Soferii au fost surprinsi fara cauciucuri de iarna

Iarna venita pe neanuntate i-a prins in off side pe multi soferi. Ieri, la service-urile auto, zalauanii au facut cozi pentru a-si monta cauciucurile de iarna. Si taximetristii au fost luati prin invaluire. Multi dintre ei nu au putut iesi duminica pe traseu din cauza ca nu aveau masinile echipate cu anvelope de iarna. Alaltaieri au fost chiar scumpi la vedere. Cine solicita un taxi, avea de asteptat chiar si 20 – 25 de minute.

Conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, polei sau gheata fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la 2.500 de lei, plus retinerea certificatului de înmatriculare. Legea nu prevede insa o data certa de la care sunt obligatorii cauciucurile de iarna.
Anvelopele de iarna acceptate de legislatia romaneasca si cea europeana sunt cele care au inscriptonat, in lateral, unul dintre simbolurile M+S, M.S., MS sau M&S. Initialele M si S vin de la cuvintele mud (noroi) si snow (zapada).
Cauciucurile “all seasons” reprezinta cea mai comoda varianta. stop_coloana

Politistii salajeni au amendat un singur sofer
si recomanda prudenta si atentie sporita!

De duminica pana luni dupa amiaza, un singur sofer a primit o amenda contraventionala in Salaj, in valoare de 1.125 de lei, si i s-a retinut certificatul de inmatriculare, pentru ca nu avea autovehiculul echipat corespunzator. 

In conditiile in care meteorologii anunta in continuare precipitatii sub forma de nisoare, iar pe drumurile din judet se circula in conditii de iarna, politistii salajeni recomanda prudenta in trafic.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *