Consiliul Judetean Salaj a finalizat 65% din lucrarile de reabilitare la pavilionul sectiei de boli infectioase

10
3161
Consiliul Judetean Salaj a finalizat 65% din lucrarile de reabilitare la pavilionul sectiei de boli infectioase

In conditiile în care sectiile medicale si ambulatoriul de specialitate gazduite de cladirea centrala a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau (SJUZ) beneficiaza de importante lucrari de modernizare, extindere si dotare cu echipamente si aparatura medicala, interventiile destinate sectiilor exterioare ale unitatii spitalicesti se înscriu în aceeasi directie, a reabilitarii si modernizarii infrastructurii existente. Astfel, dupa ce pavilionul sectiei de pneumologie a beneficiat recent de lucrari de reabilitare si modernizare, începând cu luna aprilie a anului 2018, au fost demarate lucrarile de reabilitare, modernizare si dotare a pavilionului sectiei de boli infectioase din cadrul SJUZ (sectie exterioara –Spitalul vechi). Principalele interventii asupra cladirii ce gazduieste aceasta sectie medicala, vizeaza oferirea unor conditii de primire si cazare mai confortabile si mai sigure pacientilor care se adreseaza acestei sectii, îndeosebi luând în considerare patologiile tratate, prin recompartimentarea saloanelor – la fiecare 2 saloane fiind prevazut un grup sanitar. Daca saloanele pacientilor situate atât la parterul pavilionului cât si la etaj, sunt prevazute recompartimentarile mentionate, capacitatea acestora fiind de 2, 3 si 4 paturi (reduse la aproape jumatate fata de situatia anterioara), vor fi create si zone destinate receptiei/triajului pacientilor, ambulatoriului de specialitate si centrului antirabic (cabinet vaccinare) cât si zone de asteptare destinate apartinatorilor pacientilor. Refacerea tuturor instalatiilor interioare ale cladirii reprezinta un alt aspect al lucrarilor de reabilitare si modernizare alaturi de cel al restaurarii unor elemente ale cladirii dat fiind caracterul si specificul acesteia (cladire de patrimoniu, constructie ce dateaza din anul 1912)- fiind propuse a fi restaurate usile interioare din lemn masiv si parte din glasvand-uri.

Sectia de boli infectioase a SJUZ – unica la nivelul judetului - va avea o capacitate de 62 paturi, 5 medici si 30 asistente si infirmiere asigurând serviciile medicale si de îngrijire specifice patologiilor tratate de sectie (hepatita, rujeola, gripe, HIV SIDA etc), 4093 pacienti beneficiind de serviciile medicale în internare zi si continua, fiind efectuate, de asemenea 3093 de consultatii în regim ambulatoriu pe parcursul anului 2018, în timp ce pe parcursul primului semestru al anului 2019, numarul internarilor de zi este de 895, cel al internarilor continue de 1047 iar cel al consultatiilor în ambulatoriu de 1833. Cu o valoare de peste 4.830.000 lei, lucrarile de reabilitare si modernizare contractate cu Compania Nationala de Investitii, se înscriu în demersurile CJ Salaj si Spitalului Judetean de Urgenta Zalau demodernizare si extindere a infrastructurii unitatii spitalicesti – doar pe parcursul anului 2018 si 2019, fiind încheiate ori demarate lucrari de modernizare si extindere în valoare de aproape 23.800.000 lei, cu finantare nerambursabila (fonduri europene) si de la bugetul judetului ori bugetul de stat, alte proiecte destinate modernizarii infrastructurii ori zonelor functionale (parcare si spatiu agrement) aflându-se în diverse stadii în cadrul procedurilor de achizitie publica (documentatii tehnice), cu o valoare ce depaseste 105.500.000 lei.
Pe de alta parte, demersurile de modernizare si extindere ale Spitalului Judetean de Urgenta Zalau se alatura celor de dotare cu echipamente si aparatura medicala, tot în intervalul 2018-2019 fiind promovate proiecte în acest sens în valoare de peste 40.800.000 lei, cu finantare neramursabila (fonduri europene), de la bugetul judetului si alocari de la bugetul de stat (Ministerul Sanatatii).
Conditiile mai bune si mai sigure de îngrijire a pacientilor, precum si o mai mare acuratete a diagnosticului, alaturi de conditii de tratament cât mai putin invazive sunt obiectul celor aproape 65.000.000 lei reprezentând investitii destinate Spitalului Judetean de Urgenta Zalau (2018 -2019) pe de o parte, destinate modernizarii si extinderii unitatii spitalicesti, zonelor de primire, iar pe de alta parte, destinate dotarii cu aparatura si echipamente medicale ale aceleiasi unitati spitalicesti, dar si a celor peste 105.500.000 lei reprezentând investitii viitoare destinate Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, aflate în diverse stadii de achizitie publica a documentatiilor tehnice aferente.

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, ne-a declarat ca: "Sectia de boli infectioase va oferi servicii mai bune prin conditiile de cazare, prin dotarea cu aparatura medicala noua, practic vorbim despre o situatie total schimbata fata de cea din urma cu un an si ceva. Chiar daca cladirea este de peste 100 de ani in cateva luni vom avea o cladire total schimbata, practic o sectie noua care impreuna cu personalul de specialitate va putea oferi servicii de cel mai ridicat nivel. Cui foloseste?, in primul rand pacientilor."

COMENTARII

  1. Ce tot vorbi?i de milioane ca de apa de la robinet.?? De fapt nimic nu spune?i concret. Actul medical nu se face cu tencuiala. Lavabila. Polistiren. Termopane ?i garduri inutile ct zidul chinezesc. Trebuie ?i medici dedica?i nu ?p?gaari. Bolnavi sunt destui

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.