Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție

1
101

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie – decembrie 2020, Proiectul #Integritate 2020, în cadrul căruia este organizat, ca activitate principală, un concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.

Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Participanții sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii și se desfăsoară pe două secțiuni, amatori și profesioniști. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate pe website-ul https://rofaracoruptie.ro/.

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate în data de 9 decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Direcția Generală Anticorupție susține că mesajul instituției este „toleranță zero la infracțiunile de corupție”, iar cetățenii sunt îndemnați să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să le sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, 0260.611.000, prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi salaj.dga@mai.gov.ro sau la sediul din Zalău, str. Unirii nr.19, județul Sălaj.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here