Complex sportiv cu terenuri multifunctionale si bazin de inot la Zalau

7
1466

Municipalitatea promite investitii majore in obiective care sa ofere zalauanilor posibilitatea de a desfasura diferite activitati sportive. Daca proiectul autoritatilor va fi dus la bun sfarsit, vom avea la Zalau un complex sportiv cu teren de fotbal, teren multifunctional de handbal, baschet, volei, tenis si vestiare complet echipate. Au fost efectuate demersuri si in vederea construirii unui bazin de inot, spun reprezentantii administratiei locale. Toate aceste proiecte se vor derula prin Compania Nationala de Investitii.

Teren de fotbal cu nocturna si tribune pe strada Fagetului


“Avand in vedere oportunitatea finantarii prin CNI – Programul National Constructii de Interes Public sau Social – Subprogramul Complexuri Sportive a doua baze sportive, Primaria Municipiului Zalau a facut deja demersuri in vederea realizarii acestor obiective. Astfel, prin intermediul unei Hotarari de Consiliu Local au fost predate amplasamentele catre CNI si au fost efectuate demersuri in vederea obtinerii documentelor solicitate de catre CNI”, spun reprezentantii Primariei Zalau.
Baza sportiva tip 1, care ar urma sa fie amplasata pe strada Fagetului nr. 41, presupune amenajarea unui teren de fotbal de dimensiuni 105×68 m, cu nocturna si tribune amenajate pentru 500 de spectatori, cladire de vestiare si parcari.
Baza sportiva tip 2, care ar urma sa fie amenajata chiar in incinta actualului Stadion Municipal, implica amenajarea unui teren de sport multifunctional pentru baschet, handbal, volei si tenis si o cladire de vestiare.

Bazin didactic de inot, tot pe strada Fagetului


Pentru valorificarea sursei de finantare din partea Companiei Nationale de Investitii, prin Programul National Constructii de Interes Public sau Social – Subprogramul Complexuri Sportive au fost efectuate demersuri in vederea construirii unui bazin de inot pe strada Fagetului nr. 39, spun reprezentantii administratiei locale. Amplasamentul a fost predat deja catre Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei si s-au facut demersurile in vederea intocmirii documentatiilor necesare finantarii.
E greu de spus insa cand vor fi finalizate aceste proiecte. Toate sunt gestionate de Compania Nationala de Investitii. Reprezentantii Primariei Zalau, care va fi doar beneficiar al lucrarilor, au tinut sa precizeze ca institutia a intocmit toate documentele solicitate de catre CNI pentru realizarea acestor obiective.

Construirea unui complex polisportiv la Zalau a fost si unul dintre obiectivele vechii administratii

In martie 2016, vechea administratie sustinea un proiect asemanator, care presupunea construirea unui complex sportiv in municipiu pentru a “pune bazele unei dezvoltari armonioase a locuitorilor orasului si, de ce nu, a unei rampe de lansare pentru inalta performanta printre ramurile sportive nu foarte dezvoltate in zona”. Acesta ar fi trebuit sa cuprinda “un stadion multifunctional care sa serveasca drept loc de antrenament si competitii pentru fotbal, dar si pentru toate probele de atletism, karate, box, pentru toti cei care au ales sa practice sportul de performanta, un bazin de înot cu standarde olimpice pentru sporturile nautice, dar si spatii de cazare pentru sportivi”.
“Trebuie sa avem in vedere si beneficiile economice pe care un astfel de complex sportiv le poate aduce Zalaului prin cresterea vizibilitatii pe plan national si chiar international daca acest spatiu va reusi sa devina gazda unor competitii de nivel inalt precum campionate nationale si, de ce nu, internationale. Totodata, un astfel de complex sportiv ar avea un rol important in cresterea economica si prin atragerea de alte investitii, ocuparea fortei de munca si dezvoltarea turismului”, spuneau, in 2016, cei trei initiatori ai proiectului: fostul primar Radu Capilnasiu, Valeriu Crisan, presedintele ALDE Salaj, atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean, si deputatul liberal Lucian Bode, actual ministru al Transporturilor.

7 COMMENTS

  1. Lasati elementele auxiliare la ” diverse” . Ati promis toti ( PNL, PSD etc) CENTURA Zalaului. Finalitatea: nimic, nada, nothing, niente etc. Si totusi, cine sunteti, scopul vostru si ce doriti defapt!!!???

  2. Ciuma portocalie a promis, ciuma rosie va face(ca de obicei).Sa-l vedem pe Bode daca incepe macar centura Zalaului si autostrada prin Salaj.Asta deoarece am mai avut un asazis prim ministru , care nu a facut nimic.

  3. Tot la patru ani apare cate o gogorita de felul asta. De data asta e complexul sportiv – reloaded. Praf in ochii prostilor! Pana nu scoateti pensiile speciale ale milogilor si nu renuntati la tot felul de facilitati fiscale (ex. scutirea de la impzoit a jurnalistilor) nu va mai votez, ca sunteti cancerul Romaniei, indiferent de partid politic. Nu ati facut altceva decat sa promovati impostura, nepotismul si hotia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here