Corina Cretu lanseaza “Romania Europeana” la Zalau si Jibou

0
8


Europarlamentarul social-democrat Corina Cretu va lansa luni, la ora 16, la Casa de Cultura Jibou si la ora 18, la Zalau, in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Salaj, prima sa carte, intitulata “Romania Europeana”, prin care doreste sa transmita romanilor ce inseamna activitatea alesilor din Parlamentul European si cat de importanta este pentru cadrul legislativ national.
Corina Cretu este o fiica a Salajului, iar pentru oamenii locului prezenta domniei sale la Jibou si Zalau va fi o bucurie amplificata de evenimentul lansarii primului volum semnat de europarlamentarul social-democrat.
Lansata sub egida editurii Scripta, prima carte semnata de Corina Cretu cuprinde discursurile si initiativele sustinute in Parlamentul European, in cadrul comisiilor de Dezvoltare, Munca si Afaceri Sociale, precum si in cadrul Delegatiei pentru relatia cu Statele Unite si in reteaua parlamentara de lucru pentru Banca Mondiala.
“Aceasta carte s-a nascut din necesitatea de a prezenta cetatenilor romani aria preocuparilor unui eurodeputat. Munca noastra la Bruxelles este prea putin cunoscuta, deoarece pentru noi este prea putin cunoscuta structura institutionala a Uniunii Europene. Este important ca romanii sa descopere ca Romania are doua capitale – Bucuresti si Bruxelles – si ca 60% din legislatia aplicata de tarile membre este adoptata la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Corina Cretu.
Prin mesajul cartii sale, europarlamentarul social-democrat doreste totodata sa-i convinga pe romani sa voteze la alegerile din 7 iunie, pentru ca Romania are nevoie de reprezentanti care sa le sustina cu adevarat interesele la Bruxelles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here