Cinci magistrati salajeni au fost admisi la concursul pentru functii de conducere la judecatorii si parchete

0
14

Judecatorul Hodis Ioana candideaza pentru functia de presedinte al Tribunalului Salaj, iar Dregan Claudia Arabela, de la Judecatoria Jibou, vizeaza functia de presedinte al Judecatoriei Zalau.

rn

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, pe 7 noiembrie, listele finale cu candidatii care indeplinesc conditiile legale pentru participarea la concursul pentru functii de conducere la judecatorii, tribunale si curti de apel; dar si listele finale cu candidatii pentru functiile de conducere la parchete. Concursul se va finaliza, dupa parcurgerea mai multor etape, in 18 decembrie. Intra in concurs si cinci magistrati salajeni.
Judecatorul Hodis Ioana Diana de la Tribunalul Salaj candideaza pentru functia de presedinte al Tribunalului Salaj. Contracandidatul ei, Motu Flavius, judecator la Tribunalul Specializat Cluj, s-a retras din cursa pentru presedintia Tribunalului Salaj.
Judecatorul Dregan Claudia Arabela de la Judecatoria Jibou candideaza pentru functia de presedinte al Judecatoriei Zalau.
Judecatorul Cotarla Mirela de la Judecatoria Zalau candideaza pentru functia de presedinte al Judecatoriei Gherla.

rn

Doi profesionisti concureaza pentru functia
de procuror sef la Parchetul Tribunalului Salaj

rn

Singurul concurs organizat de CSM pentru procurorii din Salaj este pentru functia de conducere de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, unde au fost admisi doi candidati.
Unul dintre candidati este procurorul de la Parchetul tribunalului Salaj Chis Bogdan – absolvent al Facultatii de Drept la UBB Cluj; avocat; fost procuror la Parchetul Judecatoria Simleu si prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu; fost procuror criminalist la Parchetul tribunalului Salaj; fost sef Sectie Urmarire Penala la PT Salaj; fost procuror DNA – S.T. Timisoara.
Al doilea candidat este Flonta Sorin Emil, acum procuror sef Sectia Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj – absolvent al Academiei de Politie; fost politist la IPJ Salaj; procuror la PJ Simleu; procuror la PJ Zalau; procuror la PT Salaj. Sorin Flonta a fost numit procuror sef Sectie Urmarire Penala la PT Salaj, luandu-i locul procurorului Chis Bogdan, care a fost numit la DNA Timis.
Procurorul Dos Santos Cristina Ancuta de la PT Salaj a fost respinsa pentru candidatura la functia de prim-procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Militar Cluj, pentru lipsa calitatii de ofiter activ militar.

rn

Seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa,
spune ca ambii candidati la functia pe care
o ocupa el acum sunt foarte competenti

rn

Seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa, al carui mandat expira la final de an, spune ca cei doi candidati la functia pe care el o ocupa in prezent, de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Salaj, sunt amandoi buni profesionisti.
"Sunt procurori cu experienta practica si o buna pregatire teoretica si am incredere ca oricare dintre cei doi va castiga concursul va indeplini functia de prim-procuror cu profesionalism, competenta si rezultate foarte bune", ne-a declarat seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa.
Procurorul Crin Bologa este la al doilea mandat de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Salaj, mandat care ii expira in 31 decembrie.

rn

Parchetul Judecatoriei Jibou functioneaza
cu un singur procuror, din trei, cat prevede
organigrama, si fara prim-procuror

rn

Nici un candidat nu s-a inscris pentru ocuparea functiei de conducere de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Jibou. In acest moment Parchetul Judecatoriei Jibou functioneaza cu un singur procuror din totalul de trei cuprinsi in organigrama.
Chis Marta Daniela este singurul procuror care lucreaza la parchetul din Jibou, procuror care a ocupat prin concurs doua mandate de prim-procuror a cate trei ani si nu a mai putut participa la acest concurs. Ultimul mandat i-a expirat in 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here