Citadinul pregateste municipiul de venirea primaverii

0
716

 

Citadinul pregateste municipiul de venirea primaverii
Angajatii SC Citadin SRL executa, incepand din luna ianuarie, lucrari de toaletare a spatiilor verzi din oras. „La aceasta data suntem in plina campanie de toaletare a copacilor, dupa un program stabilit pe cartiere in functie de prioritati. In perioada 14 ianuarie-15 februarie, au fost rea-lizate lucrari de toaletare in cartierele Dumbrava Nord, Dumbrava I si II, Pacii, Porolissum, Libertatii, Bradet, Stadion si pe strazile 22 Decembrie 1989 si Gheorghe Doja. In total, in perioada amintita anterior, au fost solutionate 80 de sesizari, fiind toaletati 532 de arbori”, ne-a declarat Paul Maghiu, purtator de cuvant al SC Citadin SRL. Incepand din aceasta saptamana si pana la jumatatea lunii martie, Citadin va rezolva sesizarile din cartierul Simion Barnutiu, strada Crisan si cartierul Mihai Viteazul. Crengile rezultate din toaletari sunt tocate si procesate in baza de productie a Citadin fiind folosite ulterior, fie ca ingrasamant, fie ca material combustibil la centrala termica a serelor.

In lunile martie si aprilie, dupa ce vremea va permite, vor fi realizate si alte lucrari specifice primaverii: tuns trandafirii, varuitul arborilor de aliniament stradal, plantarea arborilor, arbustilor si a gardului viu si a rasadurilor de flori anuale si perene, gazonarea unor suprafete de teren si, nu in ultimul rand, finalizarea lucrarilor la spatiul verde de la Sala Sporturilor. „In cartiere, precum si in locurile in care s-au defrisat arborii uscati, vor fi plantati un numar de aproximativ 150 de tei si paltin, precum si o suta de arbori din specia molid si pin, si aproximativ 2.500 de fire pentru gard viu”, a adaugat Maghiu. De asemenea, in sensurile giratorii din oras precum si pe scuaruri si jardiniere, vor fi plantate circa 50.000 de rasaduri de flori produse in serele proprii ale SC Citadin. Lucrarile de plantare a florilor se vor derula pe tot parcursul lunii mai si in prima decada a lunii iunie.

Gropi plombate cu materiale refolosibile

Pentru ca in fiecare primavara carosabilul arata ca si dupa un bombardament, repara in aceste zile mai multe strazi din oras. Astfel, sambata au fost efectuate reparatii pe strada Crasnei, luni pe strada Mihai Eminescu, iar ieri angajatii SC Citadin au plombat gropile de pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu. „Lucrarile din aceasta perioada au un caracter temporar si sunt efectuate cu materiale refolosibile, costurile fiind extrem de reduse. Lucrari complexe vor fi efectuate odata cu pornirea statiei de asfalt, dupa ce vremea se va imbunatati. Pentru a evita perturbarea traficului, angajatii SC Citadin SRL au lucrat sambata, iar in timpul saptamanii la ore potrivite pentru a nu deranja soferii care circula pe strazile unde se executa lucrari”, explica reprezetantii Citadin SRL.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.