Coronavirusul închide, pe rând, unităţile şcolare din judeţ

4
1337

Un număr mare de unităţi de învăţământ din Sălaj şi-au suspendat cursurile şi activităţile în sistem „faţă în faţă” şi au trecut la desfăşurarea acestora în sistem online, potrivit unei decizii adoptate luni de Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj.

Astfel, pentru o perioadă de 14 zile, la Zalău vor desfăşura doar cursuri în sistem online şcolile gimnaziale „Mihai Eminescu”, „Simion Bărnuţiu”, „Iuliu Maniu”, „Gheorghe Lazăr”, grădiniţele cu program prelungit „Căsuţa cu Poveşti”, nr.1, Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticii Isteţi”, „Dumbrava Minunată”, „Voinicel”, „Licurici”, Nr. 4, Nr. 5, „Pinochio”, „Ion Creangă”, Şcoala Postliceală Sanitară, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” şi Palatul Copiilor.    

La scenariu ROŞU au trecut şi Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Grădiniţa cu program normal Hereclean, Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Grădiniţa Carastelec, Şcoala gimnazială nr.1 şi Grădiniţa Panic, Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa Guruslău, Şcoala Primară şi Grădiniţa Dioşod, Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Grădiniţa Bănişor, Şcoala Primară şi Grădiniţa Peceiu.

CJSU Sălaj a aprobat, de asemenea, suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online a preşcolarilor din grupa combinată  A, secţia română, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1, Pericei; suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru preşcolarii din grupa combinată din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Subcetate din comuna Valcău de Jos; suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru preşcolarii din clasa pregătitoare combinată din cadrul Şcolii Gimnaziale Valcău de Sus, comuna Valcău de Jos; suspendarea cursurilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale Porolissum şi a celor din cadrul  Şcolii Gimnaziale George Coşbuc din municipiul Zalău; Şcoala Gimnazială Porolissum şi Şcoala Gimnazială George Coşbuc  din localitatea  Zalău  funcţionează pe  scenariul 2  (GALBEN), cu participarea zilnică a tuturor elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; se aprobă participarea zilnică la şcoală a unor elevi, concomitent cu participarea online a celorlalţi (rotaţie 2 săptămâni) din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Speranţa Zalău; Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Speranţa Zalău funcţionează pe scenariul 2 (GALBEN); se aprobă suspendarea cursurilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru clasele : pregătiroare, I, II,III, VI A, VI B, VII B, din cadrul Şcoli Gimnaziale “Andrei Mureşanu” din localitatea Cehu Silvaniei, iar clasa a IV-a îşi va continua activitatea în sistem “faţă în faţă”; se aprobă suspendarea cursurilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru clasa P+III , P+I+II (regim simultan) din cadru Şcolii Primare ”Gheorghe Şincai” Motiş; se aprobă suspendarea cursurilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru un elev din efectivul de 2 ai clasei a III-a, din cadrul Şcolii Primare Poiana Onţii.

Suspendarea cursurilor, precum şi trecerea la scenariul 2 (GALBEN), respectiv scenariul 3 (ROȘU), pentru unitățile de învățământ mai sus menționate, se face pentru o perioadă de 14 zile, conform propunerii fiecărui Consiliu de Administrație, propunere avizată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Sălaj şi Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

În Sălaj desfășurau deja doar cursuri online Liceul de Artă “Ioan Sima”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Colegiul Naţional “Silvania”, Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău și Liceul Tehnologic “Cserey Goga“ din localitatea Crasna.

4 COMMENTS

  1. Pai daca zalau a intrat in scenariu rosu….arunci de ce unele scoli raman deschise….pai primim alerta ca zalau-ul are un nivel ridicat de infectari….dar numai o parte?de exemplu gradinita voinicelu s-a inchis dar in schimb cresa din interior a ramas functionabila?pai daca nu sunt cazuri de infectarib,de ce inchisi…..
    Nu inseamna ca lumea respecta regurile de igiena…se respecta tot ce s-a cerut….si ca pedeapsa o inchisi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here