SondajRSS Feed

Condamnari in cel mai spectaculos caz de trafic ilegal de arme din Salaj

18 Iulie 2018

Cei trei inculpati si-au adus din strainatate un adevarat arsenal si vanau ilegal

Judecatoria Simleu Silvaniei s-a pronuntat pe data de 4 iulie in dosarul 2078/309/2017, inregistrat in data de 31 octombrie 2017, avand ca obiect nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in care incupati sunt trei barbati - Marian Mudure, Calin Dorin Ciorocan si Cosmin Ioan Tejan.
Potrivit IPJ Salaj, politistii au facut patru perchezitii, la data de 7 septembrie, anul trecut, în Moiad, Cristelec, Pusta Vale si Cosniciu de Jos, la persoane banuite de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, braconaj cinegetic, uz de arma fara drept si contrabanda.
Perchezitiile s-au lasat cu retinerea a trei persoane, care ulterior au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate în vederea confiscarii patru arme letale detinute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glont si o arma letala cu glont, care nu avea serie si era prevazuta cu luneta si armortizor. Toate aceste arme erau încarcate, având cartus pe teava, iar suspectii au declarat politistilor ca armele au fost procurate dintr-o tara europeana si au fost introduse în tara ilegal. Au mai fost ridicate în vederea confiscarii o arma neletala de tir sportiv, cu aer comprimat, 222 bucati de cartuse, patru bucati de articole pirotehnice; doua arcuri, 23 de sageti (folosite la vânatoare), opt lanterne (sase de mâna si doua cu proiectoare), cinci trofee de caprior; trei trofee de mistret; o piele de vulpe si 100 de kilograme carne de vânat, care va fi expertizata pentru stabilirea speciei.

Doar Marian Mudure merge la inchisoare

Marian Mudure a fost achitat pentru savârsirea infractiunii de contrabanda, dar a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Instanta ii interzice mai multe drepturi, printre care dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme si dreptul de a parasi teritoriul României pe o perioada de 3 ani. Mudure a mai fost condamnat la doi ani de imchisoare pentru uz de arma fara drept. Mudure a mai primit si o amenda penala de 3.600 lei. Cele trei pedepse au fost contopite, iar în final s-a stabilit pedeapsa rezultanta de 3 ani si

Condamnari in cel mai  spectaculos caz de trafic ilegal de arme din Salaj
8 luni închisoare cu executare în regim de detentie, la care se adauga în întregime pedeapsa de 3.600 lei amenda penala. Se deduce din pedeapsa perioada arestului preventiv de 6 luni si cele doua luni de arest la domiciliu, astfel ca. din cei 3 ani si 8 luni, Marian Mudure va executa 3 ani.
Calin Dorin Ciorocan a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. S-a dispus suspendarea sub supraveghere a pedeapsei de 2 ani de închisoare si s-a stabilit un termen de supraveghere de 4 ani. Instanta ii interzice mai multe drepturi, printre care dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme pe o perioada de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca în folosul comunitatii în cadrul Primariei Sarmasag sau în cadrul Bisericii locale Moiad, pe o perioada de 120 de zile lucratoare.
Cosmin Ioan Tejan a fost condamnat la un an de inchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. Instanta ii interzice mai multe drepturi printre care dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme pe o perioada de 2 ani. S-a dispus suspendarea sub supraveghere a pedeapsei de 1 an închisoare si s-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Primariei Simleu Silvaniei, pe o perioada de 90 de zile lucratoare.

Instanta a stabilit si confiscarea armelor si munitiei gasite de IPJ Salaj la perchezitiile domiciliare. Fiecare inculpat a fost obligat la plata sumei de câte 2.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Singurul inculpat care a declarat apel, pe 9 iulie, a fost Mudure Marian, condamnat la 3 ani cu executare, urmand ca Curtea de Apel Cluj sa dea o solutie definitiva.

Vizualizari 3713
Comentarii articol

>

in 18 Iulie 2018 0:12

Salvatore unde e? De ce nu apare in condamnare?

>

in 18 Iulie 2018 0:16

In Moiad toate braconajele le face acest italian numit Salvatore,el le aduce pustile clandestine din Italia. Terenurile taranilor sunt folosite sub acoperire de acest italian care face afaceri mafiote,toate produsele le vinde sub pret evaziune,munca la negru,etc....

>

in 18 Iulie 2018 7:55

Oare dl director de la DSV MARTIN MIRCEA cum a scapat,ca si EL impreuna cu altii a fost prins la vanatoare ascunsa,a avut dosar penal,dar dl este pe cai MARI,sanatate si success in continuaredomnilor

>

in 18 Iulie 2018 7:56

Artur... amortizor nu armortizor.

>

in 18 Iulie 2018 8:07

Mircea Martin Mafiotul.

>

in 18 Iulie 2018 9:05

O smecherie cu acest vanat,adica mistretii,caprele,iepurii s.a.m.d. pot distruge toata munca unui om (culturi etc),pot manca si paste pe proprietatea aricui si vin "vadaszat" si-i impusca bine merci ...c-asa-i in tenis.

>

in 18 Iulie 2018 9:33

O,16.. de ce să fie cercetat acel străin când politica penală a statului este de a distruge românii şi firmele lor.

>

in 18 Iulie 2018 10:13

DACA ACESTIA II IMPUSCAU PE DRAGNEA SI TARICEANU DEVENEAU EROI PT. ROMANIA SI ERA SARBATOARE NATIONALA. IN AMERICA AU FOST IMPUSCATI MAI MULTI PRESEDINTI. DEMOCRATIA IN ROMANIA MAI TREBUIE SA EVOLUEZE.

>

in 18 Iulie 2018 13:28

Nivelul de cultura la Romani este acel de la 10 si 13

>

in 18 Iulie 2018 13:48

Băieți de baieti

>

in 18 Iulie 2018 14:12

bine ca Italieanii si alti parveniti ai vremii pot impusca in voie pe pamanturile noastre cu complicitatea si partea celor care se lauda cu prinderea anumitor braconieri...\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.