SondajRSS Feed

Colectarea gunoiului este unul din marile puncte slabe ale actualei administratii locale

14 Mai 2018

Firma de salubrizare Brantner are deja un istoric impresionant de amenzi, care nu au rezolvat nimic. Le-a contestat pe toate in instanta

Managementul deseurilor in municipiul Zalau este punctul slab al actualei administratii locale, ne dezvaluie viceprimarul Zalaului Teodor Balajel, care nu face decat sa confirme cu informatii detaliate un lucru evident; acela ca de mai bine de un an salubrizarea lasa de dorit.

E vorba, de fapt, in primul rand de o slabiciune a administratiei locale judeteane. Contractul cu noua firma de salubrizare, Brantner, a fost semnat de Asociatia Ecodes, constituita pe langa Consiliul Judetean Salaj, pentru 14 comune si trei orase, inclusiv Zalaul. Asa se face ca incepand din 8 martie 2017, Asocierea Brantner se ocupa de salubrizarea oraselor Zalau, Cehu Silvaniei, Jibou si a comunelor Agrij, Benesat, Buciumi, Coseiu, Creaca, Criseni, Dobrin, Hereclean, Mirsid, Napradea, Romanasi, Salatig, Somes Odorhei si Treznea. Zona a fost reunita intr-un asa-zis "Lot 1", fiind vorba de o parte din judet concentrata geografic si in care afacerea cu salubrizarea este cea mai consistenta. "Lotul 2", disipat si mai putin consistent ca afacere, a ramas altor firme, urmand sa fie scos la licitatie, la fel ca si "Lotul 1".

Primaria Zalau se tine scai de Brantner,
cu amenzi, si de Ecodes, sa-si faca treaba

"Am sanctionat firma Citadin cu avertisment pentru ca nu a ridicat deseurile vegetale din spatele Bisericii Ortodoxe de pe strada Andrei Saguna. Sunt probleme in continuare cu ridicarea deseurilor menajere din Zalau. Brantner ofera servicii cu un nivel calitativ scazut. Nu se ridica la asteptarile noatre. Am solicitat reprezentantilor Brantner sa faca investitii pentru ca scormonitorii sa nu mai aiba acces la tomberoane. Am dat amenzi si dam amenzi in continuare, justificate, cu poze. Am avut nenumarate discutii si cu cei de la ADI Ecodes Salaj, unde ne-am spus nemultumirile legate de serviciile slabe oferite de Brantner. Gunoiul este o veriga slaba a actualei administratii locale", spune viceprimarul Teodor Balajel.
Primaria Zalau a amendat de noua ori firma Brantner in anul scurs de cand aceasta a preluat de la AVE salubrizarea in municipiu, din 8 martie 2017. Toate cele noua amenzi, in cuantum total de 7.800 de lei, au fost insa contestate de Brantner in instanta, dar in doua cazuri Primaria Zala

Colectarea gunoiului este unul din marile  puncte slabe ale actualei administratii locale
u are deja sentinte favorabile.

Si Ecodes se judeca cu Brantner

Si Asociatia Ecodes Salaj, partenerul de contract al firmei Brantner, a aplicat firmei de salubrizare penalitati pentru neindeplinirea tuturor obligatilor contractuale.
“n total, Asociatia Ecodes a penalizat Asocierea SC Brantner Environment SRL si SC Brantner Servicii Ecologice SRL cu un procent de 1 la suta din valoarea anuala a redeventei, in valoare de 94.505 lei, conform presedintelui Ecodes, Sergiu Panie.
Asocierea de firme Brantner a atacat in instanta penalitatea primita de la Ecodes. Pe 21 martie, Tribunalul a dat castig de cauza Asocierei Brantner, dar Ecodes a facut recurs.

 

Au fost contestate si sanctiunile aplicate
anul trecut de Comisariatul Garzii de Mediu

Brantner a calcat cu stangul in Salaj de la bun inceput. La trei saptamani de cand si-a inceput activitatea in judet in primavara anului trecut, Comisariatul Judetean Salaj al Garzii de Mediu a aplicat firmei de salubrizare Brantner, in 20 martie 2017, o amneda de 30.000 lei pentru ca nu avea, culmea, tocmai avizul de mediu pentru functionare.
Brantner a platit in 48 de ore jumatate din suma, adica 15.000 de lei. Odata cu amenda, inspectorii Garzii de Mediu au aplicat si o sanctiune complementara de suspedare a activitatii de colectare a gunoiului pana la punerea in legalitate, sanctiune de care firma a scapat.
Pentru a putea continua colectarea, Brantner a contestat in instanta sanctiunile primite. Tribunalul Salaj s-a pronuntat pe 23 ianuarie si a decis definitiv ca procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei intocmit de Comisariatul Garzii de Mediu a fost legal si temeinic întocmit. Pe perioada procesului firma Brantner a reusit sa obtina autorizatia de mediu, intrand astfel in legalitate. Brantner a obtinut autorizatia de mediu in data de 10 noiembrie 2017, la opt luni de cand si-a inceput activitatea in Salaj.

Vizualizari 2344
Comentarii articol

>

in 14 Mai 2018 7:29

Bine ca poate plati amenda an 48 de ore, si la oameni antarzie salariile si bonurile!!!

>

in 14 Mai 2018 7:54

Erau mai seriosi cei de la AVE.\r\n

>

in 14 Mai 2018 8:10

Fratilor dati-va demisia si mergeti de unde ati venit, ca sunteti penibili!!!

>

in 14 Mai 2018 8:22

Salubrizare marca pesedeu! Majoritatea a votat pesedeu, toata lumea sufera!

Furt>

in 14 Mai 2018 8:36

Ceri o adeverinta ca esti la zi cu plata si te taxeaza 60 lei!

>

in 14 Mai 2018 8:44

Mancati cacat cu totii. Si cu plata cu intarziere a salariilor si cu taxe pentru adeverinte. Mancatori de cacat in frunte cu betivanul cu dosar penal. Artur Szekely

>

in 14 Mai 2018 9:28

Betivule, ai mai publicat odata articolul asta de doua saptamani, se vede ca cineva tot insista,,,,,,

>

in 14 Mai 2018 12:27

Nu inteleg de ce fiecare primarie fie ea de comuna sau oras,nu poate sau nu are dreptul sa isi aleaga firma care sa presteze aceasta munca ,ca doar oamenii care locuiesc in aceste comune sau orase platesc aceste servicii,nu altii!

>

in 14 Mai 2018 13:07

Pentru,8.44\r\nTi-om pune gunoiul la tine. Sa ai de mestecat

>

in 14 Mai 2018 15:04

Ar fi bine să dispară din Sălaj Ave își făcea treaba foarte bine dar din pacate totul e politic la noi

>

in 14 Mai 2018 15:14

8.44 maninci kkt tu si gunoaiele psdiste care au adus brantner in sj.sa muriti asfixiati cu kkt si mizerii

>

in 14 Mai 2018 17:32

Sa-l luati pe Nemes, si pe toti fraierii lui si expediati an secuime...!!!

>

in 14 Mai 2018 17:35

Pt 8:44 cred că lucrii la firma Brantner ești un gunoi o sa ducem mizeriile in fața firmei că nu sânt in stare sa faceți treaba mai bine mereți și lucrări la șantier !!! Firma de salubrizare este un mare gunoi nici de la case nu sânt in stare să ridice!!!!

>

in 14 Mai 2018 17:51

Toata firma e plina cu pupincuristi, toti vor sa fie sefi.peste sefi, vai de mama voastra....tot Zalau rade de voi...analfabetilor

>

in 14 Mai 2018 19:11

Sa vedeti cum se plimba istoan an curte ,cu ochelarii lui de soare, din epoca de piatra..zici ca el e David director-ul.Oroganta pe el, pana nu-l cheama cnv iarasi la interval:))))cum sa mearga firma d-le asa????

>

in 14 Mai 2018 19:59

Baiu e ca o ia la fuga:))

>

in 14 Mai 2018 22:30

Cine o ia la fuga? Te referi la groapa de gunoi care o ia la fuga nu???toata lumea știe inclusiv Ecodes , dar toți tac ca porcul in cucuruz. Tanto Crihan cum o mai scoți la capăt acum? Inloc sa te fi bucurat de pensioara ta acum îți tremura chiloți !!! DNA nu doarme !!!

>

in 15 Mai 2018 8:17

O afacere PSD ciuma rosie. Ne vor umple sobolanii peste vara! Sobolani adevarati mari cat o pisica. Sobolanii rosii care au binecuvantat acest contract ar trebui starpiti din judet

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.