Concurs Interliceal de Fizica la Colegiul National \'Silvania\'

0
5559

 

Concurs Interliceal de Fizica la Colegiul National \'Silvania\'

In perioada 8-10 noiembrie 2019, la Colegiul National "Silvania" va avea loc a XXVIII editie a Concursului Interliceal de Fizica TOP-FIZ, care are ca principal obiectiv evaluarea celor mai buni elevi ce îndragesc fizica. Conform conducerii Colegiului acest concurs va plasa municipiul Zalau si judetul Salaj pe harta concursurilor scolare.


Concursul urmeaza sa fie gazduit prin rotatie de scolile: Colegiul National "Silvania" din Zalau, Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, Colegiul National "Emanoil Gojdu" din Oradea, Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare si Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj Napoca.

TOP-FIZ a fost initiat în anul 1988 de catre profesorii din catedrele de fizica ale colegiilor din Baia Mare si Satu Mare, mai târziu în competitie angajându-se elevi pasionati de fizica si de la celelalte licee prestigioase mai sus amintite. În 2016, pentru prima data, au participat la acest concurs si elevi din clasele gimnaziale ale acestor colegii. Daca primele editii aveau ca propunatori de subiecte profesori din liceele respective, acum subiectele sunt propuse de prof. dr. Mihail Sandu. Alaturi de acesta, coordonatorii concursului sunt prof. univ. dr. Florea Uliu de la Facultatea de Fizica a Universitatii din Craiova si conf. univ. dr. Sebastian Popescu, decanul Facultatii de Fizica a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, presedintele Comisiei Centrale a Olimpiadei Nationale de Fizica. În aproape trei decenii de participare la acest concurs, elevii Colegiului National "Silvania" au obtinut numeroase premii si mentiuni. Dintre acestia, îi amintim pe elevii Pop Ionut, Marian Vlad, Maghiar Ovidiu, Mátyás Gábor, Pop Claudia, László Alma, Faluvégi Ágota, Cozma Tudor, Mitrasca Andrei, Pop Diana, Vale Dan, Olahut Alexandra, Pop Alex, Cotor Andrei, Dari Tamás, Iliesiu Anne, Tuduce Sergiu.
Vineri, 8 noiembrie, va avea loc deschiderea acestei editii,la ora 19:00, în sala festiva a Colegiului National "Silvania". Concursul propriu-zis se va desfasura sâmbata, 9 noiembrie, între orele 9:00-12:00. Cele mai bune rezultate vor fi premiate în cadru festiv, începând cu ora 19:00. Organizatorii ureaza succes tuturor participantilor!

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.