SondajRSS Feed

Scandalos!

Copiii dorm pe jos in singura cresa din Zalau administrata de Primarie

16 Mai 2018

La singura cresa de stat din Zalau, copiii dorm pe jos, pe saltele, din cauza modului in care conducerea institutiei gestioneaza situatia. 

Din cauza cererilor foarte multe venite din partea parintilor, la Cresa Voinicel din Zalau este aglomeratie din cauza numarului mare de copii raportat la numarul de locuri.
De aici si neajunsuri; copiii nu pot fi ingrijiti corespunzator, pentru ca personalul nu face fata numarului mare de copii, singurii care au de suferit din cauza situatiei create.
Doua grupe de copii de la cresa Voinicel sunt nefiresc de agomerate. “n loc de 15 copii, cat ar trebui sa fie in mod normal, in cele doua grupe sunt cate 30.
Din cauza aglomeratiei si a mobilierului insuficient (dulapuri si paturi), unii copii dorm pe jos, pe saltele.
Daca in primavara fiecare copil avea dulapul lui, astazi, un dulapt este impartit de 3 sau 4 copii.
Personalul este de multe ori depasit de situatie, care pare sa fi scapat de sub control.

Viceprimarul Nicolae Fazakas
spune ca se lucreaza la solutii

Viceprimarul Zalaului, Nicolae Fazakas, responsabil de asistenta sociala in Zalau, spune ca stie situatia de la Cresa Voinicel si este de parere ca trebuie suplimentate posturile pentru ca serviciile oferite copiilor sa fie de calitate.

"Din pacate, avem in ultima perioada multe cereri de inscriere in cresa. Intentionam sa construim o cresa noua in cartierul Meses, iar temporar o sa incercam sa utilizam spatiile libere de la gradin

Copiii dorm pe jos in singura cresa  din Zalau administrata de Primarie
ita. Trebuie suplimentate si posturile, pentru ca serviciile de care beneficiaza copii sa fie de calitate", spune viceprimarul.

In cresa sunt trei grupe de copii,
din care una de copii pana la un an

Gradinita din aceeasi cladire cu cresa functioneaza cu un numar de opt grupe de copii, sase in program prelungit si doua in program normal.
In cladire mai functioneaza doua grupe de cresa, iar din 2007 a fost infiintata inca o grupa de copii cu varsta de pana la un an.
Gradinita Voinicel a luat fiinta in anul 1973, sub denumirea de Gradinita cu program prelungit si normal Nr.3. Denumirea "VOINICEL" a primit-o in anul 2004, cand, intr-o festivitate prilejuita de ziua de 1 Iunie, au fost invitati la eveniment personalitati ale judetului, parinti, cadre didactice si nu in ultimul rand copiii gradinitei.
Singura cresa din Zalau, cresa Voinicel, are un nou director, pe Paula-Ioana Crisan, de 31 de ani, economista de profesie. Ioana Crisan a devenit directoare prin concurs, dupa demisia fostului director, Iulie Puie.

Vizualizari 10603
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2018 0:44

Bine ca "alesii" dorm in puf atat la serviciu cat si acasa din banii nostri ai contribuabililor. Sa-i trazneasca la prima ploaie!

>

in 16 Mai 2018 4:08

Încă o dovada a amatorismului, nonprofesionalismului a acestor aleși. Aceasta este o problema, care are nevoie de cel mult 48 de ore, sa fie rezolvată . Bandiților, este vorba de copilași noștri.Impostori notorii !

>

in 16 Mai 2018 4:14

Români, haideți să inversăm. Sa facem ca copii noștri să nu doarmă pe jos și să-i facem pe acești impostori să doarmă pe saltele după gratii. DNA, SRI ia verificați ce se ascunde în spatele acestor mutre, aparent binevoitoare ( mă refer la activitatea lor infractionala).

>

in 16 Mai 2018 4:17

Ăștia se ocupa de Fiesta Zalăului , fântâni, flori și borduri, iar acei copilași nevinovați dorm pe jos. Este mult 48 de ore pentru rezolvarea problemei. Maxim 24 de ore. Nenorociților.

>

in 16 Mai 2018 6:47

Se lucreaza la solutii? Copiii dorm pe jos, adica nu au bani sa se cumpere niste paturi, dar o sa fie bani de o cresa noua??

>

in 16 Mai 2018 6:48

Bani de salarii sa fie, restul nu conteaza.

>

in 16 Mai 2018 7:00

in cartierul Meses?? si cei din Dumbrava Nord ce vor face? Merg dimineata pana acolo,apoi vin iar in zona industriala la servici? Bine ca nu se face la Stina.

>

in 16 Mai 2018 7:03

sa le dea salarii mari lor ,celor din sanatate[rar se intampla ca o asistenta sa ti stie recolta sange],la bugetari si tot felul de analfabeti ,iar restul nu conteaza,numai la vot

>

in 16 Mai 2018 7:14

Cine sete director acolo !

>

in 16 Mai 2018 7:19

Pana la varsta de doi ani se acorda concediu de maternitate (paternitate) platit ! De ce renunta parintii la copiii lor in favoarea creselor ?

@7:19>

in 16 Mai 2018 8:35

Daca nu sti ce inseamna cresa de ce te bagi in seama ca musca in cacat?\r\nEsti neam cu dancila? Esti prost? Numa' intreb! Ori esti un cacat pesedist care se baga in seama ca nu se vorbeste de bine de stapan!\r\nFYI/ pt informarea ta: gradinita incepe de la 3 ani, copilul de 2 ani merge la cresa! Decat sa dai cu bota in rahat mai bine informeaza-te!

>

in 16 Mai 2018 9:26

Majoritatea copiilor deja vorbesc de plecarea din tara la varsta de 8-10 ani,adica planul lor de viitor este emigrarea,tara asta bate joc in ultimul hal de copii si de persoanele in varsta,se va goli in 15 ani pun pariu ca in 20 de ani vom avea maxim 12 milioane de locuitori,acum poate e bine si asa, decat sa fi aglomerat ca india sau china hahaha

>

in 16 Mai 2018 9:58

Statul este incapabil, in multe situatii, sa iti asigure minimul de confort civilizat. Singura solutie ar fi ca parintii sa puna mana de la mana si sa rezolve problema. Insa parca invatamantul in Romania e gratuit?! Unii nu isi permit, pe unii nu ii intereseaza, cine are bani baga bona acasa, vremea trece, leafa curge, PSD promite marea cu sarea si fraierii musca. Copiii raman cu racelile si reumatismul, Dragean cu pisy de 25 de ani.

>

in 16 Mai 2018 10:01

vicele cauta solutii? e simplu, cumperi mobila sau te apuci de construit. Daca nu ai bani, mergi la banca si iei credit. Domnilor, ce va lipseste sa faceti? CE?!

>

in 16 Mai 2018 10:12

Puie Iulia este directorul acolo ? Cine o tine de o viata in aceasta finctie ? Poate cei unde scria rapoarte .

>

in 16 Mai 2018 12:09

Cand sunt f multe cereri si se pot oferi putine locuri mai faci o cresa, doua... 10 in plm! Fokin idiots! Protocoalele SRI-parchet ii freaca pe ei, nu viitorul tarii, sanatate, drumuri bune, autostrazi! La 30 de ani + iti vine sa iti iei nevasta si copilul si sa pleci cat vezi cu ochii si sa lasi mizeriile astea in urma!

>

in 16 Mai 2018 12:11

"Din pacate, avem in ultima perioada multe cereri de inscriere in cresa.” - De ce ”din păcate”?

>

in 16 Mai 2018 12:48

aceasta e o problema grava... dar sa nu uitam ca mai sunt zeci de astfel de probleme care nu sunt scoase la iveala.... aici poate e si vina presei dar in cea mai mare masura este vina noastra ca alegem niste oameni sa ne pastoreasca iar cand acestia ajung acolo uita. din pacate noi putem face ceva doar din 4 in 4 ani si atunci cand o facem nu avem criterii si moralitate. Meritam ceea ce ni se intampla intrucat nu facem nimic sa indreptam lucrurile

>

in 16 Mai 2018 13:29

Atitudine viceprimarului e infantila. Scăderea demografică e îngrijorătoare, forța de muncă lipsă iar mamele care s-au hotărât să meargă la muncă să nu aibă liniște. Responsabilii cred că știu ce le lipsește!

bine ca>

in 16 Mai 2018 13:34

s-a dat la episcopie peste 500 milioane lei pt marele eveniment ce va avea loc.Dar pt bietii copii nu exista solutii.Indrazneste sa mai crezi! in psd-ul micinos care promitea zeci de mii de scoli+gradinite+spitale noi +etc.

>

in 16 Mai 2018 14:51

care Puie?aceea a carei sot a fost securist?Daca este ea atunci m am lamurit,este fata de militian iar sotul ei un om rau,ea cum poate fi ?

>

in 16 Mai 2018 17:03

Bine că se alocă bani pentru arestați și ne îngrijorează soarta și confortul lor și nu a copiilor. Rușine!

>

in 16 Mai 2018 18:07

Uitati.va la catuva metrii mai incolo, unde distinsii domni din adapost ce cladire li s.a modernizat. Modernizata peste alta modernizare iar aceea gradinita arata exact ca acum 30 de ani cand eu eram copil - atat curtea cat si interiorul- \r\nAsa vedem pe cine respecta alesii neamului, deci clar nu pe copii !!! Rusine NENOROCITILOR !!!!!

>

in 16 Mai 2018 20:55

PTR. 18:07. Ai dreptate ,nenorociți. Totuși noi ce facem. Exista posibilități legale , de a fi dați jos înainte de termen? Aștept răspunsuri de la juriști . Degeaba așteptăm încă 3 ani. Ăștia ne nenorocesc copii.

>

in 17 Mai 2018 1:41

Bine ca se fac biserici

>

in 18 Mai 2018 8:50

stati linistiti ca daca era Iulia PUIE,la conducere aceste situatii nu existau,EA era harnica,si facea tot ce e bine pentru copii.

VREA?I UN UN ÎMPRUMUT?>

in 18 Mai 2018 20:21

VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT?\r\nNU PĂSTRAȚI SĂ VĂ ACȚIUNI FINANCIARE PENTRU DVS. VĂ CUMPĂRĂ ACUM PENTRU ORICE FEL DE ÎMPRUMUT PENTRU DOBÂNZI DE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com)\r\n\r\nCreditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciul pe care il meritati, programul nostru de imprumut este cel mai rapid. Oferim împrumut în orice monedă la alegerea dvs. {Noi Dolar, Lire, Euro, Dinar, etc) și durata de 1 până la 30 de ani pentru a rambursa împrumutul (sigur și negarantat).\r\n\r\nAveți nevoie de orice fel de împrumut și aveți un scor de credit scăzut, Ați fost dificil să obțineți împrumuturi\r\nde la băncile locale și alte instituții financiare? soluția la problema dvs. financiară este STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Termenii și condițiile sunt foarte rezonabili și atenți.\r\n\r\nOferim o gamă largă de servicii financiare care includ: împrumuturi Xmas, împrumuturi de afaceri, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi pentru hoteluri, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de origine pentru împrumuturi cu rată scăzută a dobânzii la 2% juridice.\r\n\r\nSolicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Aplicați și eliberați-vă de robia financiară.

Viceprimar absurd >

in 21 Mai 2018 15:51

Ba viceprimarule cum poti spune ca DIN PACATE sunt tot mai multe cereri?? Si asa natalitatea e in scadere si cine isi lasa copilul acolo o face ca nu are de ales si bani de o bona privata! Ca lucra sa iti poti lua si tu banii nesimtiti lunar

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.