SondajRSS Feed

PSD si ALDE ne imping periculos la marginea Uniunii Europene

Comisia Europeana avertizeaza România ca risca sa devina paria in Uniunea Europeana daca vor fi adoptate modificarile aduse codurilor penale

14 Mai 2019

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare autoritatilor române în care avertizeaza ca, daca modificarile aduse codurilor penale intra in vigoare, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), prin care tara noastra este monitorizata in privinta justitiei va fi inlouit cu un mecanism mult mai dur. 

Comisia Europeana va declansa „Rule of law Framework” (Cadrul privind Statul de Drept), proces care va înlocui pentru un timp MCV, daca tara noastra adopta alti pasi negativi în domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificari aduse codurilor penale. Acest proces prevede un dialog pentru a corecta neconformitatile din justitia din Romania si a evita activarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europenepentru tara noastra.
Modificarile la codurile penale au fost adoptate in mare graba in Parlament de majoritatea PSD - ALDE, dupa ce a fost demis ministrul Justitiei Tudorel Toader, tocmai pentru ca nu a emis o ordonanta de urgenta cu aceste modificari.

Bruxelles-ul a concluzionat ca in Romania se fac
constant demersuri in justitie pentru favorizarea coruptiei

Frans Timmermans precizeaza în scrisoarea transmisa autoritatilor române ca reprezentantii Comisiei Europene au fost nevoiti sa revina în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evolutiilor privind statul de drept în România.
„În fiecare dintre aceste ocazii, Comisia a subliniat ca anularea progreselor înregistrate în ultimii ani a continuat. Problemele pe care le-am identificat si recomandarile emise pentru atenuarea acestor preocupari nu sunt abordate. (...) Din nefericire, evolutiile recente din România au agravat si mai mult problemele existente privind respectarea statului de drept. (...) Amendamentele adoptate de Parlamentul României la 24 aprilie 2019 la Codul penal român, Codul de procedura penala si Legea speciala privind coruptia se adauga la aceste preocupari. Aceste prevederi risca sa creeze o situatie de impunitate de facto pentru infractiuni, inclusiv infractiuni de coruptie, în timp ce, asa cum subliniaza Comisia de la Venetia, România, ca si celelalte state, are obligatia pozitiva de a se asigura ca sistemul sau penal este eficient în lupta împotriva formelor grave de infractiuni", se arata în scrisoarea transmisa de prim-vicepresedintele Comisiei Europene premierului Viorica Dancila, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si presedintelui Klaus Iohannis.
"Având în vedere aceste preocupari majore si daca îmbunatatirile necesare nu sunt facute în timp scurt, ori daca alti pasi negativi sunt facuti, precum promulgarea ultimelor modificari la codurile penale, Comisia va declansa Rule of law Framework (Cadrul privind Statul de Drept) fara întârziere", se mai arata în scrisoare.
Timmermans arata ca multe preocupari exprimate de Comisia Europeana au fost ignorate în actele adoptate si ramân valabile, exemplificand cu amendamentele aduse prin care in Romania coruptia poate ramane nepedepsita.

Modificarile aduse codurilor penale
sunt contestate la Curtea Constitutionala

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat vineri Curtea Constitutionala în legatura cu modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala.
Judecatorii CCR vor dezbate pe 28 mai obiectiile de neconstitutionalitate ale sefului statului cu privire la coduri.
Totodata, PNL si USR au sesizat si ei Curtea cu aceste modificari, sesizarea acestora fiind luata în discutie de judecatorii CCR pe 22 mai.

P

Comisia Europeana avertizeaza România ca risca  sa devina paria in Uniunea Europeana daca  vor fi adoptate modificarile aduse codurilor penale
SD pune în pericol apartenenta României la UE, spune deputatul Lucian Bode, liderul PNL Salaj

"Scrisoarea d-lui Timmermans este un mesaj extrem de dur la adresa guvernarii PSD - ALDE si a majoritatii parlamentare. Au mai axistat astfel de mesaje din partea institutiilor europene, care au atentionat ca orice derapaj, abatere de la cursul stabilit de MCV, dar si presiunea pusa pe DNA si Înalta Curte de Casatie si Justitie vor costa scump România.
Activarea Articolului 7 din Tratatul UE reprezinta o lovitura grea pentru tara noastra, care si-a construit prin eforturi sustinute un profil european în toti acesti de la aderare. Practic, daca un stat nu mai are drept de vot în Consiliu, nu îsi mai poate apara interesele în interiorul UE.
Modificarile recente din Parlament asupra Codurilor Penale, modificari cu dedicatie pentru albirea liderilor PSD, au revoltat înca odata partenerii europeni.
PNL a sesizat la CCR si aceste modificari recente ale Codurilor Penale si a solicitat mereu ca Guvernul si majoritatea PSD sa respecte recomandarile Comisiei Europene si ale Comisiei de la Venetia, dar PSD le-a ignorat.
Domnul Timmermans, candidatul din partea PSE pentru functia de Presedinte al Comisiei Europene, familie europeana din care înca mai face parte si PSD-ul, a ajuns sa puna tunurile pe Guvernul Dancila si pe PSD, pentru încalcari grave ale principiilor europene. Este clar ca între PSD si familia sa europeana nu mai exista punti de dialog, iar ruptura este mare.
PSD a ajuns un partid nefrecventabil la nivel european, cu un discurs antieuropean, izolationist ceea ce creeaza tarii noastre o problema mare de pozitionare în interiorul Uniunii Euopene. Actiunile nocive ale PSD, mai ales în domeniul legislatiei penale, pun în pericol apartenenta României la Uniunea Europeana", spune deputatul salajan Lucian Bode.

România e o tara europeana si democrata, nu un paradis pentru corupti si infractori, spune USR Salaj

"Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare, pe 10 mai, autoritatilor române în care avertizeaza ca va fi declansat Articolul 7 din Tratatul UE, supranumit si „optiunea nucleara” a UE, daca vor intra în vigoare modificarile la Codurile penale. Daca nici prin intermediul acestui mecanism nu se vor rezolva problemele constatate, CE va declansa articolul 7 din Tratatul UE. Din cauza actualei guvernari, România nu doar ca nu scapa de MCV, dar acesta va fi înlocuit cu un mecanism si mai dur, pentru ca Uniunea Europeana nu poate permite ca unul dintre statele membre sa ridice coruptia la rang de politica de stat. Daca se tot continua îngroparea Justitiei si a tarii, va fi declansat Articolul 7 din Tratatul UE, ceea ce presupune suspendarea unor drepturi care revin României, inclusiv dreptul de vot în Consiliul European al reprezentantului Guvernului României. România va pierde, totodata, si fonduri europene, ceea ce înseamna ca toti românii vor avea de suferit! Pe 26 Mai avem ocazia sa transmitem clar actualei conduceri ca România e o tara europeana si democrata, nu un paradis pentru corupti si infractori.", sustin cei de la USR Salaj.

Vizualizari 1762
Comentarii articol (49)

>

in 14 Mai 2019 0:20

PSD-isti, la acest articol, va rog nu comentati. Vedem clar, ca singurele surse de dezvoltare, la nivel local, judetean, sunt banii UE. Banii de la buget sunt pentru salariile mărite. Atacurile -PSD (a se vedea ultimele mitinguri electorale) la adresa UE sunt penibile și partenerii noștri o simt. Rog un singur lucru - "ciocu mic".

Nu renunta cainele la ciolan !>

in 14 Mai 2019 3:22

Vai ce m-am speriat. E bine de stiut ca Romania a fost primita in UE nu pentru performante ci pentru ca taganu nastase a vandut pe o nimica toata bogatiile Romaniei la multinationale din UE. Stati linisti, nu renunta cainele la ciolan!

O simpla intrebare !>

in 14 Mai 2019 5:09

Oare frantu aiesta va mai fi Luna viitoare in PE ?

>

in 14 Mai 2019 5:43

Honvedule artur , iar il pupi in cur pe jigodia bode , pedelepra ordinara , ca si tine, un apatrid analfabet. Daca tot nu te saturi lingaule , tzuca-i in bas si pe toti psedeii si fanii lor .

>

in 14 Mai 2019 6:09

Dacă -PSD, "scuipa" cu atâta înverșunare în UE, ar fi normal ca administrațiile locale conduse de PSD-isti, să renunțe la banii europeni. Ar da dovadă de bărbăție si corectitudine, fata de principiile si votantii lor.

>

in 14 Mai 2019 6:43

Interesant e ca nici UE si nici Comisia de la Venetia nu le spune magistratilor ca apararea valorilor sociale colective (prin lupta anticoruptie) nu se poate face cu incalcarea unor valori sociale individuale (ma refer la drepturile si libertatile fundamentale). Magistratii au invatat asta in anul II de drept, insa unii au uitat. Daca nu inteleg consecintele, sa priveasca cu atentie la modelul de justitie sud-american, unde se lupta acerb impotriva coruptiei de aproape 50 de ani.

>

in 14 Mai 2019 6:49

6:43. Corect era - unde se "lupta acerb" împotriva...

>

in 14 Mai 2019 7:04

Voi asta si doriți,ba chiar susțineți.

>

in 14 Mai 2019 7:27

Si de ce juizati asa? UE cere... ceva ce nici nu exista. Punctul 7 nu are text, nu s-a votat in Parlamentul European, dar ei ne cred prosti. Om fi multi, dar nu prosti. Si nici jegosi ca tine, autor - coada de topor.

>

in 14 Mai 2019 7:44

Sunt povesti de adormit copii.UE SI NU un domn care face campanie electorala ptr El si Iohanis,are nevoie de Romania,acest lucru ar fi posibil numai daca toti sefii de state din UE ar vota acest lucru.Sa stie si domnii ic cauza ca Ro9mania si nici o tara din UE nu semnat ca legile justitiei sa fie dirijate de unii din UE,ASA ca NU va mai amestecati in treburile interne ale ROMANIEI ca MULTE tari din UE BENFECIAZA enorm de pe urma tarii noastre,daca vor sa ne ajute au foarte multe posibilitati dar nu sa dea legiiin Romania.

O simpla constatare!>

in 14 Mai 2019 7:48

Acesta este rezultatul summitului de la Sibiu, atacuri la adresa Romaniei. Neamtu l-a rugat pe frant sa atace psd iar asta a atacat tara. Jalnice postarile ciumei portocalii !

>

in 14 Mai 2019 7:48

Nu comisia europeana avertizeaza Romania ci un domn sau 2 de acolo care fac propaganda ELECTORALA PTR eI SI UNII DE LA NOI

>

in 14 Mai 2019 8:30

PSD tii întotdeauna au scris prostii mai mari că ei...vin alegerile și scăpăm de ei,de unde nu e nici Dumnezeu nu cere,s a văzut diferenta mitingului psd și intilnirea de la Sibiu restul e bla,bla,ieșiți la vot dacă vreți să scăpați de aceasta adunătură necioplită ,mediocră ,antidemocratică,inculta!!!!

>

in 14 Mai 2019 8:33

Sa zici că Iohannis e de vina,trebuie sa fii din calea afara un spălat pe creier,netot,și cu un amestec de ura și invidie!!

>

in 14 Mai 2019 8:51

Neamtu a rugat pe frant sa fie atacat psd, nu Romania, am fost foarte clar !

ciumetilor rosii de mai sus !>

in 14 Mai 2019 9:19

jaba va bateti cu curu-n gard ca tat lingai de dosuri penale ramaneti.On pic de rabdare si dam cu psdracnea al vostru la groapa de gunoi a istoriei.No ,pe cine iti mai tuca in cur atunci?auzi ,tu ,"marii PATRI-HOTI" cei din psdracnea cu sustinatorii.

>

in 14 Mai 2019 9:39

Sa mearga toti politicienii si conducatorii acestei tari si cei de la UE la biserica sa se spovedeasca ca s murdari cu totii .\r\nAsa ceva nu am mai trait !!! Atata mizerie politica absolut din toate partidele nu se poate tolera .Nu aveti dreptul sa ne cereti votul !!!

>

in 14 Mai 2019 9:41

OARE CAND o SA SCAPAM DE MOSCOSCOMUNISTII ASTIA PSD

@7:48>

in 14 Mai 2019 10:01

Bai p....a pesedista, Frans Timmermans este liderul PES (Party of European Socialists) adica partidul socialistilor europeni din care face parte PSD, care nu a chemat pesedeul la Sibiu, pesedeul nu mai are nimic de-a face cu socialismul, pesedeul e o mizerie si tot ce face e sa acopere din punct de vedere legislativ coruptia si hotia si sa scape hotii cu averile luate pana acum, indiferent de culoarea politica a hotilor! O acopera si pe Udrea si pe Bica si pe Dragnea in aceeasi masura!

>

in 14 Mai 2019 10:09

Astia care tot o tineti ca Johanis in sus si in jos, Timmermans si Johanis sunt din doua partide diferite la nivel european si sunt contracandidati la alegerile din 26 Mai! Johanis vine din ALDE european iar Timmermans din PES, liberalii si democratii contra socialistilor. In cazul de fata Romania e mai importanta decat baronul de TR!

>

in 14 Mai 2019 10:15

PSD= : HOTIE, MIZERIE, CORUPTIE NERUSINARE, INTERESELE LOR SI A HOTILOR, RUSINE SUSTINATORILOR, va regasiti printre EI , sau???....

>

in 14 Mai 2019 10:18

Ptr 9,19.si 10,01 cine este Mai Mare lingau oare nu cei care se roaga si le fac pe plac strainilor si acestia se vede cine sunt. Ce a fact de ex. Presedintele la he sa creasca subventiilor in agricultural. Am organizat o intalnire leam cerut ajutor ptr a castiga alegerile si vor fi rasplatiti CA prostii platesc

?sta ?sta >

in 14 Mai 2019 10:22

10.01 Vezi măi ciumete,ca s-a făcut ziuă și tu tot în cocin ă

UIE cu M in fatza!>

in 14 Mai 2019 11:09

Insailarea asta nenorocita care se cheama UIE/sic! este conceputa ca Franta,Germania,Olanda ,sa aiba slugi si haznale gen Romania,Ungaria,Bulgaria,Polonia.\r\nDin nefericire pentru noi care de peste 2500 de ani am slugarit pe la cine o apucat sa ne puna jugul umilintei pe grumaz,pentru mai marii Europei ii doare-n patina de noi si contam pentru ei atata cat conteaza o pubela de goz de la Brantner pentru angajatii sai!\r\nNorocul polonezilor,ungurilor,italienilor polonezilor si chiar al bulgarilor ,este ca sunt natiuni mai cu mintea mobilata si si-au dat seama de curvushagul acestei insailari nascuta gata ca scroafa moarta-n cotet care este UIE?sic!\r\nIl doare-n cashkaval pe Timmermans si pe mascariciul ala tembel de Junkers de codurile noastre.Ne ameninta cu nuiaua ca tartorii de la scolile de corectie din vremea lui Charles Dikens cu Oliver Twist-ul lui,ca sa tremuram ca potaia la injectia letala la ecarisaj...\r\nIn rest,rahatii politice autohtone,fie ei PSD,USR,PLUSU |Ciuloshului prunc de militist,PMP,PNL si alte alcatuieli grobiene care s-au aperindat absolut toate si toti la guvernare vreme de 30 de ani,sub diferite nume si sigle,sunt la fel de ticalosi,ciolanarzi,manati de interese meschine si fara absolut niciun interes fata de bunul mers al tarii!\r\n

Ne-au promis limbi si ne-au dat UIE!>

in 14 Mai 2019 11:10

\r\nFronda care ar putea-o aduce aia care mai au coloana vertebrala si nu muci in locu-i,ar fi sa nu se prezinte la vot nimeni,sa le dea acestor animale si potai politice un avertisment cum ca astfel nu mai merge,ca sunt toti fara osebire niste nemernici si fatarnici si fripturisti,linge blide si ca poporul nu-i mai vrea! Asta daca am mai avea oleaca de mandrie,caci niciunul nu merita votat!

>

in 14 Mai 2019 11:19

Postaci pesedisti, nimeni nu va obliga sa ramaneti in UE. Daca va place sa traiti ca porcii in cocina, drumul este liber. Tatucul Putin si "omul racheta" Kim Jong Un va asteapta cu bratele deschise. Au nevoie de sclavi pentru construirea socialismului multilateral dezvoltat. Paşli, dobrogo puti!

>

in 14 Mai 2019 11:19

Postaci pesedisti, nimeni nu va obliga sa ramaneti in UE. Daca va place sa traiti ca porcii in cocina, drumul este liber. Tatucul Putin si "omul racheta" Kim Jong Un va asteapta cu bratele deschise. Au nevoie de sclavi pentru construirea socialismului multilateral dezvoltat. Paşli, dobrogo puti!

Pentru boul de la 11:10>

in 14 Mai 2019 11:29

Analfabetule, din 2007, de cand am intrat in Uniunea Europeana, Romania a primit zeci de miliarde de euro pentru investitii in canalizare, drumuri, scoli si multe altele. Adica, pentru dezvoltarea Romaniei, boule! Beneficiul net - diferenta dintre cat contribuim noi la bugetul UE si cat ne dau ei - este de aproape 40 de miliarde euro. Intelegi, mai analfabetule, ce inseamna 40 de miliarde de euro? Si erau mult mai multi bani, daca politicienii nostri nu erau atat de incompetenti. Asa ca, mai rusofilule, las-o mai moale cu propaganda anti-UE ca nu tine.

>

in 14 Mai 2019 11:31

Completare - Acelasi bou de la 11:09 si 11:10!

>

in 14 Mai 2019 11:35

Iesiti la vot si datile-o in freza comunistilor, rusofililor, hotilor si coruptilor. Votati cu oricine numai nu votati cu analfabeti, hoti, corupti, mincinosi. Altfel veti trai in continuare ca sclavii.

>

in 14 Mai 2019 11:35

Iesiti la vot si datile-o in freza comunistilor, rusofililor, hotilor si coruptilor. Votati cu oricine numai nu votati cu analfabeti, hoti, corupti, mincinosi. Altfel veti trai in continuare ca sclavii.

>

in 14 Mai 2019 13:12

Noi nu merg la niciun vot ba, ne si cacam astia pe care-i tot manca-n cur cu votarea !

>

in 14 Mai 2019 13:22

Ne doare-n p..ULA de votatul vost!

Ibecilului prostac de la 11:19,11:29,1131:11:35....>

in 14 Mai 2019 14:30

Mai asistat social si accident genetic care esti,fiul lui alupigus si a lui linge blide la pomana...\r\nInteleg ca esti facut la betie cu groparii-n temeteu mai damblagitule,ca nu ti-ai luat medicamentatia si au uitat ai tai sa iti dea camasa aia cu mainile legate la spate,dar da-ti de rand si bucura-te de putina libertate nasolule!\r\nEsti exemplul tipic de idiot patentat crescut cu o singura titza situata central in nadragii vreunui activist betiv #rezistennt la spirt si Saniutza....Pai,mai imbecilule,par eu omul care sa discute cu rahati ca tine pe seama politicii mai retardatule?Intrebatu-te-am eu pe tine ce parere ai mai cufuritule?Aia cu miliardele ma-tii invocate de tine,n-au fost in stare mai cap de cur,sa atraga fonduri europene din banii cu,care am contribuit noi insine.Cine trosca ma-tii crezi ipochimenule ca iti da bani de pomana in afara de banii care-i iei tu ca sa latri p-aici! Sa faci prunci cu ma-ta degeneratule!Iacata avortul facut la vreme potrivita scapa natia si omenirea de imbecili ca tine!\r\nPacat ca pe vremea ta imbecile nu era legalizat!

Mai cap de butelie neexplodata ,asta de la 11:29>

in 14 Mai 2019 14:36

Baaaaa laba trista!\r\nPentru mentinerea calitatii materialului genetic in Sparta nu de ma-ta-i vorba sau de muierea ta,ori fiica-ta,de cetatea stat din istoria antichitatii ,degeneratii ca tine erau zdrobiti de pietre!\r\nEsti un rebut patentat al acestei natii,un ordinar asistat social,o potaie fara pedigree,fara onoare,cultura,valoare si importanta!\r\nMa-ta mai bine se scremea si facea un kkt decat sa te fi fatat mizerabil nenorocit si mancator de kkt care esti!\r\nInvata sa scrii idiotule,confunzi subiectul cu predicatul mai loaza!

Manca-l-ar frantu !>

in 14 Mai 2019 15:06

Sunt câţiva postaci care indiferent de subiectul articolului o ţin, maţu-gaiu, cu mersul la vot. Mă handi, aici e vorba de un olandez, mânca-l-ar franţu !

>

in 14 Mai 2019 15:24

POSTATI VOI PSD CE POSTEAZA D-NA PURA DE LA PREFECTURA

15 06>

in 14 Mai 2019 17:06

Nu esti obligat sa mergi la vot dar sa nu ai dupa aceea mustrari de constiinta fiindca votul-nevotul -tau nu a contat.Ceausescu ne obliga sa mergem la vot ,desigur era singurul candidat ,nu aveai optiuni.Acum ,ca avem posibilitatea de a alege liber ,cred ca merita efortul sa mergem la vot.Daca nu pentru noi ,atunci pentru viitorul copiilor si nepotilor chiar daca alegem RAUL cel mai mic sau anulam votul.

>

in 14 Mai 2019 17:24

Hi,hi,hi ce contre între curveeeee mamaaaaaa!!!!!!

>

in 14 Mai 2019 18:11

Hade-ti oameni la vot sa-i aruncam la lada de gunoi pe toti cei care au nenorocit aceasta tara in ultimii 30 de ani .

STALINISTUL SI BASINOSUL>

in 14 Mai 2019 18:20

Stalinistul de dracnea si basinosul de tariceanu doi securistocomunisti care au distrus tara si au reusit sa-i invrajbeasca pe Romani.Pana cand veti crede toate minciunile si manipularile facute de aparatul de stil rusofon. Sunt antieuropeni declarati si isi vad doar de propriile interese si anume sa scape de toate prostiile de care sunt acuzati.

>

in 14 Mai 2019 19:40

18:11. Singurul comentariu realist!

17:06>

in 14 Mai 2019 20:30

În regimul socialist votul nu era obligatoriu. Însă, erau echipe de UTC -şti care, în dimineaţa votului, băteau la uşa fiecărui apartament şi mobilizau lumea la vot. \r\nAcum lucrurile s-au schimbat, avem postaci mari iubitori de votat !

>

in 14 Mai 2019 21:56

Scăpați de draci, nu scăpați de PSD din contra.Niciodata nu am votat PSD,de data asta votez sigur cu ALDE ca sînt Liberal,dar nu pot vota cu cei ce vînd țară PNL și USR++.TRADATORII ăștia sa vii dea dumnezeu acasă sa va conduce in familie pe cei cei votați....amin

>

in 14 Mai 2019 21:58

Mai securistul cine a invrajbit țară Dragneai,Tăriceanu asa să-ți ajute bunul Dumnezeu.

>

in 14 Mai 2019 22:18

Pt.7/27 ba prosti sunteți și din păcate sunteți multi care susțineți prostia și minciună pesedisti. Speram sa va deșteptați pt. a salva cît se mai poate tara asta.

Batman batmana>

in 16 Mai 2019 15:06

Votam psd...Frans canta la alta masa cu nazistii tai

1>

in 21 Mai 2019 12:33

1

1>

in 21 Mai 2019 17:29

1

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.