Terase redeschise dar clienti putini

Unii patroni spun ca redeschiderea teraselor nu e profitabila in conditiile impuse

rn

Chiar daca terasele s-au redeschis din prima zi a acestei saptamani, zalauanii nu s-au inghesuit prea tare sa socializeze. Cea mai mare parte din timp, in buna masura si din cauza vremii, terasele din Zalau sunt aproape goale.

rn

Regulile impuse de autoritati in momentul in care au permis redeschiderea teraselor sunt contestate de mai multi patroni, acestia criticand in primul rand faptul ca au avut, practic, doua zile la dispozitie pentru a se pune in ordine, in situatia in care Ordinul comun emis de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri al?turi de Ministerul S?n?t?tii si Autoritatea National? Sanitar? Veterinar? si pentru Siguranta Alimentelor, respectiv Ordinul comun al Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, elaborat împreun? cu Ministerul S?n?t?tii si Ministerul Mediului, Apelor si P?durilor, au fost emise in data de 29 mai iar redeschiderea teraselor a fost posibila de la 1 iunie.

rn

Sunt si patroni care au refuzat sa redeschida pentru simplul fapt ca numarul foarte mic de clienti care ar fi incaput pe terasa, tinand cont de regulile privind distanta obligatorie, ar fi insemnat o cheltuiala mai mare decat castigul.

rn

In Zalau sunt aproximativ opt terase in centrul orasului.

rn

Registru de evidenta pentru petrecareti

rn

 Regulile impuse de autoritati urmaresc scaderea sanselor de imbolnavire, in contextul aglomerarilor de persoane.Cel mult patru persoane vor putea sta la o masa, cu conditia respect?rii unei distante de 1,5 metri între persoane, exceptie de la aceast? regul? facand membrii aceleiasi familii, care au acelasi domiciliu. Se asigur? respectarea unei distante de minimum 2 metri între ocupantii meselor al?turate. Este interzis transferul de la o masa la alta a meniurilor, solnittelor sau altor obiecte, iar toate acestea se vor dezinfecta dupa plecarea clientilor de la o masa. Chelnerii trebuie sa poarte masti si manusi. 

rn

E obligatoriu, de asemenea, sa existe un registru de rezervari ale clientilor, pentru ca in cazul aparitiei unei imbolnaviri sa poata fi facuta ancheta epidemiologica.
Operatorii economici trebuie sa asigure la intrare si la grupurile sanitare dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfect?rii mâinilor clientilor, precum si informarea acestora cu privire la modul de utilizare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *