Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale?

0
8

„De la PSD tot timpul a candidat la functia de presedinte, ca a vrut sau nu, liderul partidului" spunea Victor Ponta, intr-o interventie televizata. Acum ca, Dragnea a fost arestat si sefia partidului a fost temporar preluata de catre Viorica Dancila, pana la Congresul extraordinar al PSD fixat pe 29 iunie, se pune intrebarea cine va fi candidatul la alegerile prezidentiale din partea acestui partid sau aliantei PSD-ALDE.

rn

Premierul Dancila, intr-o emisiune la Marius Tuca Show, cand a fost intrebata de o eventuala candidatura a sa la prezidentiale, in caz ca va castiga presedentia partidului, a declarat ca:"pot face mai mult pentru partid si pot sustine mai bine fara sa fiu candidat". Dupa rezultatele exit-poll-urilor ale alegerilor europarlamentare, Dragnea sugera ca Gabriela Firea sau Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidentiale, insa Firea ulterior a anuntat ca din "motive de sanatate", nu va putea participa la reuniunea din 29 iunie: "Coincidenta sau nu, in acea perioada voi fi in spital, am o operatie de facut, deci nu o sa candidez". In cel priveste pe Tariceanu, liderul ALDE, a declarat, dupa ce Senatul i-a respins cererea de incepere a urmaririi penale pe numele sau, ca "nu mai este o optiune candidatura sa pentru Cotroceni."

rn

Zvonurile in spatiul public despre o eventuala candidatura a Presedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au fost spulberate chiar de catre acesta care a spus ca a refuzat toate propunerile, caci nu intra in aria lui de interese presedintia României. Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat si o ipoteza despre o eventuala candidatura la prezidentiale a realizatorului TV Mihai Gadea, dupa modelul Rares Bogdan la alegerile europarlamentare, insa si acesta a sublinat ca nu accepta. 

rn

In perspectiva congresului PSD nu ne ramane decat sa asteptam anuntarea oficiala a candidatului la prezidentiale din partea social-democratilor si a aliatilor lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here