitala pe echipe, ca sa dau cateva exemple. Un castig! Niciodata nu am primit la INACO atat de multe solicitari dinspre scolile din tara sa cream continut digital educational, sa cream Smart Lab-uri – laboratoare educationale digitale inteligente si sa instruim profesorii, asa cum primim in aceasta perioada. Probabil drumul de la cele 4 Smart Lab-uri functionale, pe care le-am facut inaintea declansarii crizei medicale, pana la cele 6200 de scoli s-a scurtat bine de tot din pricina acestei crize.
Comertul on-line, creatorii de solutii digitale, producatorii de produse de igiena, medicamente si de aparate medicale sunt castigatori in aceste vremuri. Producatorii locali recastiga terenul comercial pierdut in fata importatorilor si au sansa de a deveni superproductivi, capabili sa faca fata in viitor la redeschiderea granitelor si la concurenta globala. Un castig!

Antreprenorii si managerii sunt mult mai atenti la proprii lor angajati. Cine isi pierde oamenii isi pierde compania. Un castig!
Cercetarea si inovarea romaneasca, cenusaresele bugetului public, recastiga terenul bine-meritat. Se cauta solutii tehnologice si medicale romanesti, prototipurile de roboti medicali pentru igienizare si asistenta medicala, drone pentru livrari la domiciliu, printarea 3D a componentelor medicale necesare si nu numai (aici si aici) … Un castig!
Somerii de azi pot fi antreprenorii de maine, angajati in noi domenii de activitate, in expansiune – Ghidul Meseriilor Viitorului e mai util ca oricand, profesori de IT sau limbi straine in scoli … la mare, mare cautare astazi si in viitor. Un castig! (...)", sunt cateva dintre concluziile Andreei Paul, Presedintele INACO - Initiativa pentru Competivitate.

 

 

 

COMENTARII

    • Fa un exercitiu de imaginatie si gandeste-te ce super era sa fie doamna Dancila presedinte cu cohorta ei de consilieri de tot rahatu. Legat de cei care au venit din afara masurile au fost slabe iar Iohannis a dat tarziu starea de urgenta, poate era mai bine daca aveam armata de cel putin doua saptamani pe strazi. Legat de ce spune doamna Paul Vass nu suntem interesati avand in vedere ca a fost printre macabrele "personalitati" propuse in functii de conducere de dejectia PDL. De Covid19 nu cred ca scapam indiferent la ce masuri se luau.

  1. Vai cât am câștigat din nenorocirea care a venit peste noi după mintea doamnei. Dacă durează câteva luni antreprenorii nu var mai avea bani să plătească salariile,produsele de strictă necesitate s-au scumpit f f mult ,lipsa veniturilor la cei mai mulți o să ducă la sărăcie,vai ce câștig!

  2. Vai cât am câștigat din nenorocirea care a venit peste noi după mintea doamnei. Dacă durează câteva luni antreprenorii nu var mai avea bani să plătească salariile,produsele de strictă necesitate s-au scumpit f f mult ,lipsa veniturilor la cei mai mulți o să ducă la sărăcie,vai ce câștig!

  3. Toti criticii d-nei Paul sunteti niste dobitoace fara minte. Daca Parlamentul si Guvernul ar avea eminente ca ea, tara ar ajunge departe. Inovarea si marketingul sunt singurele domenii care produc bani, celelalte numai consuma, or ea tocmai asta voia sa promoveze cand era in Guvern, dar au eliminat-o nulitatile din PNL.

    • Acum si aici in tara pt.moment nu este nevoie de inovatii si marketing,este nevoie de unitate,tratarea bolii si netrasmiterea ei la altii,DESPRE CE PWLA MEA VORBIM,ne asociem de un parazit care pune lumea cu botul pe labe,dar EA desteapta vorbeste de inovatii si boala este bine venita,dute te rog si te infecteaza intentionat daca este asa buna aceasta boala!!!!!!!!!!

  4. Acum si aici in tara pt.moment nu este nevoie de inovatii si marketing,este nevoie de unitate,tratarea bolii si netrasmiterea ei la altii,DESPRE CE PWLA MEA VORBIM,ne asociem de un parazit care pune lumea cu botul pe labe,dar EA desteapta vorbeste de inovatii si boala este bine venita,dute te rog si te infecteaza intentionat daca este asa buna aceasta boala!!!!!!!!!!

  5. Totusi trebuie sa constat ca are si doamna Paul dreptate la ceva. A naibii birocratie,daca pana acuma foarte putine documente erau valabile online,acuma ce bune sunt si fara stampila si fara parafa,si le poti trimite si pe email....deci se poate tovarasi!\r\n

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.