Continuă cadastrarea gratuită a terenurilor pentru încă 10 comune din Sălaj

1
1399

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale, din 35 de județe. Printre acestea se numără și 10 comune din județul Sălaj: Benesat, Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Marca, Npradea, Românași, Zimbor și Sânmihaiu Almașului.

Au avut prioritate localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţile care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, localităţile în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Lucrările de cadastru sunt finanțate din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Topografii, așteptați să depună oferte

Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. ANCPI a postat deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind achizi[ionarea acestor servicii, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale pentru fiecare lot, pentru o perioadă de 24 de luni.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat.

1 COMENTARIU

  1. Putem sa facem toate astea electronic? Ca mai nou uficiul de cadastru nu mai are deloc contact fizic cu exteriorul!
    Comerțul și probarea textilelor se face tot electronic? La munca prestata se cam calcă pe picioare p-acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.