SondajRSS Feed

Codul administrativ a fost adoptat in Senat

Condamnatii penal vor putea face parte din guvern

13 Iunie 2018

Persoanele condamnate penal vor putea sa faca parte din Guvern daca au fost reabilitate între timp. Prevederea este inclusa în Proiectul de lege privind Codul administrativ al României, care tocmai a fost adoptat luni, 11 iunie, de Senat. 

Documentul este gândit, practic, pentru a prelua, printre altele, si prevederile Legii nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului României si a ministerelor. Pentru a se aplica, documentul mai trebuie adoptat de Camera Deputatilor.
Acolo unde se face referire la conditiile generale pentru ocuparea functiei de membru al Guvernului, documentul indica trei asemenea cerinte: persoanele vizate sa fie cetateni români cu domiciliul în tara, sa se bucure de exercitiul drepturilor electorale si sa nu aiba condamnari penale, exceptând situatia în care a intervenit reabilitarea.

PNL anunta ca va vota impotriva
adoptarii Codului administrativ

Noul Cod administrativ prevede si pensii speciale pentru toti cei care au ocupat functii de primari sau au fost sefi de consilii judetene, vreo 16.000 de persoane, potrivit unor estimari facute de fostul prim-ministru Dacian Ciolos.
Legat de pensiile speciale, au fost parlamentari care au sustinut ca asa au fost mandatati de filiale sa voteze, pentru pensiile speciale ale primarilor, pentru ca primarii i-au facut parlamentari.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat ca Partidul National Liberal a avut o propunere legata de cresterea pensiilor utilizând principiul contributivitatii, dar aceasta propunere nu a fost adoptata.
Cu privire la adoptarea Codului administrativ, Ludovic Orban a declarat ca Biroul executiv al Partidului National Liberal a mandatat parlamentarii partidului sa nu sustina Codul administrativ.

Romania risca sa piarda 500 milioane
de euro, avertizeaza Comisia Europeana

Comisia Europeana ameninta oficial cu suspendarea fondurilor europene din Programul Capacitate Administra

Condamnatii penal vor putea face parte din guvern
tiva, pe considerentul ca amendamentele aduse la Codul administrativ pun în mare pericol efortul de profesionalizare a functionarilor publici.

Comisia Europeana avertizeaza într-un comunicat remis G4Media.ro ca amendamentele din Parlament la Codul Administrativ pericliteaza eforturile de profesionalizare a functionarilor publici si anuleaza pasii facuti anterior in acest sens.
Jumatate de miliard de euro din fondurile europene sunt asadar în pericol din cauza modificarilor aduse de PSD la Codul administrativ, care slabesc rolul de filtru în calea abuzurilor politice jucat de Agentia Functionarilor Publici (ANFP). Este vorba de alocarea financiara a programului european pentru administratie pentru perioada 2014-2020, adica 553,19 milioane de euro.

Se face loc abuzurilor

Prin modificarile aduse, Agentia Functionarilor Publici (ANFP) îsi pierde calitatea procesuala activa prin care putea sesiza instanta de contencios administrativ în cazul unor abuzuri politice la adresa functionarilor publici.
ANFP pierde si capacitatea de filtru fata de modificarile abuzive ale organigramelor institutiilor, dând astfel cale libera unor modificari arbitrare, cu scop politic.
Publicitatea pentru concursurile de functionari publici se reduce de la 15 zile la 8 zile, ceea ce creste sansele ca aceste concursuri sa fi cunoscute doar de clientela politica.
Modificarile au fost promovate de parlamentarii PSD în timpul lucrarilor comisiei speciale care dezbate proiectul de Cod Administrativ trimis în Parlament de Guvern.

 

Vizualizari 1917
Comentarii articol

>

in 13 Iunie 2018 0:28

IN-CRE-DI-BIL!!! Oameni buni trebuie sa iesim din case,apartamente si sa manifestam impotriva marsaviilor de genul. Orice persoana cu dosar penal sa n-aiba voie in functii de conducere in structurile bugetare. Adica ei sa fure in continuare din munca noastra?

>

in 13 Iunie 2018 2:57

Acești impostori, nu numai că-si autodeschid portitele furtului, ei distrug și viitorul copiilor noștri.Cu mare greutate accept, prezenta în guvern a unor oameni fără educație și performante profesionale deosebite. Dar sa accept hoti dovediti ,niciodată. Români treziți-vă!

>

in 13 Iunie 2018 6:55

incredibil dar adevarat ce face psd-ul! iar prostimea care sa dus la bucuresti ne distruge tara cat o mai ramas din ea....... dragnea asta se crede dumnezeu dar sugur nu mai are mult. In luna august ni se intorc copii in tara si poate da dumnezeu si scapam de javrele astea ordinare!

>

in 13 Iunie 2018 7:26

Oameni buni,nu va impacientati.Dragnea va primi 2 ani si 6 luni puscarie.In clipa urmatoare veorica va demisiona iar p.s.d.ul se va rupe ca paiele.

>

in 13 Iunie 2018 7:27

Cata prostie zace in psd. Functionarii publici nu pot avea cazier dar sefii lor pot. Logica de boschetari.

>

in 13 Iunie 2018 7:40

Niste jigodii ordinare, ...unde esti tu Tepes ,doamne??

>

in 13 Iunie 2018 7:53

Asa ii va ajuta Domnul Dumnezeu pe toti care voteaza asemenea legi si tot asa ii va ajuta Dumnezeu si pe alegatorii care trimit asemenea oameni in Parlament; indiferent de culoarea politica!

>

in 13 Iunie 2018 8:06

VREDNIC ESTEEEE AMIN.

>

in 13 Iunie 2018 8:08

7:26 Deja se stie ca Dragnea va fi achitat.Nu vb prosti.

>

in 13 Iunie 2018 8:18

nu se poate sa fie chiar asa asta o natie de HOTI! Cum sa faci parte din guvernul unei tari daca ai dosar penal? pana unde merg astia ca sa-l scape pe Dragnea infractorul???\r\n

>

in 13 Iunie 2018 10:15

HOTUL STRIGĂ HOȚII....

>

in 13 Iunie 2018 12:04

penalii pot tot si de toate\r\noamenii cinstiti NIMIC

>

in 13 Iunie 2018 12:47

PSD cel mai bun partid.Sunt singurii care au mărit pensii și salarii.

@ 12:47>

in 13 Iunie 2018 13:45

Ti-au marit tie prostia din cap. Du-te si ia-ti medicamentele.

>

in 13 Iunie 2018 14:40

Mie mi au mărit salariul, ție poate prostia.Nu am cum sa zic că nu mi a mărit salariul.Daca înainte aveam 1700 acum am 3000.Sa zic că nu mi a mărit ?!??E foarte bine.

>

in 13 Iunie 2018 15:18

Acuma esti fericit cu cele 3mii, dar, findca urmeaza obligatoriu un "dar"ce vei face maine , poimane, cand nu vor mai fi de unde sa-i primesti pe cele 3mii? Ei, intre timp i-si fac facutele si pleaca cu miliaredele furate, vezi udrea si ceilalti care sunt bine mersi deja pe alte meleaguri, in paradis!!!Noi si urmasii nostri, vom ramane cu buzele umflate!!! Ei vor huzuri razand de prostia unui POPOR NATANG!!!

>

in 13 Iunie 2018 20:19

Daca au dat salarii mari e bai, daca nu dau e " bai " ,cu voi nu e bine nicicum

>

in 21 Iunie 2018 18:15

pe voi va doare in cot ca vau marit salariile si luati bani fara sa munciti mai nimic si taiati frunze la caini toata ziua puteti vota ciuma rosie dar cu cei de la privat care va tine in spate cum ramane

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.