SondajRSS Feed

Primaria Zalau rectifica bugetul si da un milion de lei pe cosmetica marca Citadin in ultimele zile din an

Citadin primeste aproape o jumatate de milion de lei sa intretina gradini si zone verzi in decembrie

7 Decembrie 2017

Pentru deszapezire si salubrizare se aloca 350.000 de lei, iar pentru nreparatii de strazi se dau 200.000 de lei

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local de maine apare o noua rectificare bugetara. SC Citadin SRL solicita suplimentarea sumelor alocate din bugetul municipiului cu inca un milion de lei.

Din aceasta suma, 450.000 de lei vor fi folositi pentru activitatea de intretinere gradini publice, parcuri si zone verzi. 350.000 de lei vor fi folositi pentru salubrizare, deszapezire si ecarisaj, iar 200.000 de lei sunt pentru reparatii de strazi. SC Citadin SRL solicita suplimentarea banilor dat fiind “necesarul de lucrari care trebuie realizate pana la sfarsitul anului”.
Suma de care are nevoie SC Citadin ar urma sa fie luata de la “unele capitole bugetare unde au fost inregistrate economii”, scrie in referatul care insoteste proiectul de hotarare. Astfel, 252.850 de lei vor fi luati din rezerva bugetara, 350.000 de lei provin de la Protectie civila, de la capitolul Iluminat public se redistribuie 100.000 de lei, de la Autoritati executive se iau 150.000 de lei, 34.000 de lei provin dintr-o rectificare de buget anterioara, din sume alocate suplimentar pentru echilibrare, iar 113.150 de lei provin de la capitolul “plati efectuate in anii precedenti si recuperate in anul curent”.

Si luna trecuta a fost rectificat bugetul

In noiembrie, cu ocazia unei alte rectificari bugetare, municipalitatea a luat din o parte din banii alocati initial pentru parc industrial si extinderea cimitirului pentru a realiza documentatii privind o zona pietonala pe strada Unirii si documentatii pentru modernizarea DJ 191C pe segmentul Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului si Cetatii, dar si pentru a moderniza gradinita din Cartierul Meses si a face un studiu de trafic aferent proiectului “Mobilitate urbana durabila Zalau 23”.
Pentru realizarea documentatiei tehico-economice pentru “pietonizare strada Unirii – etapa I”, autoritatile locale au alocat suma de 70.000 de lei, fata de 42.000 lei cat era prevazut anterior in lista de investitii. Diferenta de 28.000 de lei s-a luat de la parc industrial si extindere cimitir.
Pentru elaborarea documentatiei tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate cu elemente specifice din DALI si PT pentru “Modernizare DJ 191C: Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului si Cetatii” e nevoie de 200.000 de lei, bani care s-au luat tot din sumele alocate initial pentru cumpararea de teren in vederea realizarii unui parc industrial si ext

Citadin primeste aproape o jumatate de milion  de lei sa intretina gradini si zone verzi in decembrie
inderii cimitirului.
Alte 17.000 de lei s-au luat tot de la parc insustrial si cimitir pentru realizarea unui studiu de trafic aferent proiectului “Mobilitate urbana durabila Zalau 23”, a carui valoare ajunge astfel la 59.000 de lei.
Tot luna trecuta, 50.000 de lei s-au directionat pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea Gradinitei nr. 5 din Cartier Meses (fosta casa a lui Nicolae Ceausescu, asa cum o stiu zalauanii). 29.000 de lei s-au luat, in acest scop, de la parcul industrial si extinderea cimitirului, iar 21.000 de lei de la reabilitarea si modernizarea Gradinitei Piticii Isteti.

La rectificarea din iulie, Citadin a cerut ca banii
pentru reparatii capitale sa fie folositi pentru reparatii curente

La rectificarea bugetului local din luna iulie, Citadin a solicitat ca 430.000 de lei, prevazuti initial pentru reparatii capitale, sa fie folositi pentru reparatii curente, reabilitari temeinice fiind inlocuite astfel cu “peticiri”.
Tot in iulie, s-a umblat si la banii destinati parcului industrial. Din banii alocati in prima faza pentru parc industrial, suma de 80.000 de lei s-au dus pentru “Actualizare PUZ Ansambu rezidential zona Bradet”, dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a atras atentia Primariei cu privire la mai multe nereguli legate de intocmirea acestuia.
Tot atunci, alti 80.000 de lei s-au dus pentru “Refacere partiala PUZ zona Merilor”, pentru ca Primaria Zalau a pierdut un proces civil.
29.000 de lei, tot din banii pentru Parc Industrial, s-au cheltuit pentru patru statii de autobuz acoperite.
Si tot din banii pentru Parc Industrial, Directia tehnica a primit 6.000 de lei pentru un sistem mobil hidraulic pentru ridicarea platformelor subterane de gunoi.
De asemenea, la rectificarea bugetara din vara s-a renuntat deocamdata la ideea achizitionarii unei masini care sa ridice autovehiculele parcate neregulamentar. Suma de 390.000 de euro, prevazuta pentru achizitia a 6 autobuze noi, s-a suplimentat la 964.000 de lei, banii luandu-se din cei destinati initial pentru masina de ridicari autovehicule si de la parcul industrial.

Vizualizari 3145
Comentarii articol

>

in 6 Decembrie 2017 21:23

sa vina banii la marc maria

>

in 7 Decembrie 2017 0:09

Prostii, lipsa de viziune, bajbaiala marca PSD

>

in 7 Decembrie 2017 6:52

Și hotie tot marca PSD

>

in 7 Decembrie 2017 8:08

Pe ce se duc banii nostrii.....Stigator la cer!

>

in 7 Decembrie 2017 9:42

De acolo primeste banii (n-am spus ca lucreaza) nevasta lui Marc presedintele.

>

in 7 Decembrie 2017 10:30

Oare curtea de conturi va avea curiozitatea sau curajul să verifice temeinic aceste lucrări?

>

in 7 Decembrie 2017 12:13

TOT DAȚI-LE BANI LA PUTORILE AȘTIA,TROTUARELE NU NUMAI CA NU LE MATURA PRIN CARTIERE,DAR PUN GRAMEZILE DE GUNOI PE TROTUARE,IAR CAND LE RIDICA NU MAI MATURA ȘI RAMAN TROTUARELE PLINE DE MIZERIE !!!!! ALOOO,CINE-I VERIFICA PE AȘTIA ????

>

in 7 Decembrie 2017 14:36

ciuntu cu gasca de hoti mincinosi nu fac nimic pentru oras. In curand Zalaul o sa fie sat. Sper sa plece Tenaris si Michelin si orasul sa intre in faliment. De unde isi mai iau securistii salarii barosane atunci! Jigodii de marc ciunt nosa pop, niste incompetenti care traiesc din banii oamenilor harnici! Rusine gainarilor

>

in 7 Decembrie 2017 15:24

Nu au cheltuit bani ca nu au știut cum, și acum, și acum ii arunca...

>

in 7 Decembrie 2017 15:25

Halal consilieri locali avem! Toți unul și unul!

>

in 7 Decembrie 2017 15:56

Aceasta munca nu ar trebui platita .Numai cei cu ajutoare sociale sa munceasca la curatenia oreasului ,normal ca cei vrednici de munca ,nu cei bolnavi !

>

in 7 Decembrie 2017 16:00

PARCA SE DADEA IN LOC DE AMENDA ,ZILE DE MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII.NU ?\r\n\r\n

>

in 7 Decembrie 2017 16:56

Bugetul participativ cum are Cluj Napoca, ar rezolva problemele. Locuitorii să hotărască, dacă cei aleși de noi nu sunt în stare!

>

in 7 Decembrie 2017 17:34

PSD=panseluțe iarna :)))))

16 56>

in 7 Decembrie 2017 19:06

Total de acord cu tine.ASa "portocaliu " cum il numesc ciumetii rosii pe Boc ,trebuie sa recunoastem este un bun gospodar si rezultatele se vad.Pacat ca traiesc in Salaj.\r\n

Bani arunca?i pe valea Zalaului>

in 7 Decembrie 2017 22:32

Studiu de trafic ??? " Mobilitate urbana durabila Zalău 23" ... Sunteți duși cu capul? Pai în 2023 ferească Sfântul sa circule mașini prin oraș în afară de cele ale transportului în comun și alea electrice. Bai fraților nu aveți pic de viziune dar nici informații privind direcția preconizata de marii operatori și producători din zona transporturilor de toate felurile. Eu zic ca v-ați chinuit destul ar fi timpul sa luați o pauza binemeritata.

Slugi perfecte cu sefi infecti.>

in 22 Decembrie 2017 1:38

La cati bani intra la bugetul local s-ar putea asfalta tot zalau nu carpeli si aruncat cu bani pe panselute pe platou ,Amenajarea locurilor de parcare pentru ca ne depasesc numeric pe locuitori.Iar pe cei care lucreaza la citadin sa ii invete cineva la ce inaltime se tunde un gard viu , sa nu mai vorbim de toaletarea copacilor ca seamana mai mult cu o incercare de furt de lemn.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.