Coruptii din inchisori s-au bucurat de gratiere doar o noapte, precum Geoana de presedintie

10
1688
Coruptii din inchisori s-au bucurat de gratiere  doar o noapte, precum Geoana de presedintie

Mii de bucuresteni au iesit miercuri seara in strada. Si dupa ei sute de oameni au protetsat in marile orase. Asta dupa ce Comisia Juridica a Sanatului a decis ca cei condamnati cu executare pentru coruptie - dare de mita sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta - sa fie gratiati. 

Comisia Juridica a Senatului aprobase miercuri cu 5 voturi "pentru" (PSD si ALDE) si 3 "impotriva" (PNL, USR, UDMR) amendamentele propuse se senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executate pentru coruptie sa fie gratiati sub rezerva recuperarii prejudiciului.
Sub presiunea oprobiului public, la obiectia multor institutii si la la propunerea senatorului PNL Daniel Fenechiu, Comisia Juridica din Senat a revenit ieri asupra votului dat miercuri in privinta faptelor de coruptie si de data aceasta s-a votat ca faptele de coruptie sa nu intre in randul infractiunilor gratiate.
Au votat pentru excluderea de la gratieire a acestor infractiuni trei senatori PNL, unul USR si unul UDMR. S-au abtinut trei senatori PSD si unul ALDE. De asemenea, s-a votat sa nu fie gratiate infractiunile de abuz in serviciu si conflict de interese.
Se pare ca protestul romanilor de miercuri seara a fost suficient pentru a-i speria pe politicieni. Ori au nevoie de liniste in aceasta perioada, ori chiar le este frica.

Deputatul PSD Salaj spune ca nu se stie
ce-au avut in cap colegii lui parlamentari

Iuliu Nosa, deputat PSD de Salaj, intrebat cum i se pare revenirea Comisiei Juridice a Senatului in ceea e priveste gratierea coruptiei, acesta a spus ca e un fapt de normalitate sa nu gratiezi coruptie si ca Liviu Dragnea nu a fost de acord cu gratierea coruptilor si s-a exprimat clar inca de la aparitia Ordonantei 13 ca nu este pentru gratierea faptelor de coruptie. “ntrebat ce parere are despre colegii PSD din Parlament care au votat pentru gratierea coruptiei, Nosa a spus ca "numai ei stiu ce au avut in cap".

Deputatul PMP Salaj considera ca Basescu
sustine gratierea coruptilor in nume propriu

Liviu Balint. deputat PMP de Salaj, a declarat ca el nu cunoaste situatia cu amanuntul, dar ca "domnul Basescu a depus acele amendamente in nume personal si nu in numele partidului".

Deputatul PNL Salaj afirma ca PSD are un plan
pentru a-si scapa liderii de condamnarile penale

Lucian Bode, deputat PNL, a declarat pentru Graiul Salajului ca de fapt in acest demers pentru gratierea coruptilor vede un plan al PSD sa-si scape liderii de condamnarile penale.
"De la aparitia OUG 13 am inteles planul si miza PSD-ului, care urmarea si urmareste in continuare sa-si scape liderii de condamnarile penale. Tot acest teatru ieftin jucat de domnul Dragnea, care se jura ca nu sustine gratierea faptelor de coruptie, nu ne impresioneaza. Ba mai mult ne pune in garda, reprezentand un semnal ca nu vor renunta. Asa cum de patru luni PSD incearca prin diverse metode sa peomoveze legi sau sa strecoare in acte normative amendamente prin care sa fie dezincriminate faptele de coruptie si gratierea, la fel va fi intreg parcursul guvernarii PSD-iste. De fapt acesta este obiectivul lor principal si prioritate zero a guvernarii Dragnea - Grindeanu – albirea peopriilor lideri politici. Faptul ca ieri, in Comisia juridica de la Senat au fost reluate dezbaterile asupra legii gratierii, fiind respinse amendamentele prin care erau gratiate faptele de coruptie, reprezinta o victorie a liberalilor si a opozitiei parlamentare. PNL va bloca in parlament orice incercare a PSD de a amenda legislatia penala in sensul dezincriminarii faptelor de coruptie si va ramane consecvent principiilor exprimate in nenumarate randuri referitoare la egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii", spune Lucian Bode.

COMENTARII

  1. gresit !base e aliatul lui si al coruptilor ,a fost format pt. hotii de catre pesedeu ca doar de acolo provine ,este o alta Marie-PMP dar cu aceeasi palarie ca PSD .Cu elena sunt de acord cu tine ca tare draga trebuie sa-i fie si multe marsavii au facut impreuna ,de vrea cu orice pret sa o scape prin gratiere.

  2. Gresesc profund toti cei care considera ca Dragnea nu ar fi fost de acord cu promovarea Legii gratierii.Este imposibil pt. un partid ca PDSR, ca o asemenea Lege sa fie discutata intr-o comisie parlamentara, fara acordul sefului.Cea ce face Dragnea acum nu este decat o incercare de albire a imaginii sale si a partidului sau,grav afectate de discutiile din comisie.Frica de reactia strazii, care s-ar putea sa-i mature de la putere, este singura explicatie plauzibila a atitudinii sale.

  3. Pedepsele pentru coruptie trebuie majorate. Pagubele trebuie actualizate si incasate. Puscariasii scosi la munca si construit autostrazi cu ei . Sa li se stabileasca norme zilnice de munca. Cine nu realizeaza norma sa i se mareasca pedeapsa. Cine depaseste norma are reducere de pedeapsa. Altfel.....D-zeu. cu mila.

  4. Alta treaba n-au psd-istii astia? Doar de legi care sa-i ajute pe borfasi se ocupa? Nu-i usor de ghicit de ce.Sa li e usuce manutele pe care le ridica acolo in sedintele din Hotioland(Parlament)!

  5. Romanasi! Sa va spun un lucru. Cei cu cazier, pe vremea lui Ceausescu, gaseau greu de lucru,pe pozitii bune, inclusiv de muncitori profesionisti. Ce se intampla azi???.

  6. chiar trebuie sa ai faina pe ochi ca sa-ti dai seama ca la ora actuala clasa politica romana a ajuns la un nivel mai jos decat poate spune cuvantul mediocritate.Electoratul, in mare parte e manipulat sau plictisit de at

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.