SondajRSS Feed

Medicina din Salaj se zbate in lipsuri; nu are specialisti

Consiliul Judetean Salaj a adaugat inca cinci posturi de medici in organigrama Spitalului din Zalau

3 Iulie 2018

La endocrinologie si nefrologie pacientii stau pe listele de asteptare si doua luni, iar chirurgii sunt atat de putini incat sunt chemati de acasa pentru urgente

Noua organigrama pentru Spitalul Judetean, aprobata în sedinta Consiliului Judetean de la sfarsitul saptamanii trecute, prevede suplimentarea cu cinci posturi de medici:
in Compartimentul endocrinologie în cadrul Sectiei medicina interna, în Compartimentul chirurgie vasculara, în Compartimentul neurochirurgie, în Compartimentul chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si in Compartimentul nefrologie.
Suplimentarea posturilor de medici este justificata in raportul de specialitate cu argumentul ca in aceste specialitati este încadrat câte un singur medic, care asigura servicii medicale atât în cadrul compartimentelor respective, prin spitalizari de zi si spitalizari continue, cât si în cabinetele de ambulator.
Pentru specialitatile endocrinologie si nefrologie sunt întocmite liste de asteptare pentru pacienti de pâna la doua luni. Activitatea medicului din compartimentul nefrologie este complexa, deoarece pe lânga activitatea din cadrul compartimentului, din cabinetul din ambulator si statia de dializa, el urmareste si cazurile post-transplant, în situatia pacientilor transferati din centrele universitare.
Medicii în specialitatile chirurgicale trebuie sa asigure rezolvarea cazurilor de urgenta prin chemari de la domiciliu, iar pentru perioada concediilor de odihna sau în alte situatii în care lipsesc din unitate nu au înlocuitor.
Spitalul Judetean de Urgenta Zalau are un numar de 14 sectii cu 15 compartimente in cadrul sectiilor si 7 compartimente de sine statatoare, laboratoare care deservesc atat spitalul, cat si ambulatoriul de specialitate, UPU – SMURD, Serviciul Judetean de Medicina Legala, Farmacia cu circuit inchis, Statia centrala de sterilizare, cabinete de specialitate si aparatul functional cu compartimente si servicii de specialitate.

Mai multi medici in organigrama nu rezolva
insa criza de personal medical de la spital<

Consiliul Judetean Salaj a adaugat  inca cinci posturi de medici  in organigrama Spitalului din Zalau
/p>

La sfarsitul anului trecut, Spitalul Judetean a scos la concurs peste 40 de posturi, din toate categoriile de personal, iar managerul Liliana Neaga explica atunci ca ocuparea lor este departe de a rezolva criza de personal din spital, in special in ce priveste lipsa medicilor specialisti.
Spitalul a ramanea atunci oricum cu un grav deficit
de medici specialisti in sapte sectii importante, la Cardiologie, Pediatrie, Anestezie si Terapie Intensiva, Urologie, Radiologie si Medicina de Urgenta. La urgenta, de exemplu, este nevoie de zece medici specialisti si exista doar trei.
Colac peste pupaza, in decembrie anul trecut s-a publicat in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta nr.90, care blocheaza angajarile in sectorul public din 2018. Potrivit actului normativ, ordonatorii de credite (Consiliul Judetean in cazul spitalului din Zalau) pot sa aprobe angajari in procent de maximum 50 la suta din totalul posturilor care devin vacante. Adica daca elibereaza doua posturi, se va putea organiza concurs doar pentru unul.
Suplimentarea organigramei aduce si ea mai multe posturi vacante, deci exista sanse ca macar o parte sa se ocupe.
Potrivit informatiilor disponibile in luna martie, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau este deservit de 175 de medici, din care 22 sunt colaboratori la liniile de garda, iar 21 sunt rezidenti. Si mai are nevoie pentru a intra in normal, dar ia-i de unde nu-s.
Spitalul a scos in primavara la concurs 11 posturi de medici: trei medici de urgenta, unul la urologie, unul la ORL, unul la ATI, doi medici la cardiologie, doi la radiologie si unul la oncologie, dar nici managerul Liliana Neaga nu tragea mari sperante sa se ocupe, pentru ca spitalul a mai scos de destule ori posturi de medici la concurs, fara prea mari rezultate.

Vizualizari 2550
Comentarii articol

>

in 3 Iulie 2018 0:12

Pai si pentru ce ati scos posturi ? Pentru politruci ???\r\nCa unul de la psd din 2001 cu Nosa, care a fost la pnl din 2006 cu Capalnasiu pt. functii, iar acuma trece la ALDE pt. alte functii, adica muncitorul necalificat de la SMA criseni dl. Crisan Valeriu.\r\nVai deama

>

in 3 Iulie 2018 6:54

Sanatatea si educatia ar trebuisa fie grija celor de la consiliul judetean ,dar ei au grija bisericilor si a festivalurilor .

>

in 3 Iulie 2018 10:58

Inlocuiti-l si pe jidveianu de la ortopedie pediatrica. E dezastru!

>

in 3 Iulie 2018 11:47

Poate scoate marc posturi LA concurs in fiecare zi caci VA primi numai flegme de LA cei buni profesional si VA angaja tot plozii politrucilor care sint vai strays lot.Vezi ex de azi din spital

>

in 3 Iulie 2018 15:21

Ne spuneti si noua ce s-a intamplat azi la spital? Macar sa stim de ce sau cine sa ne ferim, daca se poate.....

Te confrun?i cu o criz? financiar??>

in 29 August 2018 11:26

Aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a vă rezolva problemele financiare? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi la domiciliu, împrumuturi, împrumuturi de nunta, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi auto, împrumuturi bancare și credite pentru plata facturilor Știi cât de rău\r\nEvaluarea creditului. ne. Credite de refinanțare la domiciliu cu o rată a dobânzii scăzută de 3% pentru anulări pentru persoane fizice. (POST CONTACT :( (infosunloanservice24@gmail.com) NUMBER +918553623485\r\nel poate oferi totuși suma necesară împrumutului. De asemenea, acceptăm împrumuturi pentru clienții care au o listă neagră. Dacă sunteți interesat, contactați-ne și aplicați acum\r\n\r\nCU CELE MAI BUNE DORESC\r\nMR: CHRISTINA DAVID\r\ncompanie care se ocupă cu împrumuturi de informații\r\nE-MAIL CONTACT ELECTRONIC :: noi: infosunloanservice24@gmail.com\r\nNUMĂR DE CONTACT NUMĂR PENTRU COATS +918553623485\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.