Cine ne reprezinta

0
5

Nu ma intereseaza foarte mult daca Biserica ortodoxa va intra in Constitutie, nici ce rol va avea presedintele odata cu modificarea noii carti a natiunii, nici cate regiuni vor fi, nici cum se vor stabili capitalele. Toate acestea nu par atat de importante fata de adevaratele probleme ale clasei politice romanesti, cu efecte dezastruoase asupra intregii societati.
Constitutia ar trebui sa prevada clar, negru pe alb, ca un parlamentar condamnat penal definitiv isi va pierde automat mandatul, de pilda. Ca un individ trimis in judecata pentru o fapta penala nu poate fi ministru. Ca un individ care a fost odata condamnat penal nu poate nici macar candida la o functie, fie in parlament ,fie in vreun consiliu local. Ca un oarecare dovedit plagiator nu poate ocupa o functie ce presupune demnitate publica. Ori ca cineva compromis public nu are ce cauta in viata pu-blica. Toate acestea ar trebui sa fie specificate in viitoa-rea Constitutie, daca vrem sa curatam, cat de cat, clasa politica romaneasca. Asta pentru ca altfel vom avea in continuare un parlament plin de penali, un guvern plin de corupti, o clasa politica compromisa.
Mi se pare aberant ca pentru orice loc de munca posibil sa ti se ceara cazierul de la politie, ba chiar in multe cazuri sa fie interzisa angajarea unei persoane condamnate, cum ar fi un post de paza, de exemplu. O fi jobul de paznic mult mai important decat functia de parlamentar? O fi Parlamentul Romaniei locul in care infractorii pot fi angajati fara probleme? Chiar poate un condamnat sa ne faca noua legile si sa ne oblige sa le si respectam? Chiar orice infractor sa aiba dreptul sa ma reprezinte in forul suprem al tarii? Oamenii vor vota in continuare corupti si infractori dovediti, asa cum s-a intamplat la alegerile de anul trecut. Tocmai de aceea, acestora trebuie sa li se interzica prin legea suprema a statului accederea in vreo functie publica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here