Comisiile de buget-finanțe din Parlament au adoptat majorarea pensiilor cu 40 la sută

3
264

Parlamentarii din comisiile de buget – finanțe au adoptat cu 20 de voturi ”pentru” abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetară care se referă la majorarea pensiilor cu 14 la sută în loc de procentul inițial, 40 la sută.

In cazul în care forma adoptată în comisia de specialitate trece și de votul plenului reunit care va avea loc în cursul acestei săptămâni, atunci guvernul este obligat la mărirea pensiilor cu 40 la sută. Totodată, aleșii au abrogat și amendamentul care se referă la creșterea salariilor profesorilor care a fost amânată până anul viitor, iar dacă și această lege trece de votul din plen, atunci va intra în vigoare legea prin care salariile profesorilor să fie majorate în acest an.  

La nivelul județului Sălaj, în evidențele Casei Județene de Pensii, se află un număr de 64.909 sunt beneficiari de prestații din care: 54.122 de pensionari sunt din sectorul de stat, iar 4.751 sunt pensionari din sectorul agricol.

Un număr de 6.036 sunt beneficiari de pensii acordate în baza unor legi speciale, iar peste 12.000 de beneficiari au o pensie minimă de 704 lei. Cuantumul pensiei medii în sectorul de stat la nivelul județului Sălaj este de 1.289 de lei, iar cuantumul pensiei medii în sectorul agricol este 571 de lei.

3 COMMENTS

  1. Felicitări celor din comisie dar, obținerea unei majorări cu 40 % a pensiilor, așa cum prevede o lege organică votată în Parlamentul României și promulgată de Președinte se va putea obține numai intentând proces guvernanților. Deoarece în citații și în sentință trebuie să apară numele solicitantului, rog pe cei în temă să ne informeze cum ne putem asocia mai mulți pensionari pt. a da statul în judecată, un proces costă .

  2. 10:27 pensionar special ?iti convine de minune ca la tine o majorare cu 40% inseamna cat 2 pensii de ale mele .Pana una alta ,majoritatea pensionarilor amarati o s-o v-o dam in flit la vot la PSD si la locale si la parlamentare ca guvernarile PSdragniste din 2016 incoace au uitat sa ne indexeze pensile conform legii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here