Consilierii zalauani au decis ieri majorarea taxelor si impozitelor

32
2418

 

Consilierii zalauani au decis ieri  majorarea taxelor si impozitelor

Consilierii locali zalauani ai PNL au votat ieri impotriva proiectului de hotarare privind majorarea impozitelor si taxelor in oras, incepand cu 1 ianuarie 2019, prin indexarea cu rata inflatiei. Cu toate acestea, proiectul de vot a trecut, cu votul majoritatii consilierilor PSD-UDMR-PN{CD. 

Indexarea darilor cu 1,3 la suta le aduce zalauanilor cresterea impozitelor si a taxelor, dupa ce, pana in anul fiscal 2018, rata inflatiei a fost negativa. Concret, indexarea cu rata inflatiei aduce cresteri la impozit si taxe de pana la 200 de lei, de pilda, pe un hectar de teren.
Viceprimarul Fazakas Nicolae, de profesie economist, ne-a declarat ca Primaria nu se poate opune, pentru ca asa specifica legea, nu este o dorinta a aparatului executiv.
Impozitul pentru o cladire realizata din beton sau caramida va creste urmand sa fie calculat prin adaugarea a 13 lei pe metrul patrat la valoarea constructiei.
Impozitul unui hectar de teren cu constructie situat in zona A din oras este acum intre 6.042 de lei, minim pe hectar, si 15.106 lei, maxim pe hectar. Odata cu indexarea, impozitul minim pe hectar va creste cu 77 de lei, minim, si 196 de lei, maxim.
Si impozitul pe masini se majoreaza. Un autoturism cu capacitatea cilindrica de peste 3.001 centimetri cubi va fi impozitat in plus cu 4 lei, iar un autoturism cu capacitatea intre 2.601 si 3.000 de centimetri cubi va fi impozitat cu doi lei in plus.

Anul trecut s-au adoptat "cotele aditionale"
la taxele si impozitele platite de zalauani

Consilierii locali ai PNL nu s-au opus cu succes nici anul trecut, cand s-a votat adaugarea la impozite a unor cote aditionale. Primaria Zalau ia de anul acesta mai multi bani cetatenilor printr-o suma de "cote aditionale" la impozite si taxe.
“n toamna s-a decis ca impozitului pe masini sa i se aplice o cota aditionala de 5 la suta, cu argumentul de a pastra pentru anul 2018 “sursele de finantare necesare sustinerii cheltuielilor minime obligatorii”.
Si terenurile situate in intravilanul municipiului declarate la alta categorie de folosinta decat cea de constructii au parte de o cota aditionala de 5 la suta.
Nici taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism nu au ramas nemajorate. Si lor li s-a aplicat o cota aditionala de 5 la suta.
Au avut parte de modificari si taxele pentru piata agroalimentara din Dumbrava Nord. O masa in sectorul agricol care se inchiria cu 0,50 lei/mp pe zi, se inchiriaza acum cu 1,2 lei.

 

 

COMENTARII

  1. Pentru dublarea,triplarea salariilor din Primaria Zalau s-au taiat bani de la investitii iar acum se maresc impozitele,pentru a-i satura de bani pe ei si pe clientela politica a PSD.Ciunt si-a dat salar cat Emil Boc,iar norma de hrana o are de 800-1000 lei.Cat de nesatui pot fi acesti PSD-UDMR.

  2. Nu am nimic personal cu Ciunt,dar s-a dovedit unul dintre cei mai slabi primari care s-au perindat pe aici.Principii zero,management zero,dale din plin și voie bună.

  3. Intr-un interviu la PRO tv,primarul din Oradea a declarat ca prima masura luata pt ca primaria sa functioneze la parametrii maximi pt oras a fost reducerea numarului de angajati din primarie si nu marirea taxelor si impozitelor,si in Oradea chiar se vede ca se face ceva !

  4. banii pe care ii iau nesimtitii din primarii,prefecturi etc,trebuie sa i scoata de undeva,de la noi,nu?S a reduca la jumatate numarul de angajati [sunt o armata de functionari],oricum nu au de lucru decat foarte putini din ei,sa si sustina salariile nesimtite,bine am zis?

  5. futui mortii de retartdati de la UDMR A trebuit sa merag sa lucreze la camp sa traiasac din salar minim no mai o sa vede ei voturi la anu si la multi ani sa ia dracu pe toti !

  6. ca sa nu iasa tot ei ,musai trebuie sa mergem la vot in numar foarte mare ,chiar daca anulam voturile dar nu le mai dam posibilitatea ciumetiilor rosii sa mai obtina un procent asa mare cum l-au obtinut.

  7. ipocriti pana in maduva oaselor!!!liber au 5 zile doar puturosii!! sale fie rusinr ,nu stiu cum ai rabda Dumnezeu...de la ar inghitii pamantul ,bugetari lenesi!!!

  8. Hipermacket-urile straine ca Lidl, Carrefour, Kaufland de ce au facilitati la impozite? Nu platesc mai nimic la ce vanzari au, ca asa le-a aprobat mult prea stimata conducere zalauana. Desigur comisionul a mers unde trebuie. Mai trist e ca banii din vanzari merg in tarile respective.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.