Consilierii locali din Zalau vor aproba luna viitoare PUZ-ul pentru construirea magazinului Dedeman

12
4112

 

Consilierii locali din Zalau vor aproba  luna viitoare PUZ-ul pentru construirea  magazinului Dedeman

Primaria Zalau a pus pe dite-ul propriu, la sectiunea transparenta decizionala, Planul Urbanistic Zonal privind construirea magazinului Dedeman, cunoscutul retailer de materiale de constructii, a carui aparitie in oras a fost anuntata in urma cu trei ani si este asteptata de zalauani. 

PUZ-ul a trecut deja de propunerile preliminare, iar dupa dezbaterea din data de 27 iunie Serviciul Urbanism a si raspuns cetatenilor la observatiile facute. Un singur zalauan a facut o observatie, cu privire la faptul ca in zona, din cauza diferentelor de nivel dintre proprietati, sunt inundatii. A mai cerut Primariei Zalau ca pe perioada excutiei constructiei sa se aiba in vedere protejarea conductelor de canalizare si a rigolelor de scurgere a apei pluviale. Primaria a dat asigurari ca totul va fi supravegheat si va fi executat conform legii.
In sedinta ordinara a Consiliului Local din august va fi supus aprobarii proiectul de hotarare cu PUZ-ul privind magazinul Dedeman.
Dedeman a anuntat in urma cu mai bine de trei ani ca va deschide un magazin pe strada Fabricii. A cumparat inclusiv terenul, de la Cemacon, vis a vis de Sala Sporturilor.
In ianuarie, reprezentantii Dedeman s-au intalnit cu reprezentantii Primariei Zalau si au discutat doua aspecte esentiale pentru construirea magazinului, realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru ca in zona nu sunt prevazute activitati de comert, si a amenajarii zonei de pe strada Fabricii, unde, spre Dealul Ortelecului, traieste o comunitate numeroasa de etnici romi, de peste 200 de suflete.
Demersurile pentru construirea magazinului Dedeman la Zalau au fost facute de proprietarii firmei in 2015, cand au obtinut autorizatia de constructie de la Primaria Zalau. “n 2016, retailer-ul de bricolaj a cumparat de la Cemacon doua terenuri, in suprafata de circa 25.000 de metri patrati, din platforma fostei fabrici de caramizi de la Zalau, la valoarea de 1,9 milioane de euro, vis-a-vis de Sala Sporturilor, pe strada Fabricii.

 

 

COMENTARII

  1. sa vina dedeman, foate bine sa ne mai modernizam si noi ca prea am ramas in coada de buruiana... mai daramam din mizeriile din zalau si il mai infrumusetam. Uite la kaufland, erau numai boscheti si boschetari , ti-era groaza sa mergi pe acolo, acum ti-e mai mare dragu...

  2. daca tot nu face nimic Primaria, macar sa ii lase pe cei care vor sa faca ceva! ba da, Primaria face facutele la amici si cam atat, asfalteaza in satul stana, dar drumurile din oras sunt de pamant. Rusine Primariei!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.