Consilierii județeni s-au luat la harța pentru participarea ca membri in ATOP

8
2980
Consilierii județeni  s-au luat la harța pentru participarea ca membri in ATOP

La ședința de ieri a Consiliului Județean Salaj a ieșit cu scandal între consilierii județeni UDMR și PNL, pe marginea constituirii ATOP (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica), un organism consultativ pe probleme de ordine publica, ai carui membri câștiga sume frumoase la fiecare ședința fara sa faca practic ceva concret, ci doar sa emita pareri o data pe luna.

Protagoniștii "galagiei" au fost Margin Gabriel de la PNL și Csoka Tiberiu de la UDMR. Discuția s-a aprins în momentul când consilierii județeni au trebuit sa desemneze șase persoane care sa faca parte din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP).
Dupa ce s-au facut propunerile PSD și UDMR, Margin Gabriel, liderul grupului PNL din Cosniliul Județean, a luat cuvântul și a spus ca fiecare partid trebuie sa aiba membri în ATOP proporțional cu numarul de consilieri județeni, adica PSD sa aiba trei membri ATOP, PNL doi membri ATOP și UDMR doar un membru în ATOP.
Propunerea liberalului nu a fost pe placul lui Csoka Tiberiu (UDMR), care a ridicat vocea la Margin Gabriel și i-a spus ca el a câștigat în 1989 dreptul democratic de a votat secret și de a desemna câți membri vrea. "Mie sa nu îmi zica nimeni la vot secret cum sa votez și pe cine. Puteți propune 10, 15, 31, dar va rog sa nu îmi luați acest drept democratic, pe care l-am câștigat în decembrie 1989. La vot secret, nu cumva sa îmi spuneți cu cine sa votez. Ca ma enerveaza", a spus pe un ton ridicat udmr-istul.
Dupa dezbaterile pe punctele de pe ordinea de zi a ședinței, s-a trecut la votul membrilor din ATOP. Numararea voturilor a durat mai bine de o jumatate de ora. Propuneriile PSD au fost Sergiu Panie, Filonaș Chiș, Pop Gheorghe. Propunerile UDMR au fost Csoka Tiberiu și Szilagyi Robert, iar propunerile PNL au fost Marcel Zaharia și Radu Capîlnașiu. Propunerea PMP a fost Dorin Gorgan.
Din cele opt propuneri, doar cinci au trecut pragul de 16 voturi pentru, iar pentru desemnarea celui de-al șaselea consilier care sa faca parte din ATOP se va vota în urmatoarea ședința de Consiliu Județean. stop_coloana
Cei cinci membri ATOP desemnați ieri sunt Filonaș Chiș și Gheorghe Pop de la PSD, Csoka Tiberiu și Szilagyi Robert de la UDMR și Marcel Zaharia de la PNL.
Radu Capîlnașiu de la PNL a obținut doar 14 voturi, iar Sergiu Panie a obținut doar 12 voturi. Dorin Gorgan de la PMP a strâns doar 5 voturi.

Fiecare membru ATOP primește câte 1.000 de lei pe ședința

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) este o structura constituita prin grija Consiliului Județean Salaj și platita din bugetul acestuia. Are doar un rol consultativ.
La nivel județean, din aceasta structura fac parte șase membri ai Consiliului Județean. Pâna acum în ATOP au fost Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Salaj, Szilagyi Robert, Csoka Tiberiu, Marcel Zaharia, Filonaș Chiș și Gheorghe Pop - consilieri județeni. Ca membri de drept ai acestei structuri au fost stabiliți Ovidiu Dosa, șeful Inspectoratului de Poliție al județului Salaj. Din ATOP mai fac parte reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor și reprezentanți ai comunitații. Din ATOP Salaj 2012 - 2016 au facut parte Ionel Ciunt, prefectul județului la acea vreme, Radu Bara, arhitect șef în cadrul Consiliului Județean Salaj, și Adrian Budușan, administratorul societații comerciale "Paza, Obiective și Intervenție", aflata în subordinea Consiliului Județean Salaj.
Membrii ATOP participa la ședința o data pe luna. Pentru activitatea lor, ei sunt remunerați cu o indemnizație de ședința al carui cuantum se ridica la 1.000 de lei pentru fiecare din cei 12 membri.

 

COMENTARII

  1. CSOKA tIBERIU 1000 DE LEI ATOP, 800-CONSILIER JUDETEAN,1800-CONSILIER AL PRIMARULUI.ACUM O LUNA ERA SOMER.PTR. CEL DE LA 7.50=ESTE VORBA DE SEFUL POLITIEI MUNICIPIULUI NU SEFUL POLITIEI LOCALE.

  2. Farcasule ar trebui sa-i intrebi pe colegii tai de breasla de la Salajanul daca Ghiurco,cel din poza cu Tibi,mai este consilier judetean ori sa mutat pe scaunul prietenului sau Balanean de la primaria Jibau?!

  3. Vai si amar de săracii ăstui oraş, că nu ştiu bieții fraieri cine şi cum papă banii lor din amăritul de buget județean.Trăiasca si inflorească psd ul pe care lau votat! Ps ..impreună cu jigodiile de la udmr.

  4. Vai si amar de săracii ăstui oraş, că nu ştiu bieții fraieri cine şi cum papă banii lor din amăritul de buget județean.Trăiasca si inflorească psd ul pe care lau votat! Ps ..impreună cu jigodiile de la udmr.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.