COVID-19: Jibou se apropie de o incidență de 15, Zalău și Cehu Silvaniei – 11

2
1502

Un număr de 181 persoane au fost confirmate în ultimele 24 de ore, cu COVID-19, în Sălaj, potrivit datelor făcute publice de instituția Prefectului.

Situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă, sâmbătă, astfel: 3860 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 181 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 1504 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei; 2270 cazuri pozitive în prezent, din care, 190 persoane spitalizate, iar 2080 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie); 2206 persoane aflate în carantină la domiciliu; 86 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

Pe primul loc în topul infectărilor se află orașul Jibou, cu 14,89 persoane ci COVID-19, la mia de locuitori, acesta fiind urmat de Cehu Silvaniei – 11.04 și Zalău – 10.63.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.