Control judiciar pentru braconierii din Năpradea

0
386

Cei doi braconieri din comuna Năpradea, reținuți miercuri de polițiști sub acuzaţiile de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive și efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou a hotărât să nu-i prezinte pe cei doi în fața instanței pentru a cere arestarea preventivă, dispunând, în schimb, măsura controlului judiciar.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat, în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie, trei percheziții domiciliare în comuna Năpradea, ocazie cu care au ridicat o arbaletă, fără elemente de identificare, 330 bucăți muniție de diferite calibre, 40 trofee vânat (cerb, mistreț și căprior), toate deținute ilegal, 24 bucăţi articole pirotehnice, un recipient metalic cu praf de pușcă, o matriţă pentru confecționarea muniției artizanale şi 147 kilograme carne de vânat.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a mai fost identificată şi indisponibilizată o armă letală de vânătoare, prevăzută cu armotizor și lunetă, de asemenea, deţinută ilegal.

Două persoane, B.G.V., de 32 de ani, și B.G., în vârstă de 64 de ani, sunt cercetate pentru deţinerea, portul şi folosirea ilegală a armelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here