CNADNR executa marcajele rutiere pe ruta Zalau-Supur

1
1637

 

CNADNR executa marcajele rutiere pe ruta Zalau-Supur
Marcajele rutiere de pe sectorul de drum national 1F cuprins intre Zalau si limita judetului Satu Mare sunt aproape inexistente, iar soferii sunt expusi la pericole, mai ales in conditii meteo grele. De cateva luni, lucrarile pe ruta Zalau-Satu-Mare intarzie marcarea aliniamentului pe carosabil. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care raspunde de marcajele rutiere, a alocat in Salaj pe anul 2013 suma de 386.000 de lei, cu TVA inclus.

CNADNR a transmis ieri pentru Graiul Salajului ca „pe sectorul de drum DN 1F km 91+940 - km 122+860, in anul 2013 nu au fost executate marcaje rutiere intrucat au fost prevazute lucrari de intretinere periodica, respectiv co-voare bituminoase foarte subtiri executate la rece (slam)”. „In perioada 22 - 31.10.2013 slamul - co-voare bituminoase foarte subtiri executate la rece - a fost executat pe sectorul de drum cuprins intre km116+000 - km 122+860, dar din cauza conditiilor meteo nefavorabile executia acestuia a fost sistata, urmand ca cel tarziu pana la data de 22 noiembrie sa fie executat marcajul longitudinal si transversal pe intreg sectorul de drum cuprins intre Zalau si limita cu judetul Satu Mare” reiese din raspunsul CNADNR, trimis redactiei noastre.

Potrivit sursei citate, suma alocata judetului Salaj pentru marcaje nu este fixa, aceasta adaptandu-se conditiilor anuale, fiind determinata si de reabilitarile din zona, modificarile de proiecte si/sau lucrarile de intretinere care se executa, etc. „Nu exista o perioada fixa de executie a marcajelor rutiere in judetul Salaj. Marcajele rutiere sunt executate in perioada de derulare a contractului, in functie de expirarea garantiei de buna executie a marcajelor executate anterior, de necesitati si de conditiile meteo, practic acestea putand fi exe-cutate in orice perioada a anului, indiferent de sezon”, transmite biroul de presa al CNADNR.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Salaj, Mircea Crisan, a declarat ieri pentru Graiul Salajului ca cel tarziu vineri trusa de marcaje de la regionala Cluj va ajunge in Salaj si se va incepe imediat trasarea marcajelor rutiere pe ruta Zalau-Supur, pana la limita cu judetul Satu Mare. Firma contractata de CNADNR sa le execute este Metalbac & Farbe. Societatea, infiintata in 1994, este specializata in producerea si comercializarea de vopsele, emai-luri, grunduri, lacuri, diluanti si rasini sintetice. Firma a realizat in 2012 o cifra de afaceri de 18 milioane de lei, iar in spatele acesteia se afla Ionel Maftei, un milionar din topul celor mai bogati romani, situat pe locul 297.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.