Aproape 30 de accidente de circulatie cu parasirea locului faptei

De la inceputul anului si pana in prezent, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat 27 de accidente de circulatie in care autorii au parasit locul faptei fara incuviintarea Politiei sau a procurorului, acestia fiind identificati ulterior. Dintre acestea, 11 accidente de circulatie au fost grave, soldate cu un mort, 10 raniti grav si unul usor, si 16 accidente usoare, soldate cu 16 raniti.

rn

Ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs duminica, 14 octombrie a.c., la ora 22.10, pe Drumul National 1C, in localitatea Dabaceni. Din primele cercetari efectuate de politisti s-a stabilit ca un adolescent de 20 de ani, din judetul Maramures, in timp ce conducea autoturismul pe directia Dej-Baia Mare a patruns pe sensul opus de circulatie si a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un barbat de 31 de ani, din comuna Galgau.

rn

in urma impactului, acesta din urma a fost proiectat intr-un alt autoturism, care circula regulamentar in fata, condus de un tanar de 25 de ani. Dupa producerea evenimentului, adolescentul a parasit locul faptei fara incuviintarea Politiei, fiind identificat ulterior.
Evenimentul s-a soldat cu ranirea grava a soferului din Salaj.

rn

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunile de parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor si vatamare corporala din culpa, fapte prevazute de Codul Penal.

rn

Parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei sau procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, de catre conducatorul vehiculului implicat intr-un accident de circulatie constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

rn

Nu constituie infractiune parasirea locului accidentului atunci cand in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducatorul vehiculului, in lipsa altor mijloace de transport, transporta el insusi persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara, daca se inapoiaza imediat la locul accidentului; conducatorul autovehiculului cu regim de circulatie prioritara anunta de indata politia, iar dupa terminarea misiunii se prezinta la sediul unitatii de politie, sau cand victima paraseste locul faptei, iar conducatorul de vehicul anunta imediat evenimentul la cea mai apropiata unitate de politie.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *