Consilierii locali din Zalau se vor ocupa de calitatea invatamantului din scoli si licee

22
1657
Consilierii locali din Zalau se vor ocupa de calitatea invatamantului din scoli si licee

Profesorii zalauani vor fi evaluati de consilierii locali, care vor face rapoarte privind calitata invatamantului in fiecare scoala si vor face propuneri pentru imbunatatiri

 

Consilierii locali din Zalau vor sa faca parte din Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii din cadrul unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat si particular de pe raza Municipiului Zalau. Consilierii locali care vor face parte din aceste comisii vor coordona aplicarea procedurilor si activitatilor de evaluare si de asigurare a calitatii unitatilor de invatamant. Ei vor analiza strategiile si procedurile pentru asigurarea calitatii invatamantului, se vor ocupa de procedurile de evaluare a rezultatelor invatarii, se vor ocupa de procedurile de evaluare a calitatii corpului profesoral, dar se vor ocupa si de transparenta informatiilor de interes public, inclusiv cele privitoare la programele de studii, dar si de functionalitatea structurilor care au ca scop asigurarea calitatii in invatamant. Ei vor elabora anual un raport de evaluare interna privind calitatea educatiei in unitatea respectiva, dar vor formula si propuneri pentru imbunatatirea calitatii educatiei. stop_coloana

Consilierul local si scoala de care se ingrijeste

De calitatea invatamantului de la Colegiul National Silvania se va ocupa Dorel Labo de la PNTCD, in timp ce la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian se va ocupa de calitatea invatamantului liberalul Birsan Claudiu. La Liceul Pedagogic se va ocupa de calitatea invatamantului Bogdan Zsolt, iar la Liceul Tehnologic Voievodul Gelu aceasta sarcina cade in mainile PMP-istului Popan Adrian. La Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu va face parte din comisie consilierul Turc Mariana Carmen de la PSD, iar la Scoala Iuliu Maniu va fi Lakatos Alexandru de la UDMR. La Scoala Porolissum va fi liberalul Bancea Gheorghe, in timp ce Ioana Tuduce de la PSD va fi la Scoala Gheorghe Lazar.

 

 

COMENTARII

 1. RASUL CURCILOR ,DOMNULE PRIMAR SCHIMBATI SFATUITORII CA AJUNGI SI DUMNEATA DE RASUL LUMII. CUM PUTETI HOTARA ASA CEVA? CONSILIERII MUNICIPALI AU ALTA MISIUNE NU DE A EVALUA PROFESORII SAU INVATATORII? TREZITI-VA DOMNULE PRIMAR , SAU SUNTETI TOT IN CAMPANIE ELECORALA?

 2. Eduard, cred ca era util sa informezi cititorii despre prevederile legale care conduc la adoptarea unor hotarari de acest gen: Legea 1/2011 , OUG 75/2005, sa nu inteleaga lumea ca vor neaparat consilierii sa se implice in invatamant fara un temei legal!

 3. Consilierii (unii nu stiu sa scrie corect) vor evalua profesorii. Elevii vor da note profesorilor. Tara asta chiar se duce de rapa. Dar Dinu sau Mircea la ce scoala vor face evaluarea. Primarule incepi sa-ti dai examenul ca neputincios in ale conducerii.

 4. PE POP MARIA, SOTIE DE "SENATOR", INSPECTOR GENERAL LA INVATAMANT CINE O EVALUEAZA, CA NU STIE SCRIE.DAR PE D-NA PREOTEASA GUDEA MIOARA? TRAIASCA ECHIPA ISJ SI MEDIOCRITATEA! TRAIASCA COMUNISMUL!

 5. De acord! Conditia principala care se impune: prezentati in ziarul acesta toate studiile acestor "evaluatori", notele obtinute atat in scoala gimnaziala, cat si in liceu si facultatile avsolvite. Sper ca macar unul sa fi absolvit o scoala de prestigiu, ca daca apare pe aici un Goldis sau alta de acest gen m-ati lamurit... Oameni buni, chiar credeti ca unul care habar n-are de pedagogie, psihologie, teoria si metodica unei discipline de invatamant e capabil sa evaluate un dascal? Doamne, unde am ajuns!? Chiar as fi vrut sa mai fiu in invatamant,sa vina unul din asta sa ma evalueze, sa-i pot spune cat e de capabil...

 6. Pe vremuri li se spunea ,, loctiitori politici ,, si erau prezenti inclusiv in armata.Probabil ca va urma politizarea in masa a profesorilor pentru a raspunde dezideratului politic impus de primare.

 7. Politizarea in invatamantul salajean este clara si 100/% de la Pop Maria, de cand este numit in f-ctie fitecine si asta, din cauza lui Marc si Ciunt, prietenii de familie care i-au facilitat instalarea in functie senatoresei. Pe vremea lui Abrudan nu prea exista "politizare" (se mai tinea cont de competenta), pe a lui Bancea era ceva in colaborare cu psd-ul (era totusi un echlibru). D-lui Marc si D-lui Ciunt: nu cunoasteti profesorii de valoare din judet? Cum puteti sa fiti de acord cu Pop Maria in f-ctia de inspector scolar general? Un profesor aproape necunoscut in judet, fara rezultate! De ce patriotism dati dovada, d-le Marc? De "prietenul" Ciunt, m-am lamurit. Il intereseaza profitul material, atat!

 8. 15.23. Comentariul este bun. Scoala salajeana este in declin, numai cand o vezi pe Pop.Lucy, in fruntea profesorilor din Salaj,poti trage concluzia!?! O profesoara care s-a titularizat fraudulos, care s-a perindat la toate liceele din Zalau, in perioada comunista si postcomunista, numai si numai cu pile, care nu s-a prezentat niciodata la postul repartizat (prin "Repartitie guvernamentala")!?!

 9. DA, 15.23, ACEASTA FEMEIE TAIE, AZI, SI SPANZURA PRINTRE DIRECTORI, CA INSPECTORILOR LE ESTE INTERZIS SA VORBEASCA, TOTI AU REVENIT IN PERIOADA COMUNISTA! TOTI SUNT SLUGILE SENATORESEI!

 10. Eu cred ca alta este treaba unui consilier local.Daca acesta sta sa urmareasca implementarea procedurilor in scoli ,atunci nu mai am cuvinte ...Ba da .Stimati consilieri ,imi pare rau ca v-am votat. O PROFESOARA,CARE ISI POATE URMARI SINGURA IMPLEMENTAREA PROCEDURILOR CEAC.

 11. Bine zis, consiliera cu 10 clase, fara moralitate si etica morala, sa-mi verifice mie calitatile profesorale. Rusine unde s-a ajuns, o fufa, o c......, sa verifice cadre didactice cu experienta si profesionalism.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.