SondajRSS Feed

Consilierii locali din opozitie au avut obiectii la modul in care 15 biserici au primit din banii zalauanilor

28 August 2017

Proiectul de hotarare care prevede ca 15 biserici din Zalau vor primi peste 335.000 de lei de la bugetul local, adica de la zalauani via Primaria Zalau, a fost votat joi in Consiliul Local Zalau. 

Din 20 de consilieri locali, 16 au ridicat mana pentru alocarea de bani bisericilor. Claudiu Birsan (PNL) s-a abtinut, iar viceprimarii Teodor Balajel (PSD) si Nicolae Fazakas (UDMR) nu au votat, ei fiind membri si in conducerea a doua dintre bisericile care au primit bani. De asemenea, nu a votat nici Bogdan Zsolt Miklos.
Consilierii Adrian Popan (PMP) si Claudiu Birsan (PNL) au ridicat problema algoritmului dupa care s-a facut imparteala si a modului in care se va verifica cheltuirea banilor.
Atat primarul Ionel Ciunt cat si viceprimarul Teodor Balajel au dat asigurari ca alocarile s-au facut in baza Regulamentului aprobat deja de Consiliul local, tinandu-se cont de numarul de enoriasi ai bisericilor.
Cat despre verificarea modului in care se vor folosi banii, Ionel Ciunt a precizat ca sumele au fost alocate, dar nu au fost virate automat in conturile bisericilor. Banii vor fi acordati, spune primarul, in baza facturilor si a devizelor de lucrari, dupa ce o comisie formata din angajati ai primariei vor verific

Consilierii locali din opozitie  au avut obiectii la modul in care 15 biserici au primit  din banii zalauanilor
a daca lucrarile de pe hartie bat cu cele din realitate.
Cele 15 unitati de cult selectate vor primi intre 6.500 si 80.000 lei. Campioana este Biserica Sfanta Vineri, care va primi 80.000 de lei, in timp ce Capela din municipiu va primi cea mai mica suma - 6.500 lei -, pentru ca “atat a cerut”, a explicat viceprimarul Teodor Balajel.
Viceprimarul Teodor Balajel face parte din Consiliul parohial al Parohiei Ortodoxe II - Sfanta Treime, de pe strada Andrei Saguna. Aceasta unitate de cult apare pe lista celor care au primit bani de la bugetul local. Mai exact, 15.000 de lei a primit aceasta biserica.
Celalalt viceprimar, Nicolae Fazakas, face parte din conducerea Bisericii Cultului Crestin Baptist, unitate de cult care a primit si ea de la bugetul local 20.000 de lei.

Vizualizari 2782
Comentarii articol

>

in 28 August 2017 6:51

Hotii si paganii, s-au intalnit si au hotarat total necrestineste. Au dat la cel care e mare si tare, iar pe sarac l-au uitat. Pacat!!

>

in 28 August 2017 8:36

In loc sa construiasca locuinte sociale ori centre pentru ajutorarea persoanelor cu diferite probleme, de la cele cu boli psihice ori fizice ori pana la cele nevoiase din orice motive, ori sa investeasca in infrastructura, primaria da bani la biserici, cele mai inutile contructii, pline de ipocriti si farisei, unde singurul Dumnezeu este banul.

LUCRU LA DOMICILIU>

in 28 August 2017 9:28

Ultima sansa lucru pe internet indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 28 August 2017 12:18

Sunt penibili, in loc sa repare drumurile nu sa le carpeasca,sa faca soseaua de centura,sa canalizeze toate strazile,sa acopere valea Zalaului etc. ei dau bani la biserici care si asa nu platesc nicio taxa statului.

>

in 28 August 2017 13:01

Porcii ăştia de "aleşi" locali au băgat banii zălăuanilor

>

in 28 August 2017 16:59

Tot din bani publici s-au plătit si manifestatiile cu ocazia zilelor Zalăului si

pacat>

in 28 August 2017 18:21

Cate lucruri adevarat bune se pot face cu atatia bani !!!DE EXEMPLU,...Un centru de educare si invatare a copiilor de tigani care cersesc si umbla prin gunoaie. Dupa ce ar termina cel putin 8 clase sigur nu ar mai cersi si ar putea fi integrati mai usor......

>

in 28 August 2017 19:25

Au făcut un big f

>

in 12 Septembrie 2017 9:23

Pai daca si in conducerea bisericilor sunt politicieni si interese obscure, cum sa nu se scurga si pe acolo bani cu nemiluita...

>

in 12 Septembrie 2017 21:11

Popi=escroci, milogi, paraziții societății.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.