Cine sunt persoanele care conduc cele mai importante unitati spitalicesti din Salaj

54
2832
 
Cine sunt persoanele care conduc cele mai importante unitati spitalicesti din Salaj

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a reiterat luni faptul ca 80% dintre manageri “nu au ce cauta” în sistemul de sanatate si a adaugat ca va fi grabit procesul privind “implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri”. 

“Eu am spus ca exista deficit de personal, v-am si dat niste exemple ieri: în 2016 aveam 165.000 de angajati în sistemul public, astazi avem 185.000 în sistemul public. Deci, acest deficit s-a redus, dar modul de organizare a activitatii medicale este apanajul managementului. si, asa cum am spus în nenumarate rânduri, 80% dintre manageri nu au ce cauta în sistemul de sanatate. Dam vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Exact, ceea ce spuneam si despre Sapoca, este un mod de organizare care, din punctul nostru de vedere, nu corespunde. S-au facut multe în ultimii doi ani, pentru ca am avut acces la toate documentele, dar nu suficient. si prea ne-am obisnuit ca merge si asa. Practic, ceea ce s-a întâmplat aici este rezultatul a multor ani de activitate, nu vorbim despre ultimii ani, pentru ca s-a încetatenit o idee, “este bine si asa, putem face si asta, putem face si cealalta”, pâna când s-a întâmplat. si sa nu-mi spuneti ca nu stia nimeni ce se întâmpla în fisa postului, ce scrie acolo. Este datoria asistentului-sef sa faca instruiri periodice cu privire la ceea ce este în fisa postului, la proceduri, la protocoale. Credeti ca s-a facut ceva? Niciodata.”, a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, întrebata daca în opinia sa sistemul medical se confrunta si la acest moment cu o lipsa de personal.
Ministrul a adaugat ca va fi accelerat procesul privind implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri de unitati medicale.
“Vom grabi putin implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri si vom schimba ceva din atributiile Consiliilor de Administratie, pentru ca în acest moment, din punctul meu de vedere, nu functioneaza”, a mai spus Pintea.
In judetul Salaj avem trei unitati spitalicesti mari, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei si Spitalul Orasenesc Jibou. Doar spitalul din Zalau are manager interimar numit prin dispozitia presedintelui Consiliului Judetean Salaj. Spitalele din Simleu si Jibou sunt conduse de persoane care au obtinut postul de manager in urma unui concurs.

Fit Georgeta, medic primar pediatrie, manager intermiar la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau:
- 1979-1985 - Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj Napoca, specializarea pediatrie; stop_coloana
- 1985-1988 - Stagiu Spitalul Judetean Zalau;
- 1988-2004 - medic coordonator al unitatilor prescolare;
- 2004-2006 - manager Spitalul de Boli Cronice Crasna;
- 2007-2015 - auditor superior in cadrul Directiei de Sanatate Publica Salaj;
- 2015 - 3 ianuarie 2019 - director medical si atributii de manager Centrul de recuperare, tratament si ingrijiri “Fundatia Acasa”;
- din 3 ianuarie 2019 – manager interimar Spitalul Judetean de Urgenta Zalau

Alina Chivu, medic primar medicina interna, manager la Spitalul Orasenesc Jibou:
- a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca. Lucreaza la Spitalul din Jibou de 18 ani:
- 1999 - 2004 a fost medic rezident medicina interna;
- 2004 - 2009 a fost medic specialist medicina interna;
- 2009 pana in prezent medic primar medicina interna;
- 17 ianuarie 2018 – pana in prezent manager Spitalul Orasenesc Jibou;
Din 2016, medicul primar Alina Chivu detine un atestat in ingrijiri paliative.

Coltau Marcela, doctor chimist, manager Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei:
- specializarea chimist la Facultatea de Chimie din Iasi;
- diploma de doctor in stiinte medicale obtinuta la Universitatea din Oradea;
- 2004 – 2011 manager la Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala Simleu Silvaniei;
- 2006 – absolvire curs de managment spitalicesc
- 2015 – prezent manager Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei

COMENTARII

 1. In toate structurile bugetare sunt la conducere incompetenti de cea mai joasa speta care au ajuns in functii pe criterii politice nu pe profesionalism.Stie toata lumea, nu spun o noutate.

 2. "Noi am avut resurse și bogații". Au venit la noi, tarile vest-democratice si ne-au spus " învățați regulile democrației". Noi le-am învățat pe de rost . Apoi " noi am rămas cu teoria democrației, iar ei cu resursele si bogățiile".

 3. Domnule Arthur,la Jibou se pregateste demiterea lui Chivu,pentru ca nu raspunde la ,,comenzi ,, si instalarea lui Corina Micle,omul partidului care nu a condus nici o data o institutie,ba mai mult are studii economice.Ce parere ai ?!

 4. Așa e , Nu au ce cauta. Chivu este in categoria asta, o incapabila , aroganta, sădește ura și teroare intre medici și personalul medical. Nu este in stare sa facă nimic bun in spital.

 5. pentru 7:03 Da de unde sti dumneata ca se demite si se instalaeaza anumite personae la Spitalul din JIBOU????si pe langa aceste lucruri faci si afirmatii prostesti despre personae,sa-ti fie rusine!!!!!!!

 6. Nu trebuie sa -ti fie rusine ca ai făcut afirmația ca Micle Corina este economista și de fapt nu este. Mai bine era. E adevarat ca Micle nu a urmat cursuri la ACademia de științe economice sau ceva pe aproape , dar nu asta contează. Tot ce contează este sa fii membru PSD și sa te ai bine cu primarul.

 7. Incompetenti in toate domeniile! Criteriile care conteaza sunt: apartenenta la partid si slugarnicia. Treceti si pe la educatie sau nu va permite Padureanu ca as s-a inteles cu Pop Ghita?

 8. Fraților !Nu va faceți iluzii ca pleacă Chivu ! Asta su a dorit toată viața sa fie ea șefa și acum sa renunțe. Ar fi prea rușinos și umilitor pt ea.

 9. Daca este dedficit de medici de ce nu stau in banca lor sa faca medicina.De conducerea spitalelor sa se ocupe cineva care se pricepe si are timp sa se dedice pentru conducere Nu se poate ca medicul sa alerge intre cabinet si birou. Ce stie medicul in administratie si conducere?

 10. Bine ca pleacă Chivu ca prea deșteaptă se credea și jignea pe toată lumea.O paracioasa și răutăcioasă care avea de lucru cu toti doctorii și personal. Pt ea toti erau incapabilii

 11. Aproape toti din sistemul de sanatate isi dovedesc incompetenta prin purtatea lor rea fata de omul bolnav,incepand de la infirmiere pana la doctori.Toti iti vorbesc de sus,tu omul bolnav esti un nimeni in fata lor.Om in carucior plimbat de ici colo,ca nu pot sa te interneze,nu pot sa te duca la urgente sa te consulte,te trimite la programere prin policlinici,niste nesimtiti.

 12. Rusine Chivu si celor ce te-au sustinut si ei ar trebui sa demisioneze.Rusine .Unde au disparut criteriile de competenta mai conteaza pentru coneva?Se pare ca nu.in premiera manager care nu isi duce mandatul pana la capat ce sa mai zic

 13. La prima impresie pare o persoană dură până ajungi sa o cunosti. Este o femeie extraordinară care a făcut multe pentru spital. Păcat ca si-a dat demisia.

 14. Exact cum zicea Peste tot Chivu ca doar ea e corecta, ca doar ea face lucrurile bine. Restul , după opinia ei sunt prosti, incompetenți, bagă bete in roate , nu vor binele spitalului, sunt deranjați de “ binele” ei. Ce sa mai vorbim ? Numai ea știe , numai ea e deșteaptă , numai ea e corecta.

 15. Corecta ca încasează bani nemunciți. De câte ori a prins-o Como ca nu sta la serviciu. Ii plătită pt director și pt medic sa stea pana la18 la munca . Pe la trei - patru o “ tunde” către casa. Și asta înseamnă ca ii foarte corecta.

 16. Nu-și asuma nimic Chivu asta . E Învățată sa dea vina pe altii pentru toateesecurile ei. Zice ca și-a dat demisia ca ii deranjează pe altii ca e corecta și muncește. Ca nu i susținută de medici. Și-a dat demisia ca sa nu fie evaluată așa cum a zis ministra sănătății. Sa nu răspundă ca nu s făcut nimic.

 17. Sa stea la spital medicii cât ai program . Nu sa te ducă in cabinetul lui privat. De aceea nu stau mult la serviciu ca sunt prea obosiți sa mai stea și la cabinetul privat

 18. Pe Chivu nu o poate denigra nimeni. Comportamentul și atitudinea ei de lipsa de considerație fata de semeni, lipsa de empatie fata de pacienți este ceea ce o recomanda.

 19. Ne bucuram ca nu mai este Chivu manager.Nu era de ea functia asta. Bine ca si-a dat seama ea, sau cei care au determinat-o sa-si dea demisia. Asa ne vom putea face treaba bine si in liniste.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.