SondajRSS Feed

Colecta de bani in scoli este la ordinea zilei in Zalau, chiar daca primarul a cerut expres directorilor sa interzica aceasta practica

12 Septembrie 2018

Practica adunatului banilor de la parintii elevilor pentru dotari si consumabile in scoli este la ea acasa la acest inceput de an scolar, in Zalau, chiar daca primarul Ionel Ciunt a spus ca s-a asigurat ca elevii incep scoala in bune conditii si ca Primaria este gata sa finanteze orice nevoi.

In acest context, primarul Zalaului face publica circulara pe care a transmis-o unitatilor de invatamant din Zalau si prin care le-a cerut directorilor sa nu ceara bani de la parinti pentru diferite obiecte de inventar sau consumabile.
Singura solutie data de primarul Ionel Ciunt pentru neajunsurile din scoli este ca fiecare director de unitate de invatamant sa depuna la Primaria Zalau o solicitare de finantare strict pentru obiecte de inventar, materiale didactice si consumabile, iar pana la data de 27 septembrie, cand va fi facuta rectificarea bugetara, cererile de finantare din partea unitatilor de invatamant vor fi solutionate si cuprinse in buget.
Foarte important de mentioant este faptul ca Primaria Zalau spune ca va solutiona pozitiv toate cererile care vizeaza solicitari financiare doar pentru asigurarea sectiunii de functionare din cadrul unitatilor de invatamant si ca nu vor fi acceptate solicitari pentru investitii sau alte tipuri de cereri.
O parte dintre directorii unitatilor de invatamant au transmis deja solicitarile de finantare catre Primaria Zalau. Ramane ca primarul Ionel Ciunt sa se tina de cuvant si sa dea banii necesari pentru asigurarea functionarii tuturor unitatilor de invatamant.
Circulara transmisa de primarul Ionel C

Colecta de bani in scoli este la ordinea zilei  in Zalau, chiar daca primarul a cerut expres  directorilor sa interzica aceasta practica
iunt la inceputul lunii, cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar, tuturor directorilor de scoli si gradinite de pe raza municipiului Zalau, in care cerea explicit sa se interzica de catre directori comitetelor de parinti sa adune bani pentru scoli.

"Document nr. 54193/4.09.2018

Catre Unitatile de invatamant de pe raza municipiului Zalau

In atentia D-nei/D-lui director

Avand in vedere ca se apropie inceperea cursurilor din noul an scolar, avem rugamintea de a interzice comitetelor de parinti organizate la nivelul fiecarei clase sa colecteze orice sume necesare pentru modernizarea bazei materiale a clasei sau achizitionarea de materiale didactice, consumabile si obiecte de inventar necesare desfasurarii cursurilor in anul 2018-2019. “n situatia in care sumele alocate in bugetul institutiei dumneavoastra in acest scop in anul 2018 nu acopera necesarul pentru buna desfasurare a procesului de invatamant in conditii optime aveti obligatia de a va adresa autoritatii locale pentru alocarea de fonduri in conditiile legii si nu parintilor. Cu stima, semneaza primar Ionel Ciunt."

Vizualizari 3927
Comentarii articol

>

in 12 Septembrie 2018 3:18

Scolile depun necesarul de consumabile pe 27 septembrie si le vor primi prin decembrie daca se va putea! Nu stiu nici Ciunt,nici marea inspectoare sefa Pop Maria, sotia senatorului agramat ce se intampla in scoli pentru ca nu-i ...intereseaza!

>

in 12 Septembrie 2018 6:18

De unde ști tu Arthur că se face așa? A fost doar prima zi de școală, profesorii nici nu ai dat ochii bine cu elevii d'apoi cu părinții... E un articol scris din pix.\r\nIn al doilea rând, Ciunt daca vroia să ajute școlile trebuie sa le ceara să depună necesarul de consumabile inainte de începerea școlii. Așa ...daca depun acum cererile către primării vor primi la anul cele necesare. E doar o manevră a lui Ciunt...

>

in 12 Septembrie 2018 7:13

Auzi doamna profa ieri au fost sedinte cu parintii la care am participat si eu si sa stii ca s au cerut bani pt consumabile era vorba chiar de imprimanta si hartie,sapun ,servetele si altele chiar si scaune

>

in 12 Septembrie 2018 7:13

Auzi doamna profa ieri au fost sedinte cu parintii la care am participat si eu si sa stii ca s au cerut bani pt consumabile era vorba chiar de imprimanta si hartie,sapun ,servetele si altele chiar si scaune

Pt 3:18>

in 12 Septembrie 2018 7:49

De ce se depune necesarul doar in 27 septembrie ? De ce nu se depune din 27 iunie? Doar se stie nr de elevi, insa de la scoli se mai sifoneaza ceva bani ca doar trebuie sa traiasca si hotii.

>

in 12 Septembrie 2018 7:54

Sunt parintele unui copil de la scoala GHEORGHE LAZAR Zalau am participat ieri la sedinta cu parintii unde s au discutat tocmai aceleasi lucruri sapun, hartie igienica, rola de servetele astea erau trecute pe o lista pe care invatatoarea a trimis o in mesaj la toti parintii . A mai spus printre altele ca ar trebui si aici o imprimanta si hartie plus ca daca vrem sa strangem bani si pentru altceva ce credem noi ca ar mai trebui sau daca mai intervine ceva pe parcurs

>

in 12 Septembrie 2018 8:09

Profesori pun pe parinti sa adune decei tot elevul plateste iar domnul primar vorbeste degeaba

.....>

in 12 Septembrie 2018 8:12

invatamantul este gratuit insa pt desfasurare este nevoie de fonduri....si toate astea pt ca nimeni nu judeca inainte cu 10 pasi...inca in minister nu stie nimeni ce volum de consumabile trebuie in fiecare an?sau in minister calculele matematice sunt inexistente?

>

in 12 Septembrie 2018 8:22

Ar fi de bun augur ca d-l primar si mai marii inspectoratului scolar sa participe la cateva sedinte cu parintii sa auda de ce este nevoie intro clasa pt buna desfasurare a orelor si pt a pastra o igiena cat de cat.Participam cu mare fast doar la deschiderea anului scolar,mai dam o circulara de ochii lumi si cu asta s-au rezolvat cred d-lor problemele in scoli!

>

in 12 Septembrie 2018 8:25

la fel si la SIMLEU. la clasa 0 - zugravit de clasa inainte de scoala,din banii parintilor...si urmeaza colecta pt restul. la scoala Silvania.

>

in 12 Septembrie 2018 8:30

Dc nu sunt sanctionati acei profi de directori de scoli ? Sau au stabilt impreuna?

>

in 12 Septembrie 2018 9:48

ii dor in cot pe cei de la scoli de circularele betivului de Ciunt

>

in 12 Septembrie 2018 9:51

Sa-i sanctioneze pe profi si directori daca nu au copiii ce le trebuie in scoli?! Cinevsa-i sanctioneze? Primaria?! Pai, scoala e tocmai a Primariei, bre!

>

in 12 Septembrie 2018 10:35

Haideti sa nu neglijam nici pe cei 2-3 parinti ,,de bine'' ,din fiecare clasa - de regula destul de limitati intelectual - vesnicii bagatori in fundul invatatorilor si al profesorilor cu propuneri nejustificate de parca plozii lor stau acasa numai in puf iar cand vin la scoala se sifoneaza daca nu se face prin sala de clasa tot ce-si doresc ei , indiferent ca e nevoie sau nu.De aia suntem ,unde suntem ,ca asa e natia noastra, mojici si fuduli.

>

in 12 Septembrie 2018 11:01

Eu nu inteleg nu avem organe de stat care sa verifice? Bănuiesc ca nu se dau chitante, banuiesc ca se face tot la negru aici se poate face si puscarie chiar daca aduna un părinte care e pe mana cu invatatoare/profesoara trebuie doar facuta o plângerea penala

>

in 12 Septembrie 2018 11:21

pt 11;01 Prietene , nu fii naiv.Tu crezi ca excrocii astia care dau circulare din primarie sau analfabetii din Inspectoratul scolar nu stiu ce se intampla ? Stiu de buna seama.Le au fost ceruti bani pt scoli dar de fiecare data spun ca nu sunt fonduri sau in cel mai bun caz mai carpesc pe ici siu colo.Ei fac asta de ochii lumii.Iar cei care aduna bani pt vopsit, mobilier ,scaune Dascalul nu cere bani pt mobilier sau zugraveli ,in majoritatea cazurilor ccer doar ceva consumabile si cam atat.Si fi sigur ca nu se va ridica un parinte sau cinci parinti sa spuna deoarece asta ar insemna autoexcluderea din clasa respectiva.Problema e , asa cum spunea comentariul de mai sus ,parintii idioti si Primaria care nu asigura bani.

>

in 12 Septembrie 2018 11:48

Dacă nu le place la copii sa se șteargă cu hârtie igieneica de 50 de bani normal ca se strâng bani

>

in 12 Septembrie 2018 12:13

Directorii de scoli sunt niste marionete care incurajeaza sistemul , daca ar avea sange in istalatie ar stopa adunatul de bani dar poate profita si ei de aceste lovele si lumea stie ...

>

in 12 Septembrie 2018 13:01

Se strang bani si pt contruirea(repararea) WC-urilor? Consumabilele cu banii stransi de la parinti sunt achizitionate la preturi mari de la firmele prietenilor celor din conducerea scolilor.

>

in 12 Septembrie 2018 14:38

La liceul pedagogic din zalau se atrag bani pt parchet și perdele..dar asta la insistențele dirigintelui de clasa

>

in 12 Septembrie 2018 15:55

Scopul final al banilor sunt buzunarele lacome ale cadrelor didactice!!! Și așa au niște salarii mult prea mari in raport cu munca depusã!! SÃ LE FIE RUȘINE!!!

>

in 12 Septembrie 2018 16:06

Dl. Primar isi expune "explicit" "rugamintea de a interzice". Mie mi se pare ca doar isi bate joc de voi si aprinde o falsa disputa intre parinti si profesori. Disputa reala e intre parinti si Primarie. Sa puna dl. Primar din fondul Primariei, inclusiv parchet si inclusiv din banii de salarii exagerate ai angajatilor din institutia pe ca re o conduce, tot ce e necesar in institutiile in care invata copiii parintilor ai caror bani ii gestioneaza. Si mai e ceva. Am auzit ca soldatii de la uniyatea militara primesc pacht de acasa cu sapun, ciorapi, paine, gem, zacusca, crema de bocanci si izmene. Dl. Primar nu are rugamintea sa interzica uzul acestor bunuri cumparate din banii parintilor de soldat intr-o unitate militara NATO?! Cineva a luat-o razna.

>

in 12 Septembrie 2018 17:56

Pesedistii astia au "meritul" de a dezbina societatea si asta doresc mereu. Ciunt sa dea bani scolilor pentru a le dota cu tot ce trebuie si apoi sa "interzica" ca astfel provoaca numai zanzanie intre parinti si profesori. Cum sa faca profesorii teste scrise, sa pregateasca lectii cu elevii fara a avea hartie, zerox etc.? Ciunt povesteste, povesteste, povesteste!

>

in 12 Septembrie 2018 18:15

Manevră PSD. Este o intoxicare crasă. Nici eu nu sunt de acord cu finanțarea unităților de învățământ de către parinti.Însă ce ne facem dacă primaria spune niet finanțării unităților școlare cu consumabile? Ce face domnul primar? Se pare ca nu a citit legea Educației Naționale unde spune clar ca părinții pot contribui, din proprie inițiativă la imbunatatirea bazei materiale a scolii...Dar da mai bine sa dezinformeaze și sa hotărască domnia sa ca e interzis...ca populismul...de...sa văd ce spune soția lui...care lucrează în sistem.Dar pun pariu ca nu se aud semnale ca pe la scoala doamnei s ar întâmpla ceva nefiresc...Ziariști de cacao, primar asemenea. Sa zic și de inspectorat? Mă abtin...

>

in 12 Septembrie 2018 18:57

Oare la primarie cine duce bani de consumabile de acasa ?

>

in 12 Septembrie 2018 18:57

Acela de la 15.55. Ești prost. Stai jos, 2. Bă da infantil in gândire poți fi. Ferească Domnul...Tu ori ai fost repetent la școala, ori repetent. Sper sa nu te înmulțești.\r\n

>

in 12 Septembrie 2018 18:59

Le as duce io sopon on car da le ar mai trabui si neste funii

>

in 12 Septembrie 2018 19:02

Acela de la 15.55. Ești prost. Stai jos, 2. Bă da infantil in gândire poți fi. Ferească Domnul...Tu ori ai fost repetent la școala, ori repetent. Sper sa nu te înmulțești.\r\n

>

in 12 Septembrie 2018 20:09

19.02 te simți? Te-ai lins pe degete??

>

in 12 Septembrie 2018 21:02

Deunazi, apropo de lipsa manualelor, un profesor imi zicea ca anul trecut a avut noroc ca a avut doua mamici la Primarie care i-au xeroxat manualul de care avea nevoie in munca cu elevii !!?

?>

in 12 Septembrie 2018 21:46

curios cum in fiecare an trebuie alt mobilier, alta imprimanta...uneori perdele, parchet etc.

>

in 12 Septembrie 2018 21:58

Clar! Bani manevrați!!

Colecta de bani in scoli>

in 13 Septembrie 2018 11:56

Buna ziua copilul meu merge la Sc.Gheorghe Lazar ,si acolo cam asa stau lucrurile .Inca din clasa pregatitoare parintii cumpara la sugestia invatatoarei (aceasta are grija sa spuna ca nu este voie sa se stranga bani in scoli cam astea ar fii nevoile ,dar eu nu stiu nimic) urmatoarele obiecte :jaluzele,dulapuri,imprimanta,hartie igienica,servetele umede,sapun,solutie pt sters tabla,hartie xerox ,aparat pt apa ,diplome infoliate,.....Pentru obiectele de inventar se sugereaza asa zisa hartie de donatie .Fondul clasei pt clasele mici este de minim 150 lei pe copil ,pe langa cele mai sus mentionate.Ganditi-va ca in aceasta institutie in fiecare an scolar incep 3 clase de pregatitoare si fiecare doteaza scoala de la inceput cu aceste obiecte fie de inventar ,fie consumabile.La inceputul anului scolar ,in cadrul ceremoniei ,se anunta ca este cea mai buna si mai dotata scoala dar nimeni nu spune adevarul. Aceasta scoala "traieste pe spatele parintilor."Daca s ar vrea cu adevarat o schimbare ar fi suficient cateva investigatii.

>

in 18 Septembrie 2018 11:30

pai ce dracu sa facem cand...... in clasa copii nu au table, nu au dulapioare suficiente (e vb de clasa zero) nu au apa potabila, jaluzele, cuiere, imprimante, coli albe si alte sumedenii care nu se gasesc.......... iar scoala nu are de unde sa puna la dispozitie...... primaria unde a fost in vacanta de vara cand trebuia sa acopere necesarul acestor scoli...... bine ca aloca bani pentru tineretul orthodox - mai exact episcopia Salaj unde se sifoneaza iar in cazul de fata nu stie ca are nevoie.... sunt si alte multe exemple... vorbe in vand

>

in 18 Septembrie 2018 11:31

e rupt de realitate veterinarul.... o fi ceva gripa Africana si prin primarie??????

>

in 21 Septembrie 2018 13:39

Eu am copiii la Gh Lazar si ma intreb unde dracului se duc bancile, scaunele, jaluzelele cumparate o data la 4 ani de catre parinti. La fiecare 4 ani se renoveaza o clasa....la fiecare 4 ani se pune parchet intr o clasa...la fiecare 4 ani se cumpara televizoare, imprimante, dulapiare, etc...UNDE SE DUC

>

in 22 Septembrie 2018 22:34

Nici nu merită să comentez dacă în județ se unifică clasele pentru ca nu sunt bani pentru salarii la profesori. De ce nu faceți un reportaj cu numărul de elevi din clasa?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.