Colinde, colinde

0
7

•Asemenea pastorilor din Betlheem, un grup de copii de la Scoala “Iuliu Maniu” din Zalau s-au pregatit sa aduca vestea cea mare a Nasterii lui Iisus prin colindul lor.Ei au oferit clipe inaltatore printr-un scurt Concert de colinde traditionale la Biserica Sfanta Vineri din oras.
Cu glasurile lor vesele au dus vestea semenilor nostri care se afla in suferinta la Centrul din Badacin, oferindu-le mici daruri. Cu aceasta ocazie, ei s-au intalnit si cu elevii scolii “Iuliu Maniu” Badacin, care i-au intampinat cu mare bucurie si cu colinde pline de smerenie. Mesajul transmis prin actiunea noastra este indemnul la iubire si iertare: “Orice inima poate sa fie o iesle in care sa se nasca iubirea!”

•Impulsionati de invatatoarele de la Scoala “Lucian Blaga” Jibou si de la Scoala “Mihai Eminescu” Zalau, elevii celor doua scoli au colaborat pentru a cinsti cum se cuvine nasterea Domnului.
Prin glas duios de colinde, poezii si scenete ce oglindesc obiceiurile strabune, elevii au redescoperit farmecul sarbatorilor.
In cadrul Proiectului educational “Prietenie la distanta”, micutii au realizat un program artistic comun, prezentat la Scoala “Mihai Eminescu” din Zalau, activitati ce-au impresionat profund privitorii, facandu-i sa se gandeasca la adevarata semnificatie a Craciunului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here