Containere modulare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
2742

Şase containere modulare pentru sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău vor fi achizitionate în regim de urgență, de către Consiliul Judeţean Sălaj. Decizia a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj de joi.

„În vederea asigurării, în contextul epidemiologic generat de COVID-19 și a începerii sezonului rece, a condițiilor optime pentru pacienții din spațiul de triaj UPU, respectiv pentru spațiul din cadrul Secției Boli Infecțioase, unde se face evaluarea pacienților pozitivi COVID-19, containerele vor fi dotate cu sistem de încălzire, grup sanitar și posibilitatea de dezinfecție a suprafețelor”, au anunțat autoritățile.

Potrivit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Szilagyi Robert, aceste containere au fost solicitate chiar de către Spitalul Judeţean Zalău.

„Deoarece situaţia epidemiologică o cere, iar în plus se apropie şi iarna, cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ne-au solicitat aceste containere. Este vorba de două containere pentru UPU şi alte patru pentru secţia de pneumologie şi infecţioase, unde se tratează bolnavii cu COVID-19. Având şi recomandarea CJSU Sălaj, vor demara achiziţionarea în regim de urgenţă a acestor containere”, a precizat Szilagyi Robert.

Valoarea totală estimată a celor şase containere este de circa 200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.