Consiliului Judetean verifica pregatirile pentru iarna

1
677

 

Consiliului Judetean verifica pregatirile pentru iarna
Consiliul Judetean Salaj verifica incepand de azi modul in care s-au organizat primariile privitor la achizitionarea materialelor antiderapante si a utilajelor folosite pentru deszapezirea drumurilor judetene si comunale pentru a face fata sezonului rece 2013-2014. Primarii au primit la sfarsitul lui octombrie indicatii de la reprezentantii administratiei judetene sa isi faca, pana la 15 noiembrie, stocul de material antiderapant si sa pregateasca utilajele necesare pentru deszapezire. Consiliul Judetean a alocat 1,8 milioane de lei pentru deszapezire, mai mult cu 50 la suta fata de banii alocati anul trecut. Administratia judeteana a incheiat un parteneriat cu 45 de comune din judet care sunt traversate de drumuri judetene, prin care acestea se angajeaza sa intervina prompt cu utilaje si material antiderapant pentru a curata drumurile.

Prefectul Judetului Salaj, Ionel Ciunt, reprezentantii Consiliului Judetean Salaj si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) s-au intalnit la finalul lui octombrie cu primarii comu-nelor salajene pentru a pune la punct planul de interventie pe drumurile judetene si comunale in sezonul rece. Pe baza istoricului apelurilor la 112 transmise catre ISU Salaj, sefii judetului au indicat zonele in care se produc cele mai multe incidente rutiere pe perioada de iarna. Acestea sunt zone cu relief abrupt precum Meses, Gorgana, Mesteacan, Varsolt si localitatile Criseni, Bogdana, Cristur, Cizer, Cernuc, Treznea.

Meteorologii anunta temperaturi sub zero grade

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis o informare prin care anunta o racire accentuata si conditii favorabile de inghet in Transilvania. “ncepand de azi si pana pe 19 noiembrie, temperaturile vor atinge valori maxime de 6-10 grade, iar cele minime vor fi in scadere spre 1 grad Celsius. Dupa 19 noiembrie vremea se va raci usor de la o zi la alta, atingand valori minime de aproximativ -1 grad Celsius in 24 noiembrie. Dupa 20 noiembrie, in cursul noptilor creste probabilitatea pentru precipitatii mixte, avertizeaza ANM.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.