Containere modulare pentru bolnavii și suspecții de COVID-19

1
1352


Sase contairere modulare pentru persoanele suspecte și pentru cele infectate cu COVID–19 vor ajunge la secțiile UPU –SMURD și Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Două dintre ele vor completa punctul de triaj existent la intrarea în Spitalul Județean, pentru a se evita cât mai mult posibil contactul direct al unor persoane suspecte a fi infectate cu COVID – 19 cu unitatea spitalicească.

Celelalte patru echipamente tip container sunt destinate zonelor exterioare de evaluare a pacienților COVID -19 ce vor fi organizate la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, acestea fiind, de asemenea, dotate cu sistem de încălzire, grup sanitar și posibilitatea de dezinfecție a suprafețelor.

Valoarea estimată celor sase echipamente tip container este de aproape 198.000 lei, finanțarea fiind asigurată de către Consiliul Județean, răspunzând astfel atât solicitării Spitalului județean în acest sens, cât și unei Hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din 15 octombrie.

Primele două echipamente, destinate secției UPU – SMURD au fost contractate deja, urmând a fi livrate, conform clauzelor contractuale, la sfârșitul acestei săptămâni. Celelalte patru, destinate secției de Boli Infecțioase, se află în procedura de achiziție publică.

1 COMMENT

  1. Bla, bla-uri! Pentru a se evita contactul suspectilor de Covid cu unitatea spitaliceasca.
    Da, bla, bla-uri, atat timp cat suspecti de covid adulti sunt internati in pediatrie la ordinul directorilor. Deci, vorbe. Conducerea spitalului si DSP-ul sunt depasite de situatie. Niic macar nu mai comunica numarul real al cadrelor medicale infectate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here